صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

معاون رییس جمهور ایران: نخبگان افغانستانی دیگر مهاجر نیستند/ «شانه‌به‌شانه در مسیر سازندگی با ما باشید»

معاون علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان رییس جمهور ایران در "اولین همایش افغانستان" در تهران گفت که جمهوری اسلامی از نخبگان افغانستانی حمایت می‌کند و از آنان خواست که شانه‌به‌شانه با نخبگان ایران گام بردارند و برای شگوفایی هردو کشور تلاش کنند.

به گزارش خبرگزاری پیک‌آفتاب: حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان رییس جمهور ایران در نخستین روز اولین همایش نخبگان افغانستان که امروز شنبه، 27 دلو/ بهمن، از سوی معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری ایران در تهران برگزار شده است، گفت: «نخبگان افغانستانی دیگر مهاجر نیستند»، بر لزوم همدلی و همکاری علمی میان نخبگان دو کشور تأکید کرد و افزود: «ایران خانه شماست و شما نخبگان افغانستانی شانه‌به‌شانه‌ی ما در مسیر سازندگی گام خواهید برداشت.»

معاون رییس جمهور ایران نیز بیان کرد: افغانستان، نه فقط یک همسایه، بلکه یک فرصت است. یک فرصت برای ساختن یک اکوسیستم علمی و فناورانه‌ مشترک که در آن نخبگان ایرانی و نخبگان افغانستانی در کنار هم کار کنند، نه در برابر هم.

افشین با بیان این‌که “مرزهای سیاسی نمی‌تواند پیوندهای عمیق میان مردم ایران و افغانستان را محدود کنند و این پیوندها، قرن‌ها در جان و روح این دو ملت حک شده است”، بیان کرد: “امروز دیگر سخن از مدرسه نیست؛ سخن از دانشگاه‌هاست، سخن از شرکت‌های دانش‌بنیان است، سخن از پروژه‌های عظیم فناورانه‌ای است که ایران و افغانستان را به یک اکوسیستم علمی مشترک تبدیل خواهد کرد.”

معاون رییس جمهور ایران نیز بیان کرد که روابط میان افغانستان و ایران از مرزها گذشته و این دو کشور تاریخ مشترک هزار ساله دارند که در روح و جان ما حک شده و مردم این دو کشور از لحاظ زبان، فکر و آینده یکی اند.

او با اشاره به نخبگان افغانستانی شرکت کننده در این همایش گفت: اینجا ایستاده‌ام، در برابر شما، نخبگان افغان. در برابر ذهن‌هایی که هیچ مرزی نمی‌تواند محصورشان کند، در برابر استعدادهایی که با تاریخ آمده‌اند، اما برای آینده زاده شده‌اند.

حسین افشین نیز اظهار کرد: اینجا در همین لحظه، نه در گذشته‌ای دور، که در حقیقت امروز، چیزی در حال رقم خوردن است: آینده‌ای که دیگر «ایران» و «افغانستان» را جدا از هم نمی‌بیند.

به باور افشین، ملت ایران و افغانستان از یک ریشه رویده زبان، تاریخ فرهنگ و اجداد شان یکی بوده، تاکید کرد که حالا هم باید کنار هم باشند و پا به پای همدیگر برای ترقی هردو کشور تلاش کنند.

معاون رییس جمهور جمهوری اسلامی ایران با اشاره به مهاجرت‌های افغانستانی‌ها در ایران گفت: شما به این سرزمین آمدید، اما نه به عنوان غریبه، بلکه به عنوان پاره‌ای از جان ما. خانه‌های ما، خیابان‌های ما، دانشگاه‌های ما، از استعدادهای شما رنگ گرفته است و این تنها یک مهمان‌نوازی نیست، این یک هم‌سرنوشتی است. چه کسی فکر می‌کرد روزی ایران، تنها کشوری باشد که دستور دهد هیچ کودک افغانستانی نباید از تحصیل باز بماند؟ اما این اتفاق افتاد، نه از سرِ ترحم، که از سرِ شناخت.

معاون علمی رییس‌جمهور به فرمان رهبر جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب، فرمان دادند که کودکان افغانستانی باید در مدارس ایران تحصیل کنند، بی‌دغدغه، بی‌مرز، بی‌هیچ تفاوتی. چرا؟ چون نخبگان را نمی‌توان به دیوارها محدود کرد. چون آینده‌ ما، بدون آینده‌ شما معنا ندارد.

معاون رییس جمهور تأکید کرد: هرچند مأموریت اصلی وی حمایت از نخبگان ایرانی است، اما بیان کرد که پیشرفت علمی بدون تعاملات بین‌المللی و هم‌افزایی با دیگر نخبگان ممکن نیست.

اولین همایش نخبگان افغانستانی که امروز در تهران آغاز شد، فردا یک‌شنبه، 28 دلو/ بهمن به پایان می‌رسد. این همایش از سوی معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری، جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شده و هدف آن تبادل ایده‌های نوآورانه، تبیین راهکارهای علمی و ایجاد بستر تعامل میان نخبگان افغانستانی و شرکت‌های دانش‌بنیان ایران در محورهای صنعت، نوآوری، فرهنگ و هنر، علوم اسلامی، کارآفرینی، پزشکی، ادبیات و قرآن‌پژوهی گفته شده است.

امروز نیز گفته شد که در طول دو روز برگزاری این همایش، ۱۵ نفر از نخبگان افغانستانی در حوزه‌های مختلف علمی، هنری و فرهنگی به ارائه دیدگاه‌ها و دستاوردهای شان می‌پردازند.

برگزار کنندگان گفته اند که این همایش، نه‌تنها بستری برای ارائه ایده‌های نوآورانه و ایجاد شبکه‌های علمی میان نخبگان افغانستانی و ایرانی است، بلکه پلی برای توسعه همکاری‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی میان دو ملت محسوب می‌شود.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x