صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

آلبانی روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد

نخست وزیر آلبانی امروز چهارشنبه هفتم سپتمبر، اعلام کرد که کشورش روابط خود را با ایران قطع کرده و به دیپلمات‌های ایرانی دستور داده است که آلبانی را ترک کنند.

نخست وزیر آلبانی امروز چهارشنبه هفتم سپتمبر، اعلام کرد که کشورش روابط خود را با ایران قطع کرده و به دیپلمات‌های ایرانی دستور داده است که آلبانی را ترک کنند.

پیک‌آفتاب: رویترز با نشر گزارشی به نقل از اِدی راما، نخست وزیر آلبانی گفته که این تصمیم در ارتباط با نتیجه تحقیقات درباره حمله سایبری که ماه جون، در آن کشور رخ داده، اتخاذ شده است.

نخست وزیر آلبانی در بیانیه‌ای ویدئویی که برای رسانه‌ها ارسال شد، گفت که “دولت تصمیم گرفته است که روابط دیپلماتیک خود را با ایران پایان دهد” و در این رابطه به دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت ایران دستور داده است تا ظرف 24 ساعت این کشور را ترک کنند.

راما گفت: “این واکنش شدید کاملاً متناسب با شدت و خطر حمله سایبری است که تهدید به فلج کردن خدمات عمومی، پاک کردن سیستم‌های دیجیتال و هک کردن سوابق دولتی، سرقت ارتباطات الکترونیکی داخلی دولت و ایجاد هرج‌ومرج و ناامنی در کشور کرده بود”.

راما گفت: “هیئت وزیران در مورد قطع روابط دیپلماتیک با ایران تصمیم‌گیری کرده است”.

ادی راما، ایران را متهم کرد که در 15 جون، حمله‌ای سایبری علیه نهادهای آلبانیایی را به منظور “فلج کردن خدمات عمومی و هک داده‌ها و ارتباطات الکترونیکی سامانه‌های دولتی” انجام داده است.

راما افزود: “حمله یادشده ناکام ماند و خسارات وارده در مقایسه با اهدافی که متجاوزان داشتند، حداقل است. همه سیستم‌ها کاملاً عملیاتی شده‌اند و هیچ گونه حذف غیرقابل برگشت داده‌ها رخ نداد”.

یک شرکت امنیت سایبری امریکایی روز 13 اسد، گفت حملات سایبری اواخر ماه سرطان، که فعالیت سامانه‌های اینترنتی چندین نهاد دولتی آلبانی را به طور موقت قطع کرد به احتمال زیاد توسط هکرهای وابسته به حکومت ایران انجام شده و هدف آن مختل کردن برگزاری اجتماع مجاهدین خلق در این کشور بوده است.

شرکت «مندیانت» در گزارش خود با «حد متوسطی از اعتماد» گفته بود: “به دلیل زمان وقوع این حمله، مضامین موجود در کانال‌های شبکه‌های اجتماعی که مسئولیت حمله را پذیرفته‌اند و به کارگیری رمز و نرم‌افزارهایی مشابه در بدافزارهایی که در گذشته برای حمله سایبری به اهداف فارسی‌ و عربی‌زبان مورد استفاده قرار گرفته است، می‌توان گفت که عاملان آن بخشی از شبکه وابسته به حکومت ایران هستند که معمولاً مخالفان سیاسی حکومت را هدف می‌گیرند”.

اجتماع سازمان مجاهدین خلق که قرار بود اوایل اسد، در آلبانی برگزار شود، به دلیل هشدار دولت این کشور در مورد احتمال وقوع حملات تروریستی لغو شد. حدود سه هزار تن از اعضا و هواداران این گروه در اردوگاهی به نام «اشرف-3» واقع در ۳۰ کیلومتری غرب تیرانا، پایتخت آلبانی زندگی می‌کنند.

اجتماع مجاهدین خلق تحت عنوان «نشست جهانی ایران آزاد» قرار بود در این اردوگاه برگزار شود و تعدادی از سیاست‌مداران خارجی از جمله چند عضو کانگرس امریکا جزو مهمانان بودند.

گروهی موسوم به «عدالت وطن» مسئولیت این حملات سایبری را که در آن از باج‌افزار برای سرقت اطلاعات استفاده شده است، بر عهده گرفت.

روابط آلبانی و ایران سال‌ها است به دلیل میزبانی تیرانا از گروه سازمان مجاهدین خلق به تیرگی گراییده است.

سازمان مجاهدین خلق که در اواخر دهه چهل خورشیدی و با آمیخته‌ای از افکار اسلامی و چپ رادیکال تاسیس شد، یکی از گروه‌هایی بود که به شکل سیاسی و نظامی با حکومت پهلوی مبارزه می‌کرد.

در سال‌های بعد بخش زیادی از اعضا و هواداران این گروه به خاک عراق رفتند و تا چند سال پس از سرنگونی رژیم صدام حسین در آن کشور مستقر بودند.

براساس توافقی که بین امریکا و دولت عراق صورت گرفت نیروهای این سازمان به آلبانی منتقل شدند.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x