صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

معاون یوناما جهت ملاقات با مقامات تاجیکستان و ازبیکستان در پیوند به افغانستان وارد دوشنبه شد

مارکوس پوتزل، معاون هیئت معاونت سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) به هدف گفتگو در مورد هم‌کاری‌های منطقه‌ای با افغانستان و مردم این کشور، به تاجیکستان و ازبیکستان سفر کرده است.

مارکوس پوتزل، معاون هیئت معاونت سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) به هدف گفتگو در مورد هم‌کاری‌های منطقه‌ای با افغانستان و مردم این کشور، به تاجیکستان و ازبیکستان سفر کرده است.

پیک‌آفتاب: یوناما در توییتی نگاشته است: “مارکوس پوتزل، معاون یوناما در آغاز سفر این هفته خود به تاجیکستان و ازبیکستان، وارد دوشنبه شد و با مقامات دولتی دیدار کرد تا در مورد گزینه‌های کمک به تقویت هم‌کاری‌های منطقه‌ای با افغانستان و مردم آن گفتگو کند.”

در مورد این سفر جزئیات بیش‌تر ارائه نشده، اما پوتزل گفته است که روز گذشته ۲۹ عقرب، به دوشنبه رسید.

از سوی دیگر، نماینده‌های تاجیکستان و ازبیکستان در نشست مشورتی مسکو که چهارشنبه هفته گذشته در مسکو برگزار شده بود، با تمامی شرکت کننده‌ها به این توافق رسیدند که هم‌آهنگی و تلاش‌های منطقه‌ای برای گفتگو‌ها میان افغانستانی‌ها و ثبات و امنیت در منطقه افزایش یابد. در این نشست از نماینده‌های امارت اسلامی دعوت نشده بود.

با آن‌که هیچ کشور در منطقه و جهان، امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته، باز هم برخی کشور‌ها با مقام‌های امارت اسلامی تعامل داشته‌اند، از جمله ازبیکستان که قرار است پروژه بزرگ خط آهن از ترمز تا پشاور را از طریق مزارشریف و کابل امتداد دهد.

تاجیکستان تاکنون هیچ تعاملی با امارت اسلامی نداشته و این‌سو گفته می‌شود که مقام‌های جبهه مقاومت افغانستان که مخالف امارت اسلامی اند، در آن کشور به سر می‌برند.

کشور‌های آسیای‌میانه و روسیه در مسایل حقوق بشری افغانستان تاکنون به صراحت از امارت اسلامی انتقاد نکرده‌اند، اما همواره بر ایجاد حکومت همه‌شمول تاکید می‌کنند.

با آن‌که امارت اسلامی می‌گوید حکومت‌شان فراگیر است، باز هم روسیه و متحدانش این ادعا را نمی‌پذیرند و می‌گویند که با این اظهارات موافق نیستند.

این در حالی مطرح می‌شود که نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، از کشورهای منطقه خواسته بود تا در مورد چگونگی تعامل با امارت اسلامی وارد گفتگو شوند. ضمیر کابلوف پس از برگزاری چهارمین نشست مشورتی «فارمت مسکو» که روز ۱۶ نوامبر، در مسکو برگزار شده بود، به خبرنگاران گفت که باید حکومت امارت اسلامی همه‌شمول و فراگیر شود.

روسیه: حکومت امارت اسلامی باید فراگیر و همه‌شمول شود

رسول موسوی: دو راهبرد بین‌المللی و منطقه‌ای برای آینده افغانستان در رقابت‌اند

تاکید نیکلاسون به تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان

بیانیه پایانی نشست اسلو: افغانستان نیازمند حکومت فراگیر و انتخابی است

هند: برای رفع چالش‌ها در افغانستان نیاز به تشکیل حکومت فراگیر است

ازبیکستان از ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان حمایت می‌کند

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x