صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران: به کشورهای میزبان ارتش امریکا، اخطار کتبی دادیم

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، امریکا را متهم کرده که «با اتصال» اسرائیل به ستاد فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام)، در صدد است «جای خالی خود» در خلیح فارس و دریای عمان را «جبران کند» و خبر داده که ایران در این زمینه به کشورهای میزبان ارتش امریکا «اخطار کتبی» صادر کرده است.

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، امریکا را متهم کرده که «با اتصال» اسرائیل به ستاد فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام)، در صدد است «جای خالی خود» در خلیح فارس و دریای عمان را «جبران کند» و خبر داده که ایران در این زمینه به کشورهای میزبان ارتش امریکا «اخطار کتبی» صادر کرده است.

پیک‌آفتاب: محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز گذشته هفتم سپتمبر، این اظهارات را بیان کرده و هشدار داده که “معنای این اقدام این است که از نگاه ما امکانات جاسوسی و حتی عملیاتی امریکا و هم‌پیمان‌های او در اختیار رژیم اسرایئل نیز قرار خواهد گرفت” و گفته که این وضع باعث «افزایش تهدید» برای ایران خواهد شد.

مقام‌های ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند و برای اشاره به آن از اصطلاحاتی مانند «رژیم صهیونیستی» استفاده می‌کنند.

هشدار مقام ارشد نظامی ایران در حالی بیان شده که تنش‌ها بین ایران و اسرائیل بر سر اقدامات نظامی ایران در منطقه و اختلافات درباره آینده توافق اتمی برجام درباره برنامه هسته‌ای ایران هم‌چنان پابرجاست.

باقری تصریح کرده: “ما علاوه بر اعلام و اخطار کتبی و انتقال پیام از طریق وزارت امور خارجه به کشور‌های میزبان ارتش امریکا، با توسعه حضور و تعمیق گشت‌های هوایی و دریایی و تعمیق اشراف اطلاعاتی و انجام مانورهای گوناگون دریایی، موشکی و پهپادی، آمادگی و اخطار خود را اعلام کرده و می‌کنیم”.

نظامیان ایران در هفته‌های اخیر یک مانور پهپادی به اجرا گذاشتند. نیروی دریای ایران هم اخیراً دو شناور بدون‌سرنشین امریکا را در دریای سرخ برای مدتی توقیف کرده بود.

اسرائیل هم به طور مرتب اهدافی در سوریه را هدف جنگنده‌های خود قرار می‌دهد که گفته می‌شود انبارهای تسلیحات متعلق به شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران است.

رئیس ستاد کل نیروهای ایران گفته: “در ماه‌های اخیر، ارتش تروریست امریکا تلاش کرده جای خالی خود را که با عقب بردن ناو‌های هواپیمابر، هلی‌کوپتر و ناوشکن‌ها از خلیج فارس و دریای عمان به وجود آمده و موجب وحشت وابستگان او شده بود را با اتصال منطقه مورد غصب رژیم صهیونیستی و ارتش کودک‌کُش آن به فرماندهی سنتکام، جبران کند”.

سنتکام که ایران گفته ایالات متحده اسرائیل را به آن متصل کرده، یکی از شش ستاد فرماندهی تعریف شده در ساختار وزارت دفاع امریکاست.

پس از آن‌که امریکا سپاه پاسداران ایران را وارد گروه‌های تروریستی خارجی کرد و در کنار سازمان‌هایی مانند القاعده و داعش گذاشت، ایران هم متقابلاً سنتکام را سازمان تروریستی خواند.

سه روز پیش از این، امریکا خبر داده بود که دو فروند بمب‌افگن امریکایی B-52 با اسکورت هواپیماهای نظامی اسرائیلی، عربستان سعودی و کویت بر فراز منطقه و  به سمت خلیج فارس پرواز کردند.

دو هواپیمای بم‌افگن B-52 بر فراز خلیج فارس پرواز کردند

پرواز بمب افگن‌های B-52 امریکا در منطقه در حالی صورت می گیرد که تنش‌ها در منطقه خلیج فارس ادامه دارد.

در همین حال، رسانه‌های امریکایی این پرواز را «نمایش قدرت» به ایران تفسیر کرده‌اند و اسرائیل گفته است که همراهی بمب‌افگن B-52 بخشی از هم‌کاری با امریکا برای تامین امنیت اسرائیل و منطقه خاورمیانه است.

این اولین بار نیست که بمب‌افگن‌های امریکایی بر فراز خلیج فارس پرواز می‌کنند. ماه جوزای امسال و عقرب سال گذشته هم یک بمب‌افگن ارتش امریکا در هم‌راهی جنگنده‌های متحدان این کشور از جمله اسرائیل، عربستان سعودی و بحرین بر فراز خلیج فارس پرواز تمرینی انجام داده بود.

علاوه بر اسرائیل، جنگنده‌های عربستان سعودی و بحرین هم آن موقع هواپیمای بمب‌افگن از نوع B-1-B لانسر نیروی هوایی امریکا را اسکورت کردند.

باقری در اظهارات اخیر خود درباره وضعیت منطقه گفته: “توصیه دائمی و دوستانه ما به کشور‌های همسایه، برادری و هم‌کاری برای برقراری امنیت منطقه توسط کشور‌های خودمان و عدم اتکا به بیگانگان است”.

در جریان سفر اخیر جو بایدن به منطقه خاورمیانه و بازدید وی از اسرائیل؛ بنی گانتز، وزیر دفاع این کشور خواستار تقویت نظامی کشورهای عربی منطقه و اسرائیل به رهبری امریکا در برابر ایران شده بود.

گانتز گفته بود: “اسرائیل و کشورهای عربی که در نگرانی‌های خود در مورد ایران مشترک هستند، باید توانایی‌های نظامی خود را تحت حمایت امریکا تقویت کنند”.

این در حالی مطرح می‌شود که ایران و اسرائیل که روابط دیپلماتیک با یک‌دیگر ندارند، در حال حاضر در مناسباتی بسیار پُر تنش هستند.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x