کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان: باید از حقوق زنان و دختران در افغانستان محافظت شود
کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR)، وضعیت دختران و زنان افغانستان را نگرانکننده میداند.
کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR)، وضعیت دختران و زنان افغانستان را نگرانکننده میداند.
پیکآفتاب: بخش آسیا اقیانوسیه کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان صبح امروز دوشنبه 24 اکتبر، در توییتی گفته است که وضعیت کنونی بر زندگی دختران و زنان افغانستان تاثیر بسیار بدی گذاشته است.
این نهاد تصریح کرده است: “دختران و زنان افغانستان در کنار آنکه با محدودیت سفر، تحصیل و کار مواجه هستند، با تهدیدهای شدید نیز روبهرو اند که بر امنیت و رفاه آنان تاثیر نامطلوب گذاشته است.”
UNHCR is deeply concerned about women + girls in Afghanistan.
In addition to restrictions on movement, access to work + education, they face heightened risks affecting their safety + well-being.
For the future prosperity of the country their rights must be upheld pic.twitter.com/h8VpjRZRaA
— UNHCR Asia Pacific (@UNHCRAsia) October 24, 2022
کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان میافزاید که برای آینده و رفاه افغانستان، باید از حقوق آنها محافظت شود.
این نهاد در توییت دیگری گفته است: “در طول دههها درگیری و ناامنی، روحیه زنان افغانستانی دوام آورده است. بدون شمولیت آنها و به رسمیت شناختن کمکی که آنها به جوامع خود کردهاند، افغانستان نمیتواند به جلو حرکت کند”.
Through decades of conflict + insecurity, the spirit of Afghan women has endured.
Without their inclusion and the recognition of the contribution made by them to their communities, Afghanistan cannot move forward. pic.twitter.com/NDNLZQat9z
— UNHCR Asia Pacific (@UNHCRAsia) October 24, 2022
این درخواست در حالی مطرح میشود که امروز دوشنبه ۲۴ اکتبر، برابر است به هفتادوهفتمین سالگرد تاسیس سازمان ملل، این روز در زمانی است که افغانستانیها خواهان همکاری و کمک همهجانبه این سازمان برای تغییر وضعیت کنونی خود هستند.
شعار امسال این سازمان «ما دوباره برای صلح و رفاه گرد هم میآییم» است؛ شعاری که افغانستان هنوز راه درازی برای رسیدن به آن دارد.
فروپاشی حکومت پیشین در 15 اگست سال گذشته، بار دیگر موانعی را برای صلح و ثبات در افغانستان ایجاد کرده است که ترس از جنگ را افزایش داده و برخی از گروههای مسلح عملاً جنگ علیه امارت اسلامی را آغاز کردهاند.
اکنون در هفتادوهفتمین سالگرد تاسیس سازمان ملل، این نهاد با نقدهای نیز مواجه است. کارشناسان به این باورند که ماموریت سازمان ملل باید با مقتضیات زمان تغییر کند.
در این خصوص علیشاه بهادر، کارشناس حقوق به پیکآفتاب چنین میگوید: “یکی از اهداف اصلی سازمان ملل، حفظ و تامین صلح است. سازمان ملل در کجا صلح تامین کرده است، در حالیکه همه شاهدیم که میزان خشونت در سراسر جهان روزبهروز افزایش مییابد. نمونه بارز آن جنگ اوکراین و روسیه است، پس سازمان ملل در تامین صلح ناکام است”.
او میافزاید: “وظیفه بعدی سازمان ملل توسعه روابط دوستانه بین ملتهاست. میخواهم بپرسم که این نهاد کدام ملتها را به هم نزدیک کرده است؟ شما تنش فزاینده اسرائیل و فلسطین را شاهدید، شما تنشهای قومی بین مردم افغانستان را شاهدید، شما تقابل مسلمانها و مردم هندو را در هند شاهدید، سازمان ملل در کدام یک از این مسایل دخالت کرده که منجر به دوستی شده باشد؟ پس از این منظر نیز سازمان ملل ناکام است و دستآوردی ندارد”.
این اظهارات در حالی بیان میشود که پیشتر دبیرکل سازمان ملل هشدار داده بود که جهان در یک قدمی حذف شدن قرار دارد، تهدیدی که پس از جنگ جهانی دوم تا حال دیده نشده است.
از سوی دیگر؛ آنتونیو گوتریش، دبیرکل سازمان ملل میگوید، سازمان ملل خود را نماد آرزوها و آرمانها میداند و این سازمان به قلب امیدهای مردم مبدل شده است.
گوترش در توییتی نگاشته است: “امروز سازمان ملل بیسابقه در حال آزمایش است، سازمان ما برای چنین لحظاتی ساخته شد. در این روز؛ روز سازمان ملل، ما امید و اعتقاد خود را به آنچه بشریت میتواند انجام دهد، زمانیکه ما به عنوان یک واحد، در همبستگی جهانی کار میکنیم، تجدید میکنیم”.
Today, the @UN is being tested like never before.
But our Organization was made for moments like this.
This #UNDay, we renew our hope & conviction in what humanity can accomplish when we work as one, in global solidarity. pic.twitter.com/uJDgYBEvnF
— António Guterres (@antonioguterres) October 24, 2022
سازمان ملل به نقل از گوترش در وبسایت خود نوشته است، این سازمان اکنون با آزمون روبهرو است، اما سازمان ملل برای همین گونه روزها ساخته شده و برای تامین صلح و پایان دادن به فقر و نابرابری کار میکند.
این در حالی مطرح میشود که پیشتر دبیرکل سازمان ملل، در مراسمی به مناسبت یادبود از سالروز بمباران اتمی جاپان در سال ۱۹۴۵، از جهان دوباره خواست به خلع سلاح هستهای متعهد شود. گوترش در این نشست هشدار داد که “بشریت در حال بازی با یک تفنگ پُر است”.