شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان: ادعاهای تحریمهای مالی جدید بر افغانستان، گمراه کننده است
هوگو شورتر، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان در پاسخ به ادعاهایی که تحریمهای مالی تحمیل شده بر افغانستان تحت حاکمیت امارت اسلامی را علت اصلی چالشهای بزرگ اقتصادی و بشردوستانه این کشور دانستهاند، گفته است: "برای برخی بسیار راحت است که همه مشکلات را به گردن تحریمها بیندازند که واقعیت ندارد."
هوگو شورتر، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان در پاسخ به ادعاهایی که تحریمهای مالی تحمیل شده بر افغانستان تحت حاکمیت امارت اسلامی را علت اصلی چالشهای بزرگ اقتصادی و بشردوستانه این کشور دانستهاند، گفته است: “برای برخی بسیار راحت است که همه مشکلات را به گردن تحریمها بیندازند که واقعیت ندارد.”
پیکآفتاب: شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان در رشته توییتی این روایت را «گمراه کننده» و غیرواقعی خوانده است.
این دیپلمات بریتانیایی تصریح کرده است: “ادعاهای منظمی وجود دارد، از جمله توسط برخی اعضای سازمان ملل که تحریمهای مالی اعمال شده بر افغانستان، علت اصلی چالشهای عظیم اقتصادی و بشردوستانهای است که افغانستانیها با آن مواجه هستند. اینطور نیست، هیچ سرنخی برای روشن شدن این موضوع وجود ندارد.”
There are regular claims, including by some @UN members, that financial sanctions imposed on #Afghanistan are the root cause of the huge economic & humanitarian challenges faced by Afghans. Not so. A 🧵 to clear this up. 1/7
— Hugo Shorter (@HugoShorter) November 19, 2022
شورتر افزوده است که از زمان روی کار آمدن امارت اسلامی در اگست سال 2021 تاکنون، «هیچ تحریم تازهای» در رابطه به افغانستان اعمال نشده است. او اما افزوده است که تحریمهای سازمان ملل، افراد و نهادهای امارت اسلامی را هدف گرفته است.
شورتر نگاشته است که شورای امنیت سازمان ملل در ماه دسمبر 2021، قطعنامه 2615 را تصویب کرده که با استثنا قرار دادن کمکهای بشردوستانه، هیچ مانعی برای کمکها یا سایر فعالیتهایی که نیازهای اساسی بشری باشند، وجود ندارند.
این اظهارات در حالی بیان میشود که وزارت خزانهداری امریکا روز دوم فبروری، گفت که بانکهای بینالمللی میتوانند به مقاصد بشردوستانه و بدون ترس از تحریم امریکا علیه امارت اسلامی، به افغانستان پول انتقال دهند.
امریکا: پول نقد به منظور کمکهای بشردوستانه میتواند به افغانستان انتقال یابد
شورتر در پایان افزوده است که کشورهای کمک کننده به افغانستان از جمله بریتانیا متعهد به حمایت از نیازهای بشردوستانه و ثبات اقتصادی در افغانستان اند. به طور جمعی این کشورها در حال تحویل 2.4 میلیارد دالر تعهد شده در سال جاری برای حمایت بشردوستانه اند.
این در حالی مطرح میشود که پیشتر دیدهبان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرده بود که پرداختن به نیازهای بشردوستانه، باید از سیاستهای به رسمیت شناختن و مشروعیت امارت اسلامی جدا نگهداشته شود.
دیدهبان حقوق بشر: کمکهای بشردوستانه از موضوع به رسمیت شناختن طالبان، جدا نگهداشته شود