صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

فراهم کردن دوا و لوازم طبی برای ۱۷ مرکز درمان معتادان در افغانستان از سوی UNDP

برنامه انکشافی سازمان ملل (UNDP) از امضای توافق‌نامه‌ با دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم این سازمان (UNODC) خبر داده است. براساس این توافق‌نامه، برای ۱۷ مرکز درمانی معتادان در افغانستان، دوا و لوازم طبی تهیه می‌شود.

برنامه انکشافی سازمان ملل (UNDP) از امضای توافق‌نامه‌ با دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم این سازمان (UNODC) خبر داده است. براساس این توافق‌نامه، برای ۱۷ مرکز درمانی معتادان در افغانستان، دوا و لوازم طبی تهیه می‌شود.

پیک‌آفتاب: اداره انکشافی سازمان ملل امروز چهارشنبه 21 سپتمبر، در توییتی گفته است که بر بنیاد توافق‌نامه امضا شده، قرار است برنامه انکشافی سازمان ملل و دفتر مبارزه با مواد مخدر این سازمان به گونه مشترک از تهیه دوا، تجهیزات و لوازم صحی ضروری در 17 مرکز درمان معتادان در سراسر افغانستان حمایت مالی کنند.

در خبرنامه که این سازمان به نشر سپرده، آمده است که این کمک‌ها به مراکز درمانی معتادان با ظرفیت 930 بستر در مناطق شمالی، غربی، شرقی و مرکزی افغانستان، حداقل دو میلیون دالر هزینه در بر خواهد داشت.

در ادامه توییت اداره انکشافی سازمان ملل به نقل از عبدالله الدرداری، نماینده این سازمان در افغانستان آمده است: “برنامه انکشافی سازمان ملل در افغانستان متعهد است که از امنیت صحی و درمان مردم افغانستان در مواقع ضروری محافظت کند.”

این در حالی است که اخیراً برنامه انکشافی سازمان ملل در افغانستان، شمار معتادان به مواد مخدر در افغانستان را چهار میلیون تن گزارش کرد که 1.5 میلیون آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

هم‌چنان انوبها سوود، نماینده دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در افغانستان، این اقدام دو اداره سازمان ملل را برای ادامه فعالیت مراکز درمانی معتادان مهم عنوان کرده و گفته است که پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان، بسیاری از این مراکز درمانی به حمایت‌های مالی نیاز دارند.

وی در ادامه می‌افزاید: “این توافق‌نامه تلاش‌های مشترک سازمان ملل را برای مقابله با یکی از عمیق‌ترین مسایلی که مردان، زنان و جوانان افغانستان را تحت تاثیر قرار داده است، احیا خواهد کرد.”

این در حالی است که در زمان حکومت جمهوریت، مرکز درمان معتادان در سراسر افغانستان وجود داشت که به گفته مقام‌های طالبان، نزدیک به 50 درصد این مراکز به دلیل کمبود امکانات مالی و دوا مسدود شده‌اند.

براساس تخمین دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل، در سال 2021 حدود 177 هزار هکتار زمین در افغانستان، کوکنار کشت شده بود که از آن تریاک کافی برای تولید 650 تٌن هرویین به دست آمد، در حالی‌که در سال 2020، تولید هیرویین به 590 تُن می‌رسید.

دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که ارزش کل تولید مواد مخدر در افغانستان در سال 2021، بین 1.8 تا 2.7 میلیارد دالر بوده است.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x