رایزن فرهنگی ایران در اولین همایش نخبگان افغانستان؛ پیشرفت و عقبگرد هر جامعه به نخبگان آن بر میگردد
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اولین همایش نخبگان افغانستان که در تهران برگزار شده، افزود که تاثیرگزاری قشر نخبگان در هر جامعه فراتر از حد تصور است و پیشرفت و عقبگرد هر جامعه نیز به نخبگان آن بر میگردد.
به گزارش خبرگزاری پیکآفتاب: سید روح الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران امروز شنبه، 27 دلو/ بهمن، در اولین همایش نخبگان افغانستان که در تهران برگزار شد و در آن معاون رییس جمهور ایران و شمار زیادی از نخبگان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان نیز حضور داشتند، گفت که نخبگان افغانستان در عرصههای مختلف از جمله علم و تجارت در سطح جهان مطرح بوده و جایگاه خوبی را بدست آورده اند.
آقای حسینی افزود:« افغانستان نخبگانی دارد که در سطح جهان مطرحاند. تاجرانی دارد که قدرت تجاریشان فراتر از منطقه غرب آسیا است. نخبگان علمی دارد که مقالاتشان مرجع و منبع استناد مراکز علمی بینالمللی است.»
به باور آقای حسینی، برخی از مشکلاتی که میان دو کشور وجود دارد از عدم شناخت درست از همدیگر بوده و تاکید کرد که نخبگان تاثیرگذارترین افراد جامعه هستند و پیشرفت و عقبگرد هر جامعه نیز به این قشر بر میگردد.
حسینی نیز بیان کرد: «من به عنوان یک فعال فرهنگی که حدود دو دهه در افغانستان فعالیت میکنم، میتوانم با قاطعیت بگویم که مردم ایران شناخت درستی از جامعه فرهیخته افغانستان ندارند، و بالعکس، جامعه افغانستان نیز شناخت درستی از جامعه ایران ندارد. این ضعف باعث شده است که خلأیی ایجاد شود تا رسانههای بدسرشت نقش مؤثری ایفا کنند.»
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز تصریح کرد که افغانستان و ایران دشمنان مشترکی دارند که از راههای گوناگونی میخواهند بین دو ملت و دو کشور فاصله ایجاد کنند و جلو رشد هردو را بگیرند که اگر مردم بیدار باشند، دشمنان هرگز به این اهداف شان نخواهند رسید.
وی حضور نخبگان را در جامعه مهم عنوان کرده، افزود که اینان میتوانند این خلاها را پر کنند.
دکتر حسینی نیز افزود: «افغانستان نخبگانی دارد که در سطح جهان مطرحاند. تاجرانی دارد که قدرت تجاریشان فراتر از منطقه غرب آسیا است. نخبگان علمی دارد که مقالاتشان مرجع و منبع استناد مراکز علمی بینالمللی است.»
به باور آقای حسینی: «اگر این مسیر را ادامه دهیم، خواهیم دید که افغانستان یک جامعه نخبه است، اما ما نتوانستهایم این را به درستی معرفی کنیم.»
آقای حسینی افراط و تفریط را باعث عقبماندگی افغانستان طی سالهای گذشته عنوان نموده، گفت که اگر این دو پدیده در افغانستان کنترل شود، این کشور به جایگاه والای خواهد رسید.
حسینی نیز گفت کشورش علاقمند است هر آنچه در حوزه علم، دانشبنیان و فناوریهای مختلف به دست آورده، با کشور دوست و برادر خود، افغانستان، به اشتراک بگذارد.
این مقام جمهوری اسلامی برگزاری همایش امروز را زمینهی برای شناخت جامعه ایرانی از نخبگان افغانستانی عنوان کرده، گفت: ظرفیتهای معطلماندهای که در دهههای گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند، در همین جا میتوانند مورد بحث و بررسی قرار گیرند.