صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

ذبیح‌الله مجاهد: انتقاد از شلاق زدن در ملا عام، بی‌احترامی به دین اسلام است

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی اظهارات سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل و نمایندگان کشورهای غربی که شلاق‌زدن در ملا عام را غیرانسانی و ظالمانه خوانده‌اند، نکوهش کرده و آن‌را بی‌احترامی به دین اسلامی خوانده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی اظهارات سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل و نمایندگان کشورهای غربی که شلاق‌زدن در ملا عام را غیرانسانی و ظالمانه خوانده‌اند، نکوهش کرده و آن‌را بی‌احترامی به دین اسلامی خوانده است.

پیک‌آفتاب: ذبیح‌الله مجاهد شب گذشته چهارم قوس، با نشر توییتی گفته است که «شلاق زدن» تطبیق قوانین جزای دین اسلام است و موضع‌گیری درباره آن بی‌احترامی به دین اسلام است.

وی در ادامه گفته است: “کشورها و سازمان ها باید اجازه ندهند که اشخاص مغرض از آدرس آن‌ها در مورد دین مقدس اسلام و یا احکام آن اظهارات غیرمسئولانه و تحریک کننده کنند.”

کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل روز گذشته 25 نوامبر، با نشر بیانیه‌ای گفته بود که از شلاق زدن دسته‌جمعی 14 در ملا عام توسط مقامات امارت اسلامی در ولایت لوگر وحشت‌زده شده و خواهان توقف فوری این نوع «شنیع» مجازات است.

به گفته این نهاد، «تنبیه بدنی» شکلی از رفتار یا مجازات ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز است که براساس کنوانسیون منع شکنجه و سایر رفتارها یا مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز و میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی ممنوع است که افغانستان نیز عضو این دو کنوانسیون است.

براساس بیانیه این کمیشنری، از زمان تسلط امارت اسلامی در 15 اگست سال گذشته، این دفتر موارد متعددی از مجازات‌های بدنی را که در ملا عام و در بسیاری از موارد به اتهام نقض قوانین مذهبی و یا اخلاقی انجام شده است، ثبت کرده است. به گفته این نهاد، تنها در 12 روز گذشته، یک کودک به دلیل دزدی کوچک 60 ضربه شلاق و یک مرد نیز به دلیل سرقت از مغازه 20 ضربه شلاق زده شده‌اند. در 23 نوامبر، نیز سه زن و 11 مرد در یک استادیوم ورزشی در ولایت لوگر بین 35 تا 100 ضربه شلاق به اتهام جرایمی از جمله دزدی و روابط نامشروع زده شده‌اند.

در ادامه این بیانیه آمده است که تنبیه بدنی طبق قوانین بین‌المللی، نقض حقوق بشر است. ما هم‌چنین نگران این هستیم که بازداشت‌ها، جلسات دادگاه، صدور احکام و مجازات‌ها اغلب در یک روز انجام می‌شود. همه مردم حق دارند با آن‌ها با کرامت و برابری رفتار شود.

این در حالی است که ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی روز ۲۲ عقرب، با نشر توییتی گفته بود که ملا هبت‌الله آخندزاده در یک نشست با قاضیان گفته است که پرونده‌های دزدان، اختطافچیان و فتنه‌گران را به گونه دقیق بررسی نمایید و آن پرونده‌هایی که در آن تمام شرایط شرعی «حد و قصاص» تکمیل شده باشد، شما مکلف هستید که در آن «حدود و قصاص» را عملی نمایید.

یک هفته پس از دستور هبت‌الله آخندزاده، دادگاه عالی امارت اسلامی با نشر اعلامیه‌ای تایید کرد که «مجازات تعزیزی» بالای ۱۹ تن در ولایت تخار در محضر عام اجرا شد.

در این اعلامیه گفته شده بود: “حکم بالای ۱۹ تن از محکومین فعل زنا، فرار از منزل و سرقت، که ۱۰ تن آن‌ها ذکور و ۹ تن آن‌ها از طبقه اناث بودند، با حضورداشت موسفیدان، علما و شهروندان آن ولایت در مسجد جامع شهر تالقان بعد از ادای نماز جمعه، حد تعزیری بالای هر یک از محکومین قضیه تطبیق و اجرا گردید.”

دادگاه عالی امارت اسلامی در این اعلامیه گفته بود که جزای تعزیری بر این افراد صادر شد تا «پند به مجرمین و عبرت به دیگران» گردد.

اسوشتید پرس نیز روز ۲۳ نوامبر، به نقل از یک مقام در ولایت لوگر گزارش داده بود که امارت اسلامی در استادیوم ورزشی شهر پل‌علم مرکز ولایت لوگر، سه زن و نُه مرد را در ملا عام شلاق زده‌اند. در ادامه گزارش آمده بود که متهمان از ۲۱ تا ۳۹ سال سن داشته‌اند.

حدود و قصاص در لوگر؛ 12 تن در شهر پل‌علم در ملا عام شلاق خوردند

قصاص، سنگ‌سار، قطع عضو و شلاق زدن از جمله حدود شرعی اند، ولی تاکنون گزارشی در مورد قصاص و یا قطع عضو از سوی امارت اسلامی نشر نشده است.

امارت اسلامی در زمان حکمرانی‌شان بین سال‌های ۱۹۹۶ و ۲۰۰۱ میلادی، نیز «نظام شرعی» خود را در افغانستان اجرا می‌کردند، متهمان به قتل را در محضر عام «قصاص» می‌کردند، دستان متهمان و محکومان به دزدی را قطع کرده و در بعضی موارد صورت‌های‌شان را سیاه کرده و در شهر می‌گشتاندند.

این در حالی مطرح می‌شود که روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا روز ۲۱ نوامبر، خشونت علیه‌ زنان در افغانستان را محکوم کرد و هشدار داد که امارت اسلامی به زودی مجازات سنگین در محضر عام را از سر خواهند گرفت.

روبرتا متسولا: جهان به زودی شاهد برگشت اعدام‌ها، سنگ‌سارها، شلاق و قطع اعضای بدن در افغانستان خواهد بود

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x