صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

پنج عضو پارلمان بریتانیا: هزاره‌های افغانستان در معرض نسل‌کشی قرار دارند

پنج عضو پارلمان بریتانیا از مجلس عوام و اعیان این کشور، با نشر گزارش «وضعیت هزاره‌ها در افغانستان» می‌گویند که در ماه‌های اخیر، خطر نسل‌کشی هزاره‌ها از سوی داعش و طالبان افزایش یافته است. براساس این گزارش، هزاره‌ها در نیمه اول سال ۲۰۲۲، مورد بیش‌ترین حملات هدف‌مندانه قرار گرفته‌اند.

پنج عضو پارلمان بریتانیا از مجلس عوام و اعیان این کشور، با نشر گزارش «وضعیت هزاره‌ها در افغانستان» می‌گویند که در ماه‌های اخیر، خطر نسل‌کشی هزاره‌ها از سوی داعش و طالبان افزایش یافته است. براساس این گزارش، هزاره‌ها در نیمه اول سال ۲۰۲۲، مورد بیش‌ترین حملات هدف‌مندانه قرار گرفته‌اند.

پیک‌آفتاب: گزارش «وضعیت هزاره‌ها در افغانستان» که روز یک‌شنبه ۱۳ سنبله، نشر شد، حملات هدف‌مند علیه هزاره‌های افغانستان را در سال ۲۰۲۱ میلادی، بررسی کرده است.

در قسمتی از این گزارش آمده است: “هزاره‌ها در افغانستان، به عنوان یک اقلیت مذهبی و قومی، در معرض خطر جدی نسل‌کشی توسط طالبان و شاخه خراسان داعش قرار دارند.”

این گزارش در ادامه از سایر دولت‌ها خواسته تا به عنوان عضو کنوانسیون نسل‌کشی سازمان ملل، برای محافظت از هزاره‌ها و جلوگیری از نسل‌کشی احتمالی این اقلیت قومی و مذهبی، اقدام نمایند.

این در حالی است که گزارش می‌افزاید که هزاره‌ها از سال‌ها به این طرف مورد حملات هدف‌مند و تبعیض سیستماتیک بوده، اما در 20 سال گذشته، دست‌آوردهایی چشم‌گیری در عرصه مبارزه با تبعیض، انزوا و محرومیت داشته‌اند.

با این وجود، در این گزارش آمده است که با به قدرت رسیدن مجدد طالبان، دست‌آوردهای دو دهه اخیر به گونه چشم‌گیری به عقب‌ برگشته است.

این گزارش هم‌چنان آورده است: “بازگشت طالبان به قدرت، برای هزاره‌ها بازگشت وحشت و ترس بوده است.”

این در حالی است که در نیمه اول سال ۲۰۲۲، صدها تن از اعضای جامعه هزاره در نتیجه حملات هدف‌مند از سوی گروه‌های تروریستی با تدارک حمله بر مکتب‌ها، عبادت‌گاه‌ها و مراکز دیگر باعث کشته و زخمی شدن این گروه قومی در افغانستان شده‌اند.

این گزارش هم‌چنان می‌افزاید، تا زمانی‌که عاملان حمله علیه هزاره‌ها، از مصئونیت قضایی برخوردار باشند و پاسخگوی «اعمال جنایت‌کارانه» ‌خود نباشند، حمله بر این اقلیت قومی ادامه خواهد یافت.

لرد آلتون، یک عضو مجلس اعیان پارلمان بریتانیا و یکی از تهیه‌کنندگان این گزارش گفت: “در ماه‌های اخیر، ما شاهد خطر جدی و فزاینده نسل‌کشی علیه هزاره‌ها بوده‌ایم.”

او افزود: “قبل از این‌که خیلی دیر شود، ضرور است برای محافظت از جامعه آسیب‌پذیر هزاره اقدام کنیم. ما طبق کنوانسیون نسل‌کشی، وظایفی داریم و زمان آن فرا رسیده است که به وظایف خود عمل کنیم.”

در همین حال؛ هلنا کندی، عضو دیگر مجلس اعیان و حامی ائتلاف واکنش به نسل‌کشی هزاره‌ها می‌گوید: “تشدید خصومت‌ها و حملات علیه هزاره‌ها در افغانستان، نیاز به واکنش فوری دارد. ما نمی‌توانیم به طالبان و داعش اجازه دهیم تا هزاره‌ها را به هدف نابودی در کشور مورد حمله قرار دهند.”

این گزارش به چندین مقام دولتی بریتانیا، ایالات متحده امریکا، کانادا، هالند و هم‌چنین نمایندگان سازمان ملل و دادگاه کیفری بین‌المللی تحویل داده شده است.

این در حالی است که سلیم جاوید با استناد به بخش پایانی این گزارش اشاره نموده و در توییتر خود نوشته است: “آثار زیادی از عوامل نسل‌کشی هزاره‌ها وجود دارد. این نتیجه‌گیری با تحلیل‌های دیگر در مورد وضعیت جامعه در افغانستان بیش‌تر اثبات می‌شود.”

این در حالی است که ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان روز پنجم جوزا، در جریان نشست خبری در کابل، نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان را تایید کرده و از طالبان خواست تا برای رسیدگی به این قضایا، خلاء بین عمل و تعهد خود را پُر بسازند.

مهر تایید نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان از سوی سازمان ملل

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x