صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

تنش‌های بی‌پایان عراق؛ در ادامه تظاهرات 125 تن در این کشور زخمی شدند

صدها تن از هواداران مقتدی صدر، روحانی تندرو عراقی روز گذشته 31 جولای، در مقر پارلمان این کشور باقی ماند و علیه فساد اداری و سوی مدیریت سیاسی اعتراض کردند.

صدها تن از هواداران مقتدی صدر، روحانی تندرو عراقی روز گذشته 31 جولای، در مقر پارلمان این کشور باقی ماند و علیه فساد اداری و سوی مدیریت سیاسی اعتراض کردند.

پیک‌آفتاب: وزارت صحت عراق خبر داده که در جریان برخورد میان اعتراض کنندگان و نیروهای امنیتی، حداقل 100 اعتراض‌کننده و 25 نیروی امنیتی زخمی شده‌اند.

این در حالی است که حدود 10 ماه از انتخابات عراق می‌گذرد. با وجود گفتگوهای جدی میان احزاب مختلف، هنوز حکومت جدید در این کشور شکل نگرفته است.

از سوی دیگر، تحلیل‌گران می‌گویند زمانی‌که مقتدی صدر ملیشه‌های ضد امریکایی و نیروهای عراقی را رهبری می‌کرد، می‌خواهد با استفاده از تظاهرات تفهیم کند که دیدگاه او باید در تشکیل حکومت آینده عراق مد نظر گرفته شود.

این در حالی است که سازمان ملل و اتحادیه اروپا از افزایش تنش‌ها در این کشور هشدار داده‌اند.

از سوی دیگر، خبرها حاکی از آن است که نخستین انگیزه که سبب یورش مردم بر پارلمان عراق شد، تصمیم یک گروه شیعه، رقیب مقتدی صدر و طرف‌دار ایران، برای گزینش محمد شیاع السودانی، وزیر کابینه عراق برای سمت صدارت این کشور بود.

در همین حال؛ عبدالوهاب الجعفری، یکی از اعتراض‌کنندگان که یک کارگر است گفت: “ما در انتظار بهترین‌ها بودیم، اما بدترین‌ها نصیب‌مان شد. سیاست‌مداران کنونی در پارلمان برای ما هیچ چیزی به ارمغان نیاوردند.”

اعتراض کنندگان با وجود هوای گرم در داخل مقر پارلمان در حالی باقی مانده که رضاکاران به آنان سوپ، تخم جوشانده، نان خشک و آب توزیع کردند.

حزب مقتدی صدر در انتخابات پارلمانی عراق، در مقایسه با سایر احزاب بیش‌ترین کرسی‌ها را از آن خود کرد، اما نتوانست اکثریت را به دست آورد.

از سوی دیگر در ماه جون، 73 تن از قانون‌گذاران حزب او وظایف خود را به این امیدواری ترک کردند که بُن‌بست فراراه حکومت جدید بشکند. با وجود آن‌که استعفای این قانون‌گذاران سبب شد حزب طرف‌دار ایران بزرگ‌ترین حزب در پارلمان عراق شود، اما روی تشکیل حکومت جدید هنوز هم توافق صورت نگرفته است.

در عراق در حالی مردم بر مقر پارلمان یورش برده‌اند که در سریلانکا نیز دو هفته پیش، پس از آن‌که مظاهره کنندگان بر اقامت‌گاه رئیس جمهور و نخست وزیر آن کشور یورش بردند، گوتابیا راجا پاکسا، رئیس جمهور سریلانکا کشور را ترک کرده و سپس استعفای خود را اعلام نمود.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر کمیسیون انتخابات عراق اعلام کرد که شهر دهوک با 54 درصد، بیش‌ترین میزان مشارکت در انتخابات را بین شهرهای مختلف عراق داشته و شهر صلاح‌الدین با 48 درصد، در رتبه دوم قرار گرفت. انتخابات پارلمانی پیش از موعد در عراق روز یک‌شنبه 18 میزان سال گذشته، برگزار شد. گزارش‌ها حاکی از آن بود که میزان مشارکت مردم در آن بسیار پایین بود. این امر نشان داد که مردم اعتمادشان را نسبت به روند دموکراتیک و طبقه سیاسی را از دست داده بودند. گزارش می‌افزاید که میزان مشارکت اندک مردم در انتخابات می‌تواند نشانه عدم اطمینان و اعتماد آن‌ها به تغییر وضعیت کشور از طریق صندوق آراء باشد.

نتایج انتخابات پارلمانی عراق مشارکت 41 درصدی مردم را نشان میدهد

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x