صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

افشاگری‌های تازه جنگ اوکراین؛ کی‌ف قربانی حفظ منافع امریکا در اروپا شد

تحقیقات واشنگتن پست که ماه‌ها را در بر گرفت و در جریان آن به بررسی تحولاتی پرداخته که در نهایت منجر به وقوع جنگ در اوکراین شده است. این روزنامه با انجام مصاحبه‌ها با چندین مقام ارشد امریکا، اوکراین، اروپا و ناتو نشان داده که واشنگتن از ماه‌ها پیش از آغاز حملات، از وقوع آن مطمئن بوده و در همین راستا اقدامات بسیاری را به اجرا گذاشته است.

تحقیقات واشنگتن پست که ماه‌ها را در بر گرفت و در جریان آن به بررسی تحولاتی پرداخته که در نهایت منجر به وقوع جنگ در اوکراین شده است. این روزنامه با انجام مصاحبه‌ها با چندین مقام ارشد امریکا، اوکراین، اروپا و ناتو نشان داده که واشنگتن از ماه‌ها پیش از آغاز حملات، از وقوع آن مطمئن بوده و در همین راستا اقدامات بسیاری را به اجرا گذاشته است.

پیک‌آفتاب: حاصل این تحقیقات، پنج نکته کلیدی زیر را نشان می‌دهد:

  1. سرویس‌های اطلاعاتی امریکا که موفق به نفوذ در ساختار رهبری سیاسی، دستگاه‌های جاسوسی و ارتش روسیه شده بودند، از برنامه ولادیمیر پویتن برای تهاجم تمام‌عیار به اوکراین آگاهی یافتند و در ماه اکتبر 2021، مشاوران ارشد سیاسی و امنیتی جو بایدن، رئیس جمهور امریکا این موضوع را در کاخ سفید به اطلاع او رساندند.
    این تحقیقات نشان می‌دهد که سازمان‌های اطلاعاتی به کمک تصاویر ماهواره‌ای، ره‌گیری ارتباطات و نیروهای نفوذی خود مطمئن شدند که پوتین در حال جمع‌آوری نیرو در امتداد مرز اوکراین با هدف تصرف بخش قابل توجهی از خاک این کشور و کی‌ف، پایتخت آن است و پوتین قصد دارد تنها یک ولایت در غرب اوکراین را باقی بگذارد.
    امریکا با استفاده از نفوذی‌های خود هم‌چنین متوجه شد که پوتین بودجه انجام عملیات نظامی را به طور قابل توجهی افزایش داده؛ آن‌هم در حالی که روسیه با مشکل تامین بودجه برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا روبه‌رو بوده است.
    در آن زمان جنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک امریکا به بایدن گفته بود: “ارزیابی ما این است که آن‌ها قصد دارند یک حمله استراتیژیک و مهم را از چند جهت علیه اوکراین انجام دهند”.

 

  1. تصمیمی برای تسلیح اوکراین باید با توجه به این نکته گرفته می‌شد که به روسیه بهانه‌ای برای حمله به امریکا و ناتو داده نشود.
    بایدن در واکنش به اطلاعات دریافت شده مصمم به بسیج متحدان ناتو برای مواجهه با تهاجم قریب‌الوقوع شد؛ البته با این شرط که این کار باعث ایجاد درگیری مستقیم بین روسیه و امریکا نشود. در آن زمان مهم‌ترین مشکل این بود که “چگونه نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین را علیه کشوری به اجرا بگذاریم که دارای قابلیت هسته‌ای فوق‌العاده است؛ آن‌هم بدون این‌که «جنگ جهانی سوم» رقم زده شود.
    در آن زمان اگرچه هنوز جنگ آغاز نشده بود، اما تسلیح اوکراین ضروری بود. با این وجود، هر تصمیمی برای تسلیح اوکراین باید بر این اساس گرفته می‌شد که بهانه‌ای به دست روسیه برای تشدید وضعیت بحرانی حاکم ندهد.
    همین احتیاط کاری‌ها نیز اغلب باعث ناراحتی مقامات اوکراینی می‌شد که امریکا را برای ارسال سلاح‌های بیش‌تر و قوی‌تر تحت فشار گذاشته بودند.

 

  1. بایدن یک مقام ارشد اطلاعاتی خود را به هم‌راه شواهدی از برنامه‌ریزی‌های روسیه برای جنگ، به مسکو فرستاد تا با پوتین دیدار کند.
    بر این اساس؛ ویلیام جوزف برنز، رئیس CIA رهسپار مسکو شد تا این پیام را به پوتین برساند: “ما می‌دانیم که شما مشغول چه کاری هستید و اگر حمله کنید، با عواقب شدیدی روبه‌رو خواهید شد”.
    برنز هم‌چنین حامل نامه شخصی بایدن برای پوتین بود و از دفتری در کرملین به صورت تلفنی با پوتین گفتگو کرد. در آن زمان پوتین به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و قرنطینه سراسری در مسکو، به شهر سوچی رفته بود.
    پوتین در جریان این گفتگوی تلفنی، بار دیگر از گسترش ناتو و هم‌چنین غیرقانونی بودن دولت اوکراین شکایت کرده بود.
    در نهایت ویلیام برنز به این نتیجه رسید که پوتین هنوز تصمیم روشنی برای انجام این حمله نگرفته است. با این وجود اعلام کرد که این گفتگوی تلفنی “نه تنها از نگرانی‌هایش نکاسته، بلکه بر آن افزوده است”.

 

  1. اعتراض کی‌ف به امریکا. کی‌ف گفته بود که اطلاعات به دست آمده را در اختیار ما بگذارید تا برای این تهاجم آماده شویم. مقامات اوکراینی در آن زمان از امریکا شکایت داشتند که اطلاعات روشن و دقیق خود را درباره این تهاجم قریب‌الوقوع در اختیار آن‌ها نمی‌گذارند.
    در ماه نوامبر نیز در جریان سفر وزیر خارجه اوکراین و رئیس دفتر زلنسکی به واشنگتن، یک مقام ارشد وزارت خارجه امریکا با خنده به آن‌ها گفته بود: “بچه‌ها، سنگرها را حفر کنید”.
    از سوی دیگر؛ دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین در این خصوص گفته است: “وقتی ما در پاسخ به این حرف لبخند زدیم، این مقام امریکایی گفت که “من جدی هستم. شروع به حفر سنگر کنید. به شما حمله خواهد شد. یک حمله در مقیاس بزرگ و شما باید برای آن آماده شوید”. ما از او جزئیات این ماجرا را جویا شدیم، اما این مقام ارشد امریکایی پاسخی به ما نداد”.

 

  1. زلنسکی می‌گوید که مقامات غربی به جای کمک به اوکراین، بیش‌تر به فکر فراری دادن او و خانواده‌اش بودند. از نظر رئیس جمهور اوکراین، در آن زمان برخی از کشورهای غربی ترجیح می‌دادند که همه چیز زود به پایان برسد. آن‌ها اعتقاد نداشتند که اوکراین می‌تواند در مقابل روسیه مقاومت کند و به همین دلیل، بیش‌تر به این موضوع فکر می‌کردند که در صورت سقوط دولت زلنسکی و روی کار آمدن دولت دست نشانده روسیه در کی‌ف، از راه مذاکره با روسیه اختلافات‌شان بر سر اوکراین را حل‌وفصل نمایند.
    به گفته او در آن زمان برخی از کشورهای غربی واقعاً نگران او و خانواده‌اش بودند ولی هم‌زمان از زلنسکی می‌خواستند که کشور را برای جنگ آماده کند؛ چیزی که در واقع اوکراین را از نظر اقتصادی ضعیف‌تر و تصرف آن‌را برای روسیه آسان‌تر می‌کرد.
    زلنسکی در مقابل این دیدگاه مقاومت کرد و گفت: “اجازه دهید این مردم باشند که درباره درستی یا نادرستی کاری که می‌کنیم تصمیم بگیرند”.

 

این در حالی مطرح می‌شود که دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه گفته بود که امریکا به یک افغانستان جدید نیاز دارد که اوکراین امروزی به سرعت در حال تبدیل شدن به آن است.

مدودف: اوکراین، افغانستان دیگر برای امریکا است

افشاگری تازه؛ تنها پیمان‌کاران نظامی امریکا از جنگ اوکراین سود می‌برند

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x