رایزن فرهنگی ایران در کابل: افغانستان سرزمین استعدادهای ناشناخته است
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، در یک گفتوگوی تلویزیونی بیان کرد که استعدادهای ناشناختهای در افغانستان وجود دارد و باید از آنها حمایت صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری پیکآفتاب: سید روح الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، در گفتوگو با یک تلویزیون خصوصی ایران گفت: در افغانستان استعدادهای وجود دارد که هنوز ناشناخته باقیمانده و تاکید کرد که باید از آنها حمایت صورت گیرد تا در جامعه معرفی شوند.
حسینی در این گفتوگو به برگزاری اولین همایش نخبگان افغانستان در تهران و دعوت از دهها فرد نخبه افغانستانی در این همایش یاد کرده و افزود که برگزاری این همایش نتایج “عالی و ملموسی” در پی داشت.
باید گفت؛ اولین همایش نخبگان افغانستان به روزهای (27 و 28 دلو/ بهمن) سال روان از سوی معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری، جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد و در آن شماری از نخبگان افغانستانی نیز دعوت شده بود.
هدف آن تبادل ایدههای نوآورانه، تبیین راهکارهای علمی و ایجاد بستر تعامل میان نخبگان افغانستانی و شرکتهای دانشبنیان ایران در محورهای صنعت، نوآوری، فرهنگ و هنر، علوم اسلامی، کارآفرینی، پزشکی، ادبیات و قرآنپژوهی گفته شد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این گفتوگوی تلویزیونی بیان داشت که این همایش باید از گذشتههای دور برگزار میشد اما به دلایلی به تعویق افتاد و خوشبختانه اکنون با یک برنامهریزی منسجم، برگزار شد که میتوان گفت نتایج ملموسی نیز در قبال داشت.
آقای حسینی بیان کرد: من بیش از دو دهه در افغانستان فعالیت دارم و نگرستم، هم از دور و هم از نزدیک، پیرامون امورات مختلف که استعدادهای پنهانی در این کشور در عرصههای مختلف وجود دارد.
او با اشاره به وضعیت کنونی افغانستان بیان کرد: افغانستانیها لایق وضعیت بهتر از این هستند که اکنون با آن دچار اند.
به گفتهی حسینی: همانطوری که افغانستان از لحاظ منابع زیر زمینی غنیتر از سایر کشورها است، از نظر استعداد انسانی هم همینگونه است.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی به شرایط چند دههی گذشته در افغانستان اشاره نموده گفت: «شرایط چند دههی اخیر باعث شده است که افغانستان آنگونه که باید و شاید در عرصه علم وفناوری و فرهنگی در سطح جهانی پیشرفت که لایق شان بوده، نداشته بنا براین به نظر من حالا نقش نخبگان در به حرکت درآوردن چرخ محرک کشور امکانپذیر است.»
این مقام جمهوری اسلامی از نقش پر رنگ افغانستانیها با حضور در دانشگاهها، مکتبها و مدرسههای کشورش گفت که طی سالهای گذشته تا کنون، آنقدر که حضور دانشجویان و دانشآموزان افغانستانی در ایران پر رنگ بوده در سایر کشورها نبوده که او علت آن را “اسلامی بودن و همزبانی بودن” ملت هردو کشور عنوان نموده، تصریح کرد که مردم افغانستان هرگز نمیخواهند دختر و پسر شان به جز از ایران در کشورهای دیگر برای تحصیل و آموزش بروند.
او به فرمان اخیر رهبر انقلاب اسلامی ایران در خصوص آموزش و تحصیلات اتباع افغانستانی در ایران نیز اشاره کرد و آن را نوید خوب جهت همکاری و همیاری بیشتر میان دو کشور نسبت به گذشته عنوان نموده با آنهم آن را بسنده ندانسته خواهان ایجد بسترهای خوب زندگی، آموزش و سرمایهگذاری از سوی جمهوری اسلامی برای افغانستانیهای مقیم آن کشور شد.
حسینی با توجه به تلاشها و تواناییهای افغانستانیها در عرصههای علم، دانش و هنر گفت که این کشور شاعران، نویسندگان و هنرمندانی دارد که تواناییهای شان در سطح منطقه نه؛ بلکه در سطح جهان بینظیر است و تاجران و سرمایهگذارانی دارند که در عرصه کار و فعالیت شان رشد قابل توجهی کرده اند.
به باور آقای حسینی، کشورش تلاش میکند در کنارش همسایههای با سواد، با فرهنگ و ثروتمندی باشد تا از توان همدیگر بتوانند برای پیشرفت یکدیگر استفاده بهینه نمایند.
او نیز گفت:« در دو دههی گذشته ما شاهد بودیم که کشورهای به بهانه دوستی و همکاری و پیشرفت با افغانستان وارد این کشور شدند اما حالا که میبینیم اثری از خدمت و پیشرفت و حضور این کشورها در افغانستان ندیدم. این میرساند که کشورهای مدعی دوستی در افغانستان در ظاهر دوست بودند اما هیچ خدمتی به این کشور نکرده اند. ایران اما بر عکس این کشورها هم در عمل نشان داده و هم در علن، ما خواهان افغانستان آباد، آزاد و پیشرفته هستیم.»
به گفتهی آقای حسینی، سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در افغانستان به نحوی پیش رفته که افغانستان هر قدر که آبادتر باشد به نفع ایران است و هرقدر که کارخانهها و فابریکات فعال باشد، به نفع ایران است.
او با اشاره به حضور میلیونها مهاجر افغانستانی در ایران گفت: در حالی که ایران در حالت بدی تحریمها قرار دارد اما جمهوری اسلامی ایران میزبان میلیونها مهاجر افغانستانی است در حالی که دیگر کشورها دروازههای شان را به روی مهاجران بسته است.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اخیر صحبتهایش در این گفتوگوی تلویزیونی نیز علاوه کرد: کسانی هستند که خوش ندارند روابط میان دو کشور(ایران و افغانستان) پابرجا باشد، اما آنهای که مخالف این بهبود روابط هستند برای ایران شبکههای را راه اندازی میکنند که ملت و دولت هردو کشور میدانند.