صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

سازمان ملل: حدود شش میلیون تن در افغانستان با گرسنگی حاد مواجه خواهند شد

برنامه غذا و زراعت سازمان ملل (FAO) و برنامه جهانی غذا (WFP) روز گذشته ۲۱ سپتمبر، با نشر گزارشی گفته‌اند که قرار است تا ماه نوامبر سال جاری، حدود شش میلیون تن در افغانستان از رهگذر گرسنگی در وضعیت عاجل قرار گیرند.

برنامه غذا و زراعت سازمان ملل (FAO) و برنامه جهانی غذا (WFP) روز گذشته ۲۱ سپتمبر، با نشر گزارشی گفته‌اند که قرار است تا ماه نوامبر سال جاری، حدود شش میلیون تن در افغانستان از رهگذر گرسنگی در وضعیت عاجل قرار گیرند.

پیک‌آفتاب: در این گزارش که به چندین محراق گرسنگی در جهان از ماه نوامبر سال ۲۰۲۲ تا جنوری ۲۰۲۳ اشاره شده، آمده است که پس از ماه نوامبر، احتمالاً در افغانستان ناامنی غذایی مفرط و مرگ‌ومیر گسترده به دلیل گرسنگی شدید و سرما، افزایش خواهد یافت.

اداره‌های مرتبط به سازمان ملل گفته‌اند که زمستان گذشته در ساحات مرتفع افغانستان، ۲۰ هزار تن با گرسنگی شدید مواجه شدند.

دفتر هم‌آهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در توییتی گفته است: “به جای مبارزه با یک‌دیگر، باید برای شکست دادن دشمنان واقعی خود تلاش کنیم؛ گرسنگی، درگیری، نژادپرستی، نابرابری، فقر، بحران آب‌وهوا و همه‌گیری کرونا”.

در این گزاش هم‌چنان آمده است که به شمول افغانستان، ۱۹ محراق گرسنگی در جهان به کمک‌های بشری نیاز است، اما در شش کشور افغانستان، ایتوپیا، نایجریا، سومالیا، سودان جنوبی و یمن به اقدامات بشردوستانه فوری نیاز است تا باشندگان آن از گرسنگی فاجعه‌بار و مرگ نجات داده شوند.

پیش از این، برنامه جهانی غذا تخمین زده بود که بیش از ۲۰ میلیون تن در افغانستان با بحران شدید گرسنگی مواجه‌اند و به فراهم‌آوری کمک‌های بیش‌تر جامعه بین‌المللی به افغانستانی‌های نیازمند تاکید کرده بود.

سازمان ملل گفته است که کاهش سطح خشونت‌ها در افغانستان، سبب شده است تا سازمان‌های خیریه به نیازمندان دسترسی بیابند، اما موجودیت ماین‌ها، مواد انفجاری منفلق‌ناشده، مواد انفجاری باقی‌مانده از جنگ، چالش‌های اوپراتیفی و زیربنا‌های ضعیف هنوز هم دسترسی سازمان‌های خیریه به نیازمندان را محدود نگه‌داشته است.

براساس این گزارش، درگیر‌های داخلی و تغییرات اقلیمی، از دلایل اصلی گرسنگی حاد در این کشورها است که در جریان سال جاری با بی‌ثباتی اقتصادی، همه‌گیری کرونا و جنگ روسیه-اوکراین تشدید شده است.

براساس معلومات این ادارت سازمان ملل، پاکستان، سریلانکا، زیمبابوی و شماری از کشورهای دیگر افریقایی نیز به کمک‌های فوری نیاز دارند تا باشندگان آن از گرسنگی شدید نجات یابند.

این در حالی مطرح می‌شود که در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، رهبران جهان روی گرسنگی و عدم مصئونیت غذایی در جهان تمرکز کردند. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی خود گفت که افغانستان با یک بحران بشری فزاینده و قحطی شدید روبه‌رو است. او در این نشست از رهبران جهان خواست که قحطی در افغانستان را به عنوان بخشی از دستور کار مشترک در سطح جهان مدنظر گیرند. مکرون گفت که جهان نباید نسبت به وضعیت بحرانی افغانستان بی‌تفاوت باشد و دست به الاشه بنشیند.

مکرون: جهان نباید نسبت به قحطی در افغانستان دست به الاشه بنشیند

 

کمیته بین‌المللی نجات: کشورهای غربی، گرسنگی را بر افغانستان تحمیل کرده‌اند

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x