صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

فتانه نجیب: زمین میراثی داکتر نجیب را در پکتیا برای ساختن مکتب وقف می‌کنیم

اعضای خانواده داکترنجیب‌الله، رئیس جمهور سابق افغانستان به مناسبت بیست‌وششمین سال‌روز قتل وی، می‌گویند قطعه زمینی را که در پکتیا از داکتر نجیب به میراث مانده بود، برای ساختن یک مکتب اختصاص می‌دهند.

اعضای خانواده داکترنجیب‌الله، رئیس جمهور سابق افغانستان به مناسبت بیست‌وششمین سال‌روز قتل وی، می‌گویند قطعه زمینی را که در پکتیا از داکتر نجیب به میراث مانده بود، برای ساختن یک مکتب اختصاص می‌دهند.

پیک‌آفتاب: فتانه نجیب، همسر رئیس جمهور سابق افغانستان، در پیام خود به این مناسبت گفته است: “تصمیم گرفتیم تا محدود زمین زراعتی را که پدر مرحومش در حیات خود به نام داکتر نجیب‌الله ثبت اسناد نموده بود، به موی‌سفیدان امانت‌کار و امین بسپاریم و زمین متذکره از طرف همین موی‌سفیدان امانت‌کار جهت اعمار یک باب مکتب سپرده می‌شود تا کودکان کشور بتوانند در آن مکتب درس بخوانند و با کسب علم و دانش، مصدر خدمت به مردم افغانستان گردند.”

فتانه نجیب افزود که شوهر وی برای آموزش دختران و پسران افغانستان بسیار تلاش کرد، ولی به گفته وی اکنون که طالبان به قدرت برگشته‌اند، صدها هزار جوان، دختر و پسر از تعلیم و آموزش محروم شده‌اند.

فتانه نجیب انتقاد می‌کند که طالبان زنان و دختران را که نیمی از پیکر جامعه را تشکیل می‌دهند، از کار و آموزش محروم ساخته‌اند.

خانواده رئیس جمهور سابق افغانستان در حالی زمین شخصی وی را برای معارف کشور وقف می‌کند که بعد از برگشت مجدد طالبان به قدرت در افغانستان در 15 اگست سال گذشته، دختران بالاتر از صنف ششم با گذشت بیش از یک‌سال، هنوز هم اجازه ادامه آموزش دریافت نکرده‌اند.

این در حالی صورت می‌گیرد که رینا امیری، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، سیاست‌های طالبان در مورد زنان و آموزش دختران را «بدبینانه» خوانده و گفته بود که این سیاست، رویاهای دختران افغانستان را در هم می‌شکند و افغانستان را به سوی فقر و ناامیدی می‌کشاند. رینا امیری گفته بود: “هیچ توجیهی برای ادامه این سیاست ظالمانه و مخرب وجود ندارد. نه فرهنگ، نه دین و نه تدارکات. سیاست‌های بدبینانه‌ای که رویاها و پتانسیل دختران افغانستان را در هم می‌شکند و افغانستان را به سوی فقر و ناامیدی بیش‌تر می‌برد”.

رینا امیری: بستن مکتب‌های دخترانه، ریشه دینی ندارد

چند روز پیش در ولایت پکتیا، سرزمین آبایی داکتر نجیب‌الله، چند لیسه دختران که با ابتکار مدیران و مردم گشوده شده بود، از سوی طالبان دوباره مسدود شد.

بازگشایی مکتب‌های دخترانه بالاتر از صنف ششم کلید خورد؛ تدریس در برخی از لیسه‌های دخترانه در پکتیا آغاز شد

داکتر نجیب‌الله با ورود طالبان به کابل، روز پنجم میزان سال ۱۳۷۵ به قتل رسید. اکنون با گذشت ۲۶ سال از مرگ‌اش، او هنوز هم میان مردم طرف‌داران و مخالفین دارد و گهگاهی چون یک چهره تاثیرگذار نیز از وی یادآوری می‌شود.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر مارکوس پوتزل، سرپرست دفتر هیئت معاونت سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، بسته ماندن مکتب‌های متوسطه و لیسه دختران افغانستان را غم‌انگیز و شرم‌آور خوانده بود.

پوتزل: بسته ماندن مکتب‌های متوسطه و لیسه دختران در افغانستان شرم‌آور است

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x