صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

وزارت خارجه: ربوده شدن کودک افغانستانی در امریکا، عمل «ضد بشری» است

وزارت خارجه با نشر اعلامیه‌ای می‌گوید قضیه ربوده شدن یک کودک افغانستانی توسط یک نظامی امریکایی «نگران‌کننده و عمل ضد بشری» است و با مقامات امریکایی این موضوع را به گونه جدی تعقیب خواهد کرد.

وزارت خارجه با نشر اعلامیه‌ای می‌گوید قضیه ربوده شدن یک کودک افغانستانی توسط یک نظامی امریکایی «نگران‌کننده و عمل ضد بشری» است و با مقامات امریکایی این موضوع را به گونه جدی تعقیب خواهد کرد.

پیک‌آفتاب: عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امروز یک‌شنبه اول عقرب، با هم‌رسانی اعلامیه وزارت خارجه، می‌گوید که براساس معلومات از منابع معتبر، شخصی به نام «جوشواماست» عضو نیروهای دریای امریکا که در نتیجه بمبارد آن‌ها در افغانستان اعضای یک خانواده افغانستانی کشته شده بودند، اکنون یگانه کودک باقی‌مانده آن خانواده را در ایالت ویرجینیا از نزد اقارب وی به زور گرفته و به عنوان عضو خانوده خود نگه می‌دارد.

در ادامه اعلامیه آمده است که وزارت خارجه این قضیه را نگران‌کننده، دور از کرامت انسانی و عمل ضد بشری می‌داند و این موضوع را با مقامات امریکایی به گونه جدی تعقیب خواهد کرد تا کودک یاد شده دوباره به اقارب‌‌اش سپرده شود.

این در حالی است که یک زوج افغانستانی روز پنج‌شنبه 20 اکتبر، در صحبت با اسوشیتد پرس مدعی شدند که یک نظامی امریکایی کودک‌شان را از نزدشان ربوده است.

اسوشیتد پرس در ادامه گفته است که والدین اصلی این دختر 3.5 ساله در سال 2019، هنگامی که نیروهای امریکایی برای انجام یک عملیات نظامی بر فراز خانه‌شان فرود آمده بودند، کشته شده‌اند.

نظامیان امریکایی اما مدعی‌اند که پدر این کودک یک «شورشی» بوده و هنگامی که از عملیات نیروهای امریکایی با خبر می‌شود، واسکت انتحاری‌اش را انفجار می‌دهد که به شمول خودش، پنج کودک دیگر خود را نیز می‌کشد.

در ادامه گزارش اسوشیتد پرس آمده است که مادر این کودک نیز در جریان عملیات، با شلیک نظامیان امریکایی از پا در آمده است و از این خانواده تنها یک کودک زخمی باقی مانده که در آن زمان دو ماهه بوده است.

پس از انتقال این کودک به یک شفاخانه نیروهای نظامی امریکایی برای درمان، یک از نیروهای نظامی امریکایی به نام «جوشواماست» سعی کرده است که سرپرستی این کودک را به عهده بگیرد، اما صلیب سرخ اقارب این کودک را پیدا کرده و پس از درمان به اقارب‌اش تسلیم داده‌اند.

جوشواماست پس از بازگشت به امریکا، به دادگاه مراجعه کرده و از دادگاه خواسته است تا سرپرستی این کودک را به او بدهند. این کودک تا زمان فروپاشی حکومت پیشین نزد یک زوج افغانستانی بوده و پس از آن این زوج مجبور شده‌اند تا افغانستان را به مقصد امریکا ترک کنند. این زوج اما در امریکا متوجه شده‌اند که جوشواماست با نام خانوادگی خود برای این کودک پاسپورت افغانستانی ساخته است.

به گفته این زوج افغانستانی، جاشواماست و همسرش به بهانه‌ای این کودک را از نزد آن‌ها گرفته و با خود برده‌اند.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x