نخستین نشست اعضای بورد «نظارت بر صندوق امانت افغانستان» در سوئیس دایر شد
بورد صندوق امانت که برای نظارت بر حدود 3.5 میلیارد دالر افغانستان در سویس ایجاد شده، برای نخستین بار روز گذشته 21 نوامبر، در شهر جینوا تشکیل جلسه داد.
بورد صندوق امانت که برای نظارت بر حدود 3.5 میلیارد دالر افغانستان در سویس ایجاد شده، برای نخستین بار روز گذشته 21 نوامبر، در شهر جینوا تشکیل جلسه داد.
پیکآفتاب: انوارالحق احدی، رئیس پیشین «د افغانستان بانک» و عضو بورد صندوق امانت میگوید که بخشی از نشست روز گذشته درباره به دوران انداختن پولهای افغانستان متمرکز بود.
احدی روز گذشته در این مورد به رادیو آزادی گفت: “زیاد مسائل سازمانی صندوق بود که روی تشکیلات گپ زده شد و اینکه در آینده باید ریاست نشستها هم به عهده یک افغانستانی سپرده شود و موضوع مهم که روی آن تصمیم گرفته شد، آن بود که پولی که اینجا است، باید به دوران انداخته شود و به یک فیصدی خوب با استفاده از این پول فایده حاصل شود که این کار باید فوراً صورت گیرد.”
3.5 میلیارد دالر از پولهای منجمد شده «د افغانستان بانک»، اخیراً از واشنگتن به صندوق امانت در سوئیس منتقل شده است تا به گفته مقامهای امریکا از دسترسی امارت اسلامی در امان بماند.
از سوی دیگر امریکا در ماه سپتمبر، از تصمیم خود برای منتقل کردن 3.5 میلیارد از جمله حدود هفت میلیارد دالر «د افغانستان بانک» به صندوق امانت در سوئیس خبر داد تا به گفتهاش برای کمک به اقتصاد افغانستان مصرف شود.
تلویزیون ترکیه: امریکا با رهایی ذخایر منجمد شده افغانستان از طریق یک بانک سویسی موافق است
براساس گزارشها، پول واردات برق، قرضههای افغانستان به نهادهای بینالمللی، کمکها در بخش توسعهای و مصارف چاپ بانکنوتهای افغانی، همه از طریق همین صندوق پرداخته خواهد شد.
این نشست مالی در حالی برگزار میشود که به اساس گزارشهای سازمان ملل، میلیونها تن در افغانستان در آستانه فرارسیدن زمستان امسال، در خطر فقر قرار دارند.
در پیوند به این مسئله، رویترز با نشر گزارشی گفته که در ترکیب اعضای صندوق، اسکات میلر، سفیر ایالات متحده در سوئیس؛ الکساندر باومن، یک مقام وزارت خارجه سوئیس؛ انوارالحق احدی، رئیس پیشین «د افغانستان بانک» و وزیر سابق مالیه افغانستان و شاهمحمد محرابی، عضو شورای عالی بانک مرکزی افغانستان شامل اند.
از جانب دیگر، امارت اسلامی منجمد شدن میلیاردها دالر «د افغانستان بانک» را نقض قوانین بینالمللی دانسته است. مقامات امارت اسلامی بر آنچه دسترسی داشتن مردم افغانستان بر تمامی این پولها خواندهاند نیز تاکید میکنند.
طارق فرهادی، یکی از کارشناسان امور افغانستان روز گذشته در این مورد گفت: “طالبان گفتهاند که پولهای این صندوق مربوط مردم افغانستان میشود. مشکل این است که امریکا پولها را در اختیار طالبان نمیگذارد، چونکه طالبان زیر تعزیرات امریکا و سازمان ملل اند. پس امریکاییها مجبور شدند که پولها را به کشور سومی بفرستند.”
پس از حاکمیت مجدد امارت اسلامی بر افغانستان در ماه اگست سال گذشته، ایالات متحده حدود هفت میلیارد دالر «د افغانستان بانک» را منجمد کرد.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در ماه فبروری فرمانی را امضا کرد که در آن از ادارههای مالی آن کشور خواسته شد تا نیم این پول به خانوادههای قربانیان حملات یازدهم سپتمبر و متباقی آن برای کمکهای بشری به مردم افغانستان اختصاص داده شود.
قاضی امریکایی: قربانیان حملات 11 سپتمبر از داراییهای منجمد شده افغانستان نمیتوانند استفاده کنند
قاضی امریکایی: تصمیمگیری عجولانه در مورد پول منجمد شده افغانستان، لازم نیست
اما هنوز دادگاه فدرال امریکا در مورد اختصاص یافتن پولهای «د افغانستان بانک» به قربانیان حملات یازدهم سپتمبر، فیصله نهایی نکرده است.
این در حالی مطرح میشود که پیشتر اداره بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) گفته بود که دولت امریکا در تحقیقات این نهاد درباره ۱.۱ میلیارد دالر کمکهای نقدی که پس از تسلط امارت اسلامی به افغانستان ارسال شده است، سنگاندازی میکند.
سیگار: دولت بایدن در قبال انتقال پول به افغانستان کارشکنی میکند
رویترز: امریکا و طالبان گفتگوها درباره داراییهای منجمد شده افغانستان را ادامه میدهند
سازمان ملل و چین: آزادسازی داراییهای منجمد شده افغانستان، در کاهش فقر موثر است
نصیراحمد فایق: مردم افغانستان در قبال حملات تروریستی 11 سپتمبر مسئولیت قانونی و اخلاقی ندارند