صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

خانه از پای‌بست ویران است؛ افغانستان ناامن‌ترین و سنگاپور امن‌ترین کشورهای جهان شناخته شدند

نتایج یک سروی تازه که صبح امروز چهارشنبه ۲۶ اکتوبر، نشر شده، نشان می‌دهد که افغانستان در میان ۱۲۰ کشور و قلمرو جهان، ناامن‌ترین و سنگاپور امن‌ترین کشور جهان می‌باشند.

نتایج یک سروی تازه که صبح امروز چهارشنبه ۲۶ اکتوبر، نشر شده، نشان می‌دهد که افغانستان در میان ۱۲۰ کشور و قلمرو جهان، ناامن‌ترین و سنگاپور امن‌ترین کشور جهان می‌باشند.

پیک‌آفتاب: نهاد پژوهشی گالوپ در گزارش تازه‌ای تحت عنوان «قانون و نظم جهانی»، دید و برداشت مردم کشور‌های مختلف جهان را نسبت به امنیت و حاکمیت قانون در محلات زندگی انعکاس داده است.

در این سروی از مردم پرسیده شده است که آیا به پولیس محلی خود اعتماد دارند یا خیر و آیا زمانی‌که شب‌هنگام به تنهایی قدم می‌زنند، احساس امنیت و مصئونیت می‌کنند یا نه؟

براساس این سروی، سنگاپور با کسب ۹۶ امتیاز، امن‌ترین کشور جهان می‌باشد، اما افغانستان با کسب ۵۱ امتیاز، ناامن‌ترین کشور جهان قلم‌داد شده است.

با آن هم، حس مصئونیت افغانستانی‌ها در مقایسه با سروی که در سال ۲۰۱۹ انجام شده بود، اندکی بهبود را نشان می‌دهد، زیرا این کشور در آن سال از رهگذار حس مصئونیت نسبت به امنیت و حاکمیت قانون، ۴۳ امتیاز داشت و مردم حتا نسبت به ۲۰۲۱ حس مصئونیت کم‌تر داشتند.

براساس یافته‌های این سروی،‌ اکثر افرادی‌که در افغانستان احساس مصئونیت می‌کنند، مردان می‌باشند. از میان افرادی‌که در این سروی سهم گرفتند، ۳۲ درصد مردان افغانستانی در سال ۲۰۲۱ گفتند زمانی‌که آنان شب‌هنگام به هر جایی‌که به تنهایی قدم می‌زدند، احساس مصئونیت داشتند؛ این رقم حس مصئونیت، دو برابر افزایش را در مقایسه با سروی سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد.

دوازده درصد زنان افغانستانی نیز در این سروی گفته‌اند که احساس مصئونیت می‌کنند، در حالی‌که در سال ۲۰۱۹ میلادی، هشت درصد زنان افغانستانی چنین حس مصئونیت داشتند. با وجود بهبود حس مصئونیت، افغانستانی‌ها در مقایسه با سایر کشورهای جهانی کم‌ترین حس مصئونیت را داشته‌اند.

سروی قانون و نظم جهانی در سال ۲۰۲۰ میلادی، به دلیل همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ در افغانستان و سنگاپور انجام نشده بود.

این سروی زمانی انجام شد که حکومت پیشین در اگست ۲۰۲۱، فروپاشید و روند خروج نیروهای بین‌المللی به رهبری ایالات متحده از آن کشور تکمیل شد. براساس این گزارش، با وجودی‌که افغانستان در سال ۲۰۲۱، در آشفتگی به سر می‌برد، پایان شورش طالبان موجب کاهش خشونت‌ها در آن کشور شده است.

یافته‌های سروی گالوپ نشان می‌دهد که به صورت عموم، ۷۱ درصد مردم جهان به پولیس محلی‌شان اعتماد دارند، اما ۲۸ درصد مردم جهان در سال ۲۰۲۱، حس چنین مصئونیت را نداشتند. براساس این سروی،‌ میلیون‌ها انسان به شمول متشبثین کوچک در مناطق‌شان از ترس جرایم و خشونت با مشکل مواجه بوده‌اند.

گالوپ این سروی را در سال ۲۰۲۱ در ۱۲۰ کشور و قلمرو جهان انجام داد و ۱۲۷ هزار بزرگ‌سال در این سروی شرکت داشتند.

نهاد تحقیقاتی گالوپ که مقر اصلی آن در شهر واشنگتن می‌باشد،‌ در سال ۱۹۳۵ میلادی توسط جورج گالوپ بنیان‌گذاری شد. این شرکت بیش‌تر به خاطر نظرسنجی‌های افکار عامه و سروی‌هایی که از دهه ۱۹۸۰ میلادی به این‌سو در سراسر جهان راه‌اندازی کرده است، شناخته می‌شود.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر نتایج تحقیقات نهاد بین‌المللی گالوپ (GALLUP) نشان داد که 75 درصد مردم افغانستان پول کافی برای تهیه غذای مورد نیاز روزانه خود را ندارند.

نتایج تحقیقات گالوپ: 75 درصد مردم افغانستان غذای کافی برای خوردن ندارند

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x