صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

جامعه‌ای بالنده و متحرک است که در آن کتاب خوانده شود

نمایشگاه کتاب زیر عنوان «آگاهی بیشتر، فردای بهتر» به ابتکار یکی از دانشگاه‌های خصوصی در کابل، با اشتراک 15 ناشر برای سه روز افتتاح گردید.

محمدعارف بیات، کابل

نمایشگاه کتاب زیر عنوان «آگاهی بیشتر، فردای بهتر» به ابتکار یکی از دانشگاه‌های خصوصی در کابل، با اشتراک 15 ناشر برای سه روز افتتاح گردید.

پیک‌آفتاب: این نمایشگاه که امروز شنبه 28 جوزا، افتتاح گردیده است، در آن هزاران جلد کتاب از سوی ناشران به نمایش گذاشته شده است.

دکتر محمد ظاهر حلیمی، استاد دانشگاه و یکی از سخنرانان برنامه افتتاحیه این نمایشگاه می‌گوید که ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی، تنها راه نجات جامعه از جهالت و روح حیات اجتماعی است.

وی می‌افزاید: “جامعه‌ای بالنده و متحرک است که در آن کتاب خوانده و نوشته شود و در جامعه‌ای که مردم به کتاب اُنس نداشته باشند، خبری از توسعه و پویایی نیز نخواهد بود.”

او با اشاره جای‌گاه ویژه کتاب در تعالیم اسلامی بیان می‌دارد که تاریخ تمدن اسلام مملو از آثار گران‌سنگ دانشمندان بزرگی است که تحولات زیادی را در زمینه علوم به وجود آورده‌اند.

دکتر حلیمی با بر شمردن آثار ارزشمندی از مولانا جلال‌الدین محمد بلخی که در زمینه عرفان و ادبیات تبحر داشت و ابن سینا که پدر فلسفه اسلامی شناخته می‌شود، می‌گوید که همه دانشمندان جهان، داشته‌های علمی‌شان را با نوشتن کتاب به نسل‌های بعدی منتقل کرده‌اند.

او خاطرنشان می‌سازد که دست‌‌آوردهای نوین بشری و ارزش‌های دینی، تنها در روشنایی ترویج آگاهی ممکن است.

دکتر حلیمی در ادامه می‌افزاید که اگر نسل نو افغانستان با تحولات اجتماعی-فرهنگی و تکنالوژیکی در حال تغییر کنونی هم‌آهنگ نشوند، از کاروان تمدن بشری عقب می‌مانند.

وی با تاکید بر اهمیت کتاب در انتقال دانش بشر در طول تاریخ اذعان می‌کند: “آموزش، حق هر فرد جامعه اسلامی است که باید از آن بهره‌مند گردد.”

وی از طالبان می‌خواهد که سکتگی به میان آمده فراروی تحصیل زنان و دختران در کشور را برطرف کرده و زمینه حضور آنان در مکتب‌ها و دانشگاه‌ها را فراهم کنند.

در همین حال؛ حمیدالله عابد، رئیس ترفیعات علمی اساتید دانشگاه‌های خصوصی که به نمایندگی از وزارت تحصیلات عالی طالبان در این مراسم اشتراک نموده است، می‌گوید: “مهم‌ترین جنگ، جنگ فکری است که برای پیش‌برد آن به کتاب، دانشگاه و اساتید خوب ضرورت است.”

وی با بیان این‌که هنوز هم جنگ جریان دارد و این مسئولیت دانشگاه و استادان است که جامعه را خوب رهبری کنند، می‌افزاید: “خودم در 20 سال انقلاب بزرگ شدم و بسیار درد و تکلیف دیدیم، این یک توطئه جهانی بود و ما از تعلیم و تحصیل دور ماندیم.”

رئیس ترفیعات علمی اساتید دانشگاه‌های خصوصی وزارت تحصیلات عالی طالبان می‌افزاید که در ساختن یک مملکت دو عنصر ضرورت است؛ یکی شمشیر و دیگری قلم. پیروزی از افرادی است که هم شمشیر و هم قلم دارند.

وی می‌گوید که افغانستانی‌ها در میدان جنگ خوب درخشیده‌اند، اکنون زمان آن فرا رسیده است که در عرصه دانش و کتاب هم تلاش کنند.

در همین حال؛ سید احمد سعید، رئیس اتحادیه ناشران افغانستان از عدم توزیع جواز به ناشران توسط طالبان شکایت کرده و می‌گوید که مشکلات زیادی در زمینه وجود دارد.

هم‌چنان شکیب شادان، یکی از اشتراک کنندگان نیز هدف از برگزاری این نمایشگاه را بلند بردن سطح آگاهی جامعه و حمایت از محصولات داخلی و فرهنگی عنوان کرده است.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
trackback

[…] June 18, 2022, a book fair was held in Kabul under the name of “More awareness, better […]

تماس با ما: contactus@paikaftab.com
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x