پایان سفر پوتزل به کشورهای همسایه برای حمایت منطقهای از افغانستان
دفتر معاونت سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) میگوید که سلسله نشستهای مارکوس پوتزل با مقامات تاجیکستان و ازبیکستان در مورد حمایت بیشتر منطقهای از مردم افغانستان به پایان رسیده است.
دفتر معاونت سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) میگوید که سلسله نشستهای مارکوس پوتزل با مقامات تاجیکستان و ازبیکستان در مورد حمایت بیشتر منطقهای از مردم افغانستان به پایان رسیده است.
پیکآفتاب: یوناما یا دفتر معاونت سیاسی سازمان ملل در افغانستان امروز شنبه 26 نوامبر، با نشر توییتی میگوید که سلسله نشستهای مارکوس پوتزل، معاون یوناما با مقامات دولتی تاجیکستان و ازبیکستان در مورد حمایت بیشتر منطقهای از مردم افغانستان به پایان رسیده است.
UNAMA deputy-head @PotzelMarkus concluded his series of meetings with Govt officials in #Tajikistan & #Uzbekistan on additional regional support to the Afghan people. UNAMA will continue its work with all regional actors to assist efforts for a meaningful peace in #Afghanistan.
— UNAMA News (@UNAMAnews) November 26, 2022
یوناما در ادامه میافزاید که کار خود را با همه بازیگران منطقهای ادامه خواهد داد تا به تلاشها برای صلح معنادار در افغانستان کمک کند.
این در حالی است که مارکوس پوتزل، معاون هیئت معاونت سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) به هدف گفتگو در مورد همکاریهای منطقهای با افغانستان و مردم این کشور روز 29 عقرب، به تاجیکستان و ازبیکستان سفر کرده بود.
معاون یوناما جهت ملاقات با مقامات تاجیکستان و ازبیکستان در پیوند به افغانستان وارد دوشنبه شد
از سوی دیگر؛ ولادیمیر نوروف، وزیر خارجه ازبیکستان نیز روز گذشته با نشر توییتی از دیدار با مارکوس پوتزل خبر داده و گفته است که در این دیدار درباره ایجاد یک گروه بینالمللی برای مذاکره با حکومت امارت اسلامی بحث و گفتگو کرده است.
I had a meeting with Deputy Head of UNAMA @PotzelMarkus.
We discussed situation in Afghanistan, implementing initiative to set up an International Group to negotiate with Afghan government to agree algorithm for the earliest fulfilling of mutual obligations of the parties. pic.twitter.com/4AZUjC7ZbB— Vladimir Norov (@VladimirNorov) November 25, 2022
نوروف در ادامه افزوده است که هدف از ایجاد این گروه، توافق بالای الگوریتمی برای اجرای سریع تعهدات متقابل طرفین است.
از سوی دیگر، نمایندههای تاجیکستان و ازبیکستان در نشست مشورتی مسکو که روز 16 نوامبر، در مسکو برگزار شده بود، با تمامی شرکت کنندهها به این توافق رسیدند که همآهنگی و تلاشهای منطقهای برای گفتگوها میان افغانستانیها و ثبات و امنیت در منطقه افزایش یابد. در این نشست از نمایندههای امارت اسلامی دعوت نشده بود.
با آنکه هیچ کشور در منطقه و جهان، امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته، باز هم برخی کشورها با مقامهای امارت اسلامی تعامل داشتهاند، از جمله ازبیکستان که قرار است پروژه بزرگ خط آهن از ترمز تا پشاور را از طریق مزارشریف و کابل امتداد دهد.
این در حالی است که ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان پس از برگزاری چهارمین نشست مشورتی «فارمت مسکو» روز ۱۶ نوامبر، در روسیه به خبرنگاران گفت که باید حکومت امارت اسلامی همهشمول و فراگیر شود.
او در این خصوص تصریح کرد: “طالبان با مخالفت تاکید میکنند که حکومتشان همهشمول است. ما با این دیدگاه موافق نیستیم. در این وضعیت، برای کشورهای کلیدی در منطقه مهم است تا جمع شوند و گفتگو کنند که چگونه پیش روند. ما گروگان کدام کشور یا مقامی نیستیم.”
این در حالی مطرح میشود که پیشتر خبرگزاری تسنیم گزارش داده بود که حسن کاظمی قمی، نماینده ایران برای افغانستان پس از اشتراک در نشست «فارمت مسکو» روز ۲۹ عقرب، در تهران گفت که ایران و افغانستان به ایجاد کمیسیون مشترک، به هدف مبادله اطلاعات برای مبارزه با تروریزم نیاز دارند.
پیکآفتاب: نماینده ایران برای افغانستان، به ایجاد کمیسیون مشترکی با افغانستان، برای مبارزه با تروریزم درخواست کرده است.
خبرگزاری تسنیم گزارش میدهد که حسن کاظمی قمی پس از اشتراک در نشست «فارمت مسکو» روز گذشته ۲۹ عقرب، در تهران گفت (1/3) pic.twitter.com/QvVPrBTQfS— Paik Aftab News Agency -خبرگزاری پیک آفتاب (@PaikAftab) November 21, 2022
واکنش وزارت خارجه به نشست مسکو: اشتراک نمایندگان افغانستان در چنین نشستها، آنرا جامعتر میسازد