پایان اولین همایش نخبگان افغانستانی در تهران و وعدهها بر گسترش روابط میان نخبگان دو کشور
اولین همایش نخبگان افغانستانی که طی دو روز در تهران برگزار شده بود، به پایان رسید و مقامهای جمهوری اسلامی بر ادامهی همکاریها با نخبگان افغانستانی اطمینان دادند.
به گزارش خبرگزاری پیکآفتاب: اولین همایش نخبگان افغانستانی که به روزهای (27 و 28 دلو/ بهمن) با هدف بررسی فرصتهای همکاری و تبال دانش میان متخصصان و کارآفرینان افغانستانی و ایرانی در تهران برگزار شده بود، به پایان رسید.
در نخستین روز آغاز این همایش که معاون رییس جمهور و برخی دیگر از مقامهای جمهوری اسلامی و نخبگان ایرانی و افغانستانی حضور داشتند، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصادی دانشبنیان رییس جمهور جمهوری اسلامی ایران گفت: «نخبگان افغانستانی دیگر مهاجر نیستند»، بر لزوم همدلی و همکاری علمی میان نخبگان دو کشور تأکید کرد و افزود: «ایران خانه شماست و شما نخبگان افغانستانی شانهبهشانهی ما در مسیر سازندگی گام خواهید برداشت.»
معاون رییس جمهور ایران نیز بیان کرد: افغانستان، نه فقط یک همسایه، بلکه یک فرصت است. یک فرصت برای ساختن یک اکوسیستم علمی و فناورانه مشترک که در آن نخبگان ایرانی و نخبگان افغانستانی در کنار هم کار کنند، نه در برابر هم.
آقای افشین نیز بیان کرد: هرچند مأموریت اصلی وی حمایت از نخبگان ایرانی است، اما افزود که پیشرفت علمی بدون تعاملات بینالمللی و همافزایی با دیگر نخبگان ممکن نیست.
دکتر سید روح الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، که یکی دیگر از سخنرانان روز نخست این همایش بود، گفت که نخبگان افغانستانی در عرصههای مختلف از جمله علم و تجارت در سطح جهان مطرح بوده و جایگاه خوبی را بدست آورده اند.
آقای حسینی افزود:« افغانستان نخبگانی دارد که در سطح جهان مطرحاند. تاجرانی دارد که قدرت تجاریشان فراتر از منطقه غرب آسیا است. نخبگان علمی دارد که مقالاتشان مرجع و منبع استناد مراکز علمی بینالمللی است.»
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در کابل نیز بیان کرد: «من به عنوان یک فعال فرهنگی که حدود دو دهه در افغانستان فعالیت میکنم، میتوانم با قاطعیت بگویم که مردم ایران شناخت درستی از جامعه فرهیخته افغانستان ندارند، و بالعکس، جامعه افغانستان نیز شناخت درستی از جامعه ایران ندارد. این ضعف باعث شده است که خلأیی ایجاد شود تا رسانههای بدسرشت نقش مؤثری ایفا کنند.»
در روز دوم این همایش اصلانی، مسوول پارک فناوری پردیس ایران، با تاکید بر برابر بودن قوانین برای شرکتهای ایرانی و خارجی تصریح کرد که تمامی قوانین و مقرراتی که برای شرکتهای ایرانی اعمال میشود، به همان صورت شامل حال شرکتهای خارجی نیز خواهد شد.
آقای اصلانی در حالی این سخنان را مطرح کرده است که بسیاری از نخبگان و سرمایهگذاران افغانستانی به دنبال فرصتیابی برای فعالیت اقتصادی و صنعتی در کشور ایران هستند.
اشتراک کنندگان در دومین روز این همایش از مجموعههای پارک فناوری پردیس که به عنوان بزرگترین پارک فناوری منطقه در غرب آسیا به حساب میآید و یکی از سازمانهای زیرمجموعهٔ معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری اسلامی ایران است نیز دیدار کردند.
دکتر سید محمد عالمی، یکتن از نخبگان افغانستانی که برای اشتراک در این همایش از سوی جمهوری اسلامی ایران دعوت شده بود، در گفتوگوی اختصاصی به خبرگزاری پیکآفتاب؛ برگزاری این همایش را فرصت خوبی به هدف دیدار و شریک ساختن دیدگاهها میان نخبگان هردو کشور عنوان کرد.
آقای عالمی بر گسترش برگزاری این نشستها تاکید کرده بیان کرد که در این همایش مقامهای عالیرتبه جمهوری اسلامی اشتراک داشتند و برعلاوه سخنرانیها، بحثهای گروهی نیز میان تیمهای مختلف شرکتکننده در این همایش صورت گرفته و همه از تجربیات، تواناییها و داشتههای دو کشور استفاده کردند.
عالمی نیز تصریح کرد که معاون رییس جمهور و سایر مقامهای ایرانی در این همایش با تاکید بر ادامهی برگزاری اینگونه همایشها، نیز اطمینان دادند که از نخبگان افغانستانی حمایتهای همهجانبه خواهند کرد.
این همایش از سوی معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری، جمهوری اسلامی ایران برگزار شده و هدف آن تبادل ایدههای نوآورانه، تبیین راهکارهای علمی و ایجاد بستر تعامل میان نخبگان افغانستانی و شرکتهای دانشبنیان ایران در محورهای صنعت، نوآوری، فرهنگ و هنر، علوم اسلامی، کارآفرینی، پزشکی، ادبیات و قرآنپژوهی گفته شده است.