امارت اسلامی: تغییرات اقلیمی امسال دو میلیارد دالر به افغانستان آسیب رسانده است
همزمان با برگزاری بیستوهفتمین نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل در مصر، وزارت خارجه میگوید با آنکه افغانستان هیچ سهم منفی در تغییر اقلیم نداشته، اما این کشور بیشترین زیان را از این ناحیه دیده است.
همزمان با برگزاری بیستوهفتمین نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل در مصر، وزارت خارجه میگوید با آنکه افغانستان هیچ سهم منفی در تغییر اقلیم نداشته، اما این کشور بیشترین زیان را از این ناحیه دیده است.
پیکآفتاب: عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت امروز دوشنبه ۱۶ عقرب، با نشر اعلامیهای میگوید که تغییرات اقلیمی بیش از دو میلیارد دالر در سال جاری به افغانستان زیان وارد کرده است.
او در رشته توییتی گفته است: “امارت اسلامی افغانستان برگزاری بیستوهفتمین نشست تغییرات اقلیمی در شرم الشیخ مصر را اولین گام جهت یافتن راهحل برای چالشهای کنونی اقلیمی در جهان میداند و معتقد است که به چالشهای مشترک نمیتوان بدون تفاهم و کار مشترک رسیدگی کرد”.
The Islamic Emirate of Afghanistan considers the #COP27 held in Sharm el-Sheikh, Egypt as the first step towards resolving the current climate challenges in the world & believes that these shared challenges cannot be solved without mutual understanding & joint efforts. pic.twitter.com/E2uL9a5dgO
— Abdul Qahar Balkhi (@QaharBalkhi) November 7, 2022
بلخی افزوده است: “از آنجایی که اثرات تغییر اقلیم مرزهای سیاسی را نمیشناسد، لذا راهحلهای آن نیز باید مستقل از ملاحظات سیاسی باشد و کشورهایی مانند افغانستان که هیچگونه سهم منفی در تغییر اقلیم نداشتهاند، اما با تاثیرات منفی آن دستوپنجه نرم میکنند، نباید نادیده گرفته شوند.”
این در حالی است که روز گذشته رامیز الاکبروف، معاون همآهنگکننده امور کمکهای بشری سازمان ملل در افغانستان گفت که مردم این کشور بر پرتگاه تغییرات اقلیمی ویرانگر ایستادهاند و حکومت فعلی در افغانستان تهدیدهای ناشی از آنرا باید جدی بگیرد.
الاکبروف که در نشست تغییرات اقلیمی ۲۰۲۲ سازمان ملل در مصر صحبت میکرد، گفت که افغانستان در حال حاضر مستعد آفات طبیعی مکرر است که سبب تلفات و خسارات جانی، معیشت، خانهها و زیرساختها میشود.
سازمان ملل: امارت اسلامی تهدید تغیرات اقلیمی و تخریب محیط زیست را جدی بگیرد
به گفته این مقام سازمان ملل در افغانستان، تهدیدات موجود توام با وابستگی افغانستانیها به معیشت زراعتی، اکوسیستم شکننده، تخریب حاد محیط زیست، توسعه ضعیف اجتماعی-اقتصادی و تاثیر بیش از چهار دهه جنگ، پایه و اساس آسیبپذیری شدید اقلیمی را در این کشور ایجاد کرده است.
از سوی دیگر، اداره زمین شناسی ایالات متحده گفته است که زلزلهای به شدت ۵.۴ درجه ریشتر بخشهای از شمالشرق افغانستان را در اوایل صبح امروز دوشنبه هفتم نوامبر، به وقت محلی تکان داد.
مرکز این زلزله در ۱۰۳ کیلومتری در عمق زمین در ولسوالی جرم بدخشان بوده است. گفته میشود که این زلزله بخشهای تاجیکستان را نیز تکان داده است.
این در حالی است که پیشتر یک تحقیق تازه نشان داد که با ادامه روند کنونی گرمایش، زمین در خطر عبور از شش مرز تعادل «خطرناک» اقلیمی قرار خواهد گرفت.
تغییرات اقلیمی؛ زمین در اثر گرما از شش «مرز تعادل» عبور خواهد کرد
مقامهای محلی امارت اسلامی برای بدخشان نیز از وقوع زلزله نستباً شدید در این ولایت خبر داده و گفتهاند که تاکنون از تلفات برخاسته از از آن معلوماتی دقیق در دسترس نیست.
این در حالی است که زلزله نسبتاً قوی روز ۲۲ جون، در ولایتهای پکتیکا و خوست، سبب مرگ ۱۰۳۶ نفر و زخمی شدن 2949 نفر دیگر شده بود. در آن زلزله ۴۵۰۰ خانه به گونه کامل و قسمی تخریب شده بود.
بیستوهفتمین نشست متعهدین کنوانسیون تغییرات آبوهوایی سازمان ملل (COP27) صبح روز گذشته ششم نوامبر، در شهر «شرم الشیخ» مصر آغاز به کار کرد. این نشست همزمان با سیامین سالگرد شکلگیری این کنوانسیون برگزار میشود. این نشست بینالمللی که به مدت دو هفته از تاریخ ۶ تا ۱۸ نوامبر ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت، با حضور بیش از ۱۹۰ کشور و منطقه در شهر «شرم الشیخ» آغاز به کار کرد.