صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

یونیسف: باید واکسین‌های پولیو خانه‌به‌خانه تطبیق شود

یونیسیف می‌گوید این اداره تاکنون هم نتوانسته که کمپاین یا کارزار تطبیق واکسین پولیو یا فلج کودکان در افغانستان را خانه‌به‌خانه انجام بدهد.

یونیسیف می‌گوید این اداره تاکنون هم نتوانسته که کمپاین یا کارزار تطبیق واکسین پولیو یا فلج کودکان در افغانستان را خانه‌به‌خانه انجام بدهد.

پیک‌آفتاب: یونیسیف می‌گوید که واکسین خانه‌به‌خانه برای ریشه‌کن ساختن پولیو یا فلج کودکان در افغانستان موثر می‌باشد، ولی هنوز به صورت کامل عملی نشده است.

کمال شاه، مسئول مطبوعاتی یونیسیف در افغانستان به رسانه‌ها گفت :”افغانستان و پاکستان دو کشور جهان اند که هنوز هم این بیماری در آن وجود دارد. علت در افغانستان این است که هنوز هم مناطقی در این کشور وجود دارد که واکسیناسیون خانه‌به‌خانه در آن‌جا تطبیق نمی‌شود. تطبیق واکسیناسیون خانه‌به‌خانه بسیار ضرور است تا ما به آخرین کودک نیز رسیدگی کنیم”.

انتقادهایی وجود دارد که طالبان در جریان دو دهه گذشته، در بسیاری از موارد مانع برنامه‌های تطبیق واکسین پولیو می‌شدند، اما گفته می‌شود که اکنون این واکسین در بسیاری ولایت‌ها در قریه‌ها مسجدبه‌مسجد تطبیق می‌شود.

کمال شاه می‌افزاید که یونیسیف برای آگهی عامه و رساندن واکسین به همه نقاط کشور درسال ۲۰۲۳، برنامه‌های خاصی روی دست دارد.

اداره یونیسیف در افغانستان می‌گوید که درسال جاری، هشت دور تطبیق واکسین پولیو در این کشور انجام شد.

دور آینده که روز 19 دسمبر، آغاز می‌شود، آخرین دور واکسیناسیون پولیو در این سال خواهد بود و چهار روز ادامه خواهد داشت.

امسال در افغانستان صرف دو واقعه پولیو یا فلج کودکان ثبت شده، ولی در پاکستان بیست مورد این این بیماری و همه در ایالت خیبرپشتون‌خواه مشاهده و ثبت شده است.

در ولایت ننگرهار که در جوار ایالت خیبرپشتون‌خواه موقعیت دارد، لیمه چهارده ساله که در اوایل عمر به پولیو مبتلا شده بود، اکنون فلج است.

مادر وی می‌گوید که برای بهبود وضعیت دختر خود به درگاه خداوند چشم امید دوخته است: “ما با وی بسیار رنج می‌بریم. خداوند قدری به وی شفا دهد که خودش به بیت‌الخلا برود و خودش غذا بخورد. اگر گپ نزند هم مهم نیست.”

پولیو یک بیماری انتانی و ساری است که به سیستم عصبی کودک آسیب می‌رساند و سبب فلج می‌شود. این بیماری از طریق خوردن و نوشیدن غذا و آب ملوث و شنای کودکان بیمار در آب جوی‌بارها به دیگران سرایت می‌کند.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر عمر عبدی، معاون مدیر اجرایی یونیسف برای افغانستان و پاکستان روز 17 میزان، در بیانیه‌ای بر اهمیت حیاتی اجازه دادن به همه دختران و پسران برای ادامه تحصیل در تمام سطوح و مشارکت معنادار در ساختن آینده کشورشان تأکید کرد. عبدی گفت: «هدف ما این است که افغانستان را ببینیم که در آن هر دختر و هر پسر در مکتب است، از مراقبت‌های بهداشتی با‌کیفیت برخوردارند و از هر گونه خشونت در امان اند”.

یونسف: دختران و پسران افغان باید به مراقبت‌های صحی و آموزشی دسترسی داشته باشند

آغاز تطبیق واکسین فلج کودکان در افغانستان

یونیسف: احتمال مرگ یک میلیون کودک افغانستانی در سال آینده وجود دارد

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x