صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

فرانک مکنزی: امریکا هیچ‌گاه نتوانست درباره پناه‌گاه‌های امن طالبان در پاکستان به توافق برسد

جنرال فرانک مکنزی، فرمانده پیشین ستاد مرکزی امریکا روز گذشته 26 اگست، در مصاحبه با شبکه خبری ان‌بی‌سی گفت که طالبان در دو دهه گذشته، همیشه در پاکستان پناهگاه‌های امن داشتند و امریکا در این مدت هرگز نتوانست در مورد پناهگاه‌های طالبان با اسلام‌آباد به توافق برسد.

جنرال فرانک مکنزی، فرمانده پیشین ستاد مرکزی امریکا روز گذشته 26 اگست، در مصاحبه با شبکه خبری ان‌بی‌سی گفت که طالبان در دو دهه گذشته، همیشه در پاکستان پناه‌گاه‌های امن داشتند و امریکا در این مدت هرگز نتوانست در مورد پناه‌گاه‌های طالبان با اسلام‌آباد به توافق برسد.

پیک‌آفتاب: این جنرال امریکایی گفت که پاکستانی‌ها اطمینان داشتند روزی امریکا نیروهای خود را از افغانستان بیرون می‌کند و به همین دلیل، توافقی روی پناه‌گاه‌های طالبان با پاکستان صورت نگرفت.

او تصریح نمود: “پاکستانی‌ها هرگز باور نمی‌کردند که ما در افغانستان بمانیم، همیشه فکر می‌کردند که ما روزی از این کشور می‌رویم”. وی افزود: “پاکستانی‌ها درست فکر می‌کردند. ما بیرون شدیم و افغانستان بار دیگر سقوط کرد”.

فرمانده پیشین سنتکام هم‌چنین گفت که امریکا با مدل شکست‌خورده غربی، دست به ملت‌سازی در افغانستان زد که به گفته او، “این کار درست نبود.”

مکنزی در این خصوص توضیح داد: “ما به ملت‌سازی در افغانستان آغاز کردیم که شاید برخی از این تلاش‌ها برای محافظت از منافع ما ضروری بود، اما تلاش‌های گسترده‌ دیگری در این راستا انجام دادیم که در نهایت در درازمدت به ما کمکی نکرد”.

او گفت: “نمی‌دانم که افغانستان با مدل غربی ملت‌سازی قابل اداره باشد، اما می‌دانم که افغانستان با الگوی افغانی قابل اداره است و به پایداری خواهد رسید. ما به واقعیت‌های افغانستان توجه نکردیم و این مشکلات را چند برابر کرد”.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که پیش‌تر جنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش و لوید آستین وزیر دفاع امریکا، روز 28 سپتمبر، در کانگرس امریکا صبحت گفتند: “شکست نیروهای امریکایی در افغانستان، یک شکست استراتیژیک است”. مارک میلی و لوید آستین خروج آشفته نیروهای امریکایی از افغانستان را تصدیق کردند.

ژنرال مارک میلی شکست افغانستان را استراتیژیک خواند

نبود ستراتیژی بلندمدت همکاری‌جویانه در سیاست خارجی، سبب شکست افغانستان گردیده است

این جنرال بلندپایه امریکایی گفت که ماموریت افغانستان برای چهار دولت امریکا و دو حزب عمده این کشور ترکیبی از «شکست نظامی و دیپلماتیک» به حساب می‌آید.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر مقام‌های ارشد دفاعی امریکا گفته بودند که ریشه‌های سقوط افغانستان به دست طالبان به توافقی که دولت سابق امریکا با طالبان امضا کرد، بر می‌گردد. توافق موسوم به دوحه که در فبروری 2020 امضا شد، تاریخی را برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تعیین نمود. جنرال فرانک مکنزی، فرمانده سنتکام گفت که آن توافق «تاثیری واقعاً زیان‌بار» بر دولت و ارتش افغانستان داشت و در نتیجه دولت این کشور در 15 اگست سال 2021 فروپاشید.

جنرال آمریکایی: توافق دوحه سقوط افغانستان را سرعت بخشید

کمیته روابط خارجی کانگرس امریکا: خروج از افغانستان «شکست استراتیژیک» بود

وزیر دفاع امریکا: نظامیان امریکایی برای تحکیم دموکراسی در افغانستان قربانی دادند

جنگ 20 ساله امریکا در افغانستان از سوی یک کمیسیون ویژه بررسی می‌شود

امریکا ناکامی جنگ 20 ساله در افغانستان را بررسی می‌کند

هنگری: ماموریت 20 ساله ناتو در افغانستان به شکست انجامید

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x