صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

بازگشایی مکتب‌های دخترانه بالاتر از صنف ششم کلید خورد؛ تدریس در برخی از لیسه‌های دخترانه در پکتیا آغاز شد

شماری از باشندگان و مقامات محلی طالبان در پکتیا تائید می‌کنند که چندین مکتب دخترانه بالاتر از صنف ششم در این ولایت، گشوده شده و تدریس درآن ادامه دارد.

شماری از باشندگان و مقامات محلی طالبان در پکتیا تائید می‌کنند که چندین مکتب دخترانه بالاتر از صنف ششم در این ولایت، گشوده شده و تدریس درآن ادامه دارد.

پیک‌آفتاب: باشندگان ولایت پکتیا می‌گویند که این تصمیم از سوی مدیران این مکتب‌ها گرفته شده و کدام دستوری از سوی وزارت معارف طالبان در این خصوص صادر نشده است.

هاشم‌خیل هاشمی، استاد دارالمعلمین و یکی از باشندگان ولسوالی چمکنی ولایت پکتیا می‌گوید که یک لیسه دخترانه در این ولسوالی گشوده شده و شاگردان از چندین روز به این سو به آموزش برگشته‌اند.

او در این خصوص گفته است: “در ولسوالی چمکنی یک لیسه است به نام سیمین اکبری، سه چهار روز می‌شود که دروازه‌های این لیسه به روی دختران باز شده است. دختران می‌آیند، درس می‌خوانند و بسیار خوش هستند.”

مولوی خالق‌یار احمدزی، رئیس اطلاعات وفرهنگ طالبان در ولایت پکتیا نیز در صحبت با رسانه‌های محلی تائید کرده که چهار مکتب دخترانه بالاتر از صنف ششم در مرکز گردیز و یکی در ولسوالی چمکنی گشوده شده است.

وی افزود که این مکتب‌ها از سوی مدیران و مردم بازگشایی شده و آموزش در آن جریان دارد. خالق‌یار احمدزی گفته است: “از چند روز گذشته به این سو، در مرکز پکتیا گردیز و ولسوالی چمکنی چند مکتب انگشت‌شمار گشوده شده، تصمیم در مورد مکتب‌های متذکره ازسوی مدیران آن‌ها اتخاذ شده و آن‌ها شاگردان خود را به درس‌ها دعوت کرده‌اند. از سوی ریاست معارف پکتیا در این مورد نه کدام حکم مشخص صادر شده و نه از بازگشایی این مکتب‌ها جلوگیری شده است.”

اگرچه طالبان بعد از برگشت به قدرت در یک‌سال گذشته، به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رسمی ادامه آموزش نداده‌اند، ولی قبل از این گزارش شده بود که تدریس در برخی لیسه‌های دخترانه در ولایت‌های بلخ، قندز، جوزجان، هرات و بادغیس ادامه دارد.

طالبان درآستانه آغاز سال درسی در ماه حمل، وعده کرده بودند که همه مکتب‌ها به روی دختران گشوده می‌شوند، ولی در ساعات اخیر از وعده خود عقب‌نشینی کردند و بازگشایی مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم را به امر ثانی موکول ساختند.

نورالله منیر، سرپرست وزارت معارف طالبان در بازدید اخیر خود از ولایت خوست، به خبرنگاران گفته بود که حساسیت‌های اجتماعی سبب تاخیر بازگشایی مکتب‌های دخترانه شده است.

وی افزود که طالبان کدام مخالفتی با تعلیم دختران ندارد و نه کدام ملاحظه شرعی دارد، ولی در اصل در مناطق دوردست افغانستان هر چند مردم مخالف تعلیم دختران نیستند، اما به گفته وی، در برابر خارج شدن دختران از خانه حساسیت دارند.

از سوی دیگر؛ آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل در این اواخراز ادامه مسدود ماندن مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفت که مسدود ماندن این مکتب‌ها، نقض غیرقابل توجیه حقوق مساویانه است که به تمام افغانستان آسیب می‌رساند.

گوترش: منع دختران از آموزش، نقض غیرقابل توجیه حقوق برابر است

دکتر طارق فرهادی، کارشناس مسائل سیاسی در حالی‌که از بازگشایی مکتب‌های دخترانه در پکتیا استقبال می‌کند، اما می‌گوید که بهتر می‌بود که این گام از سوی مرکز برداشته می‌شد.

او تصریح می‌کند: “این بسیار خبر خوش است که در پکتیا مکتب‌های دخترانه بالاتر از صنف ششم باز شده باشد، درعین حال نگران‌کننده است که مرکز از این خبر ندارد و این کار به امر مرکز نشده. در حقیقت همین حکومت مرکزی که طالبان ذکرش را می‌کنند، معلوم می‌شود که یک اختیار مرکزی ندارد، در این حال در هر ولایت هر کس به هر قسمی‌که پیش رفت، کار خود را شروع می‌کند و امکان دارد که بعد از او میان مرکز و این ولایت تخریش هم به وجود بیاید. وضع ایده‌آل این است که خود مرکز اعلان کند که مکتب‌های بالاتر از صنف ششم در همه جا باز می‌شود.”

با گذشت بیش از یک‌سال از برگشت طالبان به قدرت، هنوزهیچ کشوری حکومت آن‌ها را به رسمیت نشناخته و عمده‌ترین تقاضای جامعه جهانی از طالبان، این است که حق کار و آموزش را برای زنان و دختران فراهم کنند و به حقوق اقلیت‌ها احترام قایل شوند.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر اعضای شورای امنیت سازمان ملل با برگزاری نشستی، نگرانی عمیق خود را در مورد تصمیم طالبان درباره ممنوعیت آموزش دختران افغانستان ابراز کردند. اعضای این شورا از طالبان خواستند تا به حق آموزش دختران احترام گذاشته و به تعهدات خود برای بازگشایی مکاتب دخترانه عمل نمایند.

شورای امنیت سازمان ملل: طالبان هرچه سریع‌تر مکتب‌های دخترانه را باز کنند

تاکید نماینده ویژه امریکا به بازگشایی مکاتب دخترانه و حفظ امنیت هزاره‌ها

بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه در هلمند

دختران طالبان در مکتب‌های قطر و پاکستان؛ دختران افغانستان منتظر بازگشایی مکتب‌ها

شورای امنیت سازمان ملل: طالبان هرچه سریع‌تر مکتب‌های دخترانه را باز کنند

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x