صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

امریکا: هنوز زود است که در مورد به رسمیت شناختن طالبان بحث شود

امریکا گفته است که هیچ کشوری تاکنون به حاکمیت طالبان در افغانستان مشروعیت نداده و به گفته مقام‌های امریکایی، بسیار زود است که در مورد به رسمیت شناختن طالبان بحث شود.

امریکا گفته است که هیچ کشوری تاکنون به حاکمیت طالبان در افغانستان مشروعیت نداده و به گفته مقام‌های امریکایی، بسیار زود است که در مورد به رسمیت شناختن طالبان بحث شود.

پیک‌آفتاب: دونالد لو، معاون وزارت خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی در مصاحبه به صدای امریکا گفته که اجماع جهانی به شمول مسکو، بیجینگ و ایران، در این زمینه وجود دارد و آن این‌که بسیار زود است که در مورد به رسمیت شناختن طالبان بحث شود.

لو تصریح کرده است: “برخی کشورها روند بسیار آهسته عادی‌سازی روابط‌شان با طالبان را آغاز کرده، اما هیچ کشوری در مورد به رسمیت شناختن طالبان حرف نمی‌زند و این روند بستگی به عمل‌کرد طالبان دارد.”

این دیپلمات ارشد امریکایی گفته است: “ما به صفت کشورهای هم‌کار، باید با مقام‌ها در افغانستان کار کنیم تا جهان بهتری برای مردم افغانستان ایجاد کنیم. تلاش کنیم آن‌چه که در افغانستان واقع می‌شود، نه تنها به خاطر بهبود مردم افغانستان بلکه برای ثبات منطقه نیز مفید و موثر باشد.”

لو ضمن تاکید بر این‌که طالبان اکنون باید به روند حکومت‌داری همه‌شمول بپردازند، گفت: “مهم است که همه ما با هم کار کنیم تا طالبان را به حرکت در مسیر مفیدتر و سازنده ترغیب کنیم.”

در همین حال، واشنگتن همواره تاکید کرده است که طالبان تا زمانی‌که محدودیت بر زنان و دختران را لغو نکرده و به حقوق آنان احترام نگذاشته‌اند و نیز حکومت همه‌شمول متشکل از تمام اقوام و گروه‌ها را شکل نداده‌اند، به رسمیت شناخته نمی‌شوند.

معاون امور آسیای جنوبی و مرکزی وزارت خارجه امریکا گفته است که طالبان در برابر شهروندان افغانستان و جامعه جهانی پاسخگو اند و عمل‌کرد آنان باید به بهبود اوضاع کمک کند، نه این‌که شهروندان را در شرایط خفقان قرار داده و به سرکوب اقلیت‌ها بپردازند.

این مقام ارشد امریکایی گفته است، آن‌چه را که جامعه جهانی در دو دهه گذشته در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده‌اند، آینده افغانستان را شکل خواهد داد. او افزوده است: “طالبان نمی‌توانند که خواست و ایدیولوژی خود را بر میلیون‌ها افغانستانی تحمیل کنند.”

به گفته این مقام وزارت خارجه امریکا، مردم افغانستان انتظار دارند که آزادی‌های مشخصی را در زندگی خود داشته باشند و معیارهای مشخص اقتصادی و رفاه را بپیمایند. او تصریح کرده که این خواست‌ها، پالیسی‌های طالبان را در آینده شکل خواهند داد.

از سوی دیگر، طالبان همواره اصرار کرده که پالیسی آن‌ها در مطابقت و هم‌سو با فرهنگ مردم افغانستان و شریعت اسلام است، ادعایی که شماری از عالمان دینی کشورهای دیگر اسلامی آن‌را نفی کرده‌اند.

افزون بر موارد بالا، شماری از کشورها به ویژه پاکستان که مرز طولانی با افغانستان و روابط نزدیک با طالبان دارد، روابط دیپلماتیک و تجارتی خود را با آن‌ها حفظ کرده‌اند. از سوی دیگر، چین نیز در صدد بهبود روابط دیپلماتیک با طالبان است، اما مقام‌های این دو کشور نیز هر از گاهی بر ایجاد حکومت همه‌شمول و احترام به حقوق زنان در افغانستان زیر سلطه طالبان تاکید کرده‌اند.

در همین حال؛ وانگ یو، سفیر چین در کابل روز سه‌شنبه در یک نشست خبری گفت: “امیدواریم که افغانستان باثبات و آرام بوده و پالیسی معتدلی را دنبال کند که همه توقعات را برآورده سازد.”

از سوی دیگر، دونالد لو گفت که کشورهای آسیای میانه نیز به خاطر تهدیدات امنیتی که از دیدی آنان از افغانستان متوجه این کشورها است، نگرانی دارند. او گفت که امریکا با این کشورها در تماس است تا در زمینه امنیت مرزی آنان را کمک کرده و نیز “گفتگو با حکومت نهایت غیرمعمول طالبان را تسهیل” کند.

لو تصریح کرد: “حکومت‌های آسیای میانه، امریکا و دیگر شرکا می‌توانند با طالبان در مورد چگونگی کار مشترک علیه تهدید مشترک که همانا داعش و سایر گروه‌های تروریستی را شامل می‌شود، صحبت کنند.”

این در حالی مطرح می‌شود که پس از تسلط طالبان بر افغانستان در 15 اگست سال گذشته، شاخه خراسان داعش حملات خود را در افغانستان افزایش داده و از اقلیت‌های قومی-مذهبی قربانی بی‌شماری را گرفته است.

دولت ازبیکستان روز سه‌شنبه پنجم ماه جولای، گفت که پنج راکت از قلمرو افغانستان بر شهر مرزی ترمز در آن کشور پرتاب شده است، اما هیچ یک از این راکت‌ها انفجار نکرده و تنها خسارات اندک مالی را به باور آورده است. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این راکت‌پراگنی را به دوش نگرفته است.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x