صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

نیکلاسون: از شلاق زدن 14 تن در ولایت لوگر «وحشت‌زده» شده‌ام

توماس نیکلاسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان می‌گوید که از شلاق زدن در ملا عام 14 مرد و زن در ولایت لوگر «وحشت‌زده» شده و به گفته وی، امارت اسلامی عقب‌گرد جدی را در قبال احترام به حقوق بشر در افغانستان دنبال می‌کنند.

توماس نیکلاسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان می‌گوید که از شلاق زدن در ملا عام 14 مرد و زن در ولایت لوگر «وحشت‌زده» شده و به گفته وی، امارت اسلامی عقب‌گرد جدی را در قبال احترام به حقوق بشر در افغانستان دنبال می‌کنند.

پیک‌آفتاب: توماس نیکلاسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان روز گذشته 26 نوامبر، با نشر رشته توییتی گفته است که از شلاق زدن در ملا عام 14 زن و مرد در ولایت لوگر توسط امارت اسلامی «وحشت‌زده» شده است. به گفته نیکلاسون، امارت اسلامی از ماه اگست سال گذشته تاکنون، عقب‌گرد جدی در قبال احترام به حقوق بشر در افغانستان را دنبال می‌کنند.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در ادامه افزوده است: “تنبیه بدنی، نوعی رفتار یا مجازات ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز است که براساس کنوانسیون منع خشونت و میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که افغانستان عضوی از آن‌هاست، ممنوع است.”

به گفته نیکلاسون، امارت اسلامی به عنوان مقامات برحال افغانستان، موظف به حمایت از این کنوانسیون و میثاق می‌باشد.

وی در ادامه می‌افزاید: “احترام به حاکمیت قانون بسیار مهم است و اتحادیه اروپا همواره از امارت اسلامی خواسته است تا چهارچوب قانون اساسی و قانونی را که اعمال می‌شود، روشن کند و روند مناسب را مطابق با تعهدات بین‌المللی تضمین کند. امارت اسلامی در هر دو مورد ناکام هستند.”

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که اسوشتید پرس روز ۲۳ نوامبر، به نقل از یک مقام در ولایت لوگر گزارش داده بود که امارت اسلامی در استادیوم ورزشی شهر پل‌علم مرکز ولایت لوگر، سه زن و نُه مرد را در ملا عام شلاق زده‌اند. در ادامه گزارش آمده بود که متهمان از ۲۱ تا ۳۹ سال سن داشته‌اند.

حدود و قصاص در لوگر؛ 12 تن در شهر پل‌علم در ملا عام شلاق خوردند

نیکلاسون در بخش دیگری از توییت خود آورده است: “همان‌طور که در مورد چند کشور دیگر که انواع مشابهی از تنبیه بدنی در آن‌ها اعمال می‌شود، اتحادیه اروپا از این کشورها می‌خواهد که به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی عمل کنند.”

او اضافه کرده است: “از آن‌جایی که در نحوه تفسیر و اجرای شریعت در اسلام و در کشورهای اکثریت مسلمان تفاوت‌هایی وجود دارد، تفاوت‌های مشابهی در تفسیر میان امارت اسلامی و سایر مردم افغانستان نیز وجود دارد. این یک بحث در میان مردم افغانستان است که من از آن استقبال کرده و به آن احترام می‌گذارم.”

کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز روز ۲۵ نوامبر، با نشر بیانیه‌ای گفته بود که از شلاق زدن دسته‌جمعی ۱۴ تن در ملا عام توسط مقامات امارت اسلامی در ولایت لوگر وحشت‌زده شده و خواهان توقف فوری این نوع «شنیع» مجازات است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی اما روز چهارم قوس، اظهارات سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل و نمایندگان کشورهای غربی که شلاق‌زدن در ملا عام را غیرانسانی و ظالمانه خوانده‌اند، نکوهش کرده و آن‌را بی‌احترامی به دین اسلامی خوانده است.

ذبیح‌الله مجاهد: انتقاد از شلاق زدن در ملا عام، بی‌احترامی به دین اسلام است

کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل هم‌چنان روز 25 نوامبر، با نشر بیانیه دیگری گفته بود که اقدامات اخیر امارت اسلامی درباره زنان و دختران در افغانستان، نقض آشکار حقوق و آزادی‌های بشری است و ممکن این اقدامات به آزار و اذیت جنسی و یا جنایت علیه بشریت تبدیل شود.

سازمان ملل: اقدامات اخیر امارت اسلامی درباره زنان، نقض آشکار حقوق و آزادی‌های بشری است

این در حالی است که پیش‌تر روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا روز ۲۱ نوامبر، خشونت علیه‌ زنان در افغانستان را محکوم کرد و هشدار داد که امارت اسلامی به زودی مجازات سنگین در محضر عام را از سر خواهند گرفت.

روبرتا متسولا: جهان به زودی شاهد برگشت اعدام‌ها، سنگ‌سارها، شلاق و قطع اعضای بدن در افغانستان خواهد بود

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x