صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

سازمان جهانی صحت: مبارزه با پولیو در افغانستان به معنای مبارزه در تمام جهان است

سازمان جهانی صحت در صفحه توییتر خود نگاشته است که مبارزه با پولیو در افغانستان به معنی مبارزه با پولیو در تمام جهان است.

سازمان جهانی صحت در صفحه توییتر خود نگاشته است که مبارزه با پولیو در افغانستان به معنی مبارزه با پولیو در تمام جهان است.

پیک‌آفتاب: این سازمان هم‌چنان گفته است که بیماری پولیو در آن کشورهایی که پیش از این عاری از پولیو بودند، از جمله امریکا و بریتانیا دوباره شناسایی شده است. این نهاد تصریح کرده است: “فلج کودکان در بخش‌هایی از جهان که مدت‌هاست عاری از فلج کودکان محسوب می‌شوند، از جمله ایالات متحده و بریتانیا شناسایی شده است. تا زمانی‌که فلج کودکان در هر جایی وجود دارد، در همه جا یک تهدید باقی می‌ماند. پیروزی در برابر فلج کودکان در افغانستان یک پیروزی در جهان است”.

این در حالی است که افغانستان هنوز هم در جمع دو کشوری است که واقعات مثبت پولیو (فلج کودکان) در آن وجود دارد.

وزارت صحت عامه می‌گوید که به ۶ میلیون کودک در ماه اکتبر سال روان، واکسین ضد پولیو تطبیق کردند و آن‌ها در نظر دارند تا این کارزار را ادامه دهند.

شرافت زمان، سخنگوی این وزارت به رسانه‌ها گفته است: “کارزار واکسین ضد پولیو که در ماه اکتبر آغاز شد، در ۱۹۴ ولسوالی، ۲۲ ولایت تحت پوشش قرار گرفته و ۶ میلیون کودک واکسین شده‌اند.”

زمان افزود، کارزار تطبیق واکسین ضد پولیو نیز در مناطق که باقی مانده‌اند، در آینده نزدیک آغاز خواهد شد،‌ اما در مورد تاریخ دقیق آغاز آن جزئیات نداد.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در افغانستان می‌گوید که واقعات پولیو در افغانستان نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته، ‌اما به اقدامات و امکانت بیش‌تری نیاز است تا دامن پولیو از افغانستان برچیده شود.

از سوی دیگر؛ کمال شاه، رئیس برنامه واکسین پولیو یونیسف در افغانستان می‌گوید، در گذشته سالانه ۴ میلیون کودک به دلیل ناامنی واکسین نمی‌شدند، اما اکنون که جنگ در بسیاری از مناطق وجود ندارد. واکسین پولیو را در بسیاری از مناطق افغانستان می‌رسانند که به همین علت واقعات فلج کودکان نیز کاهش یافته است.

او در این خصوص تصریح کرده است: “اکنون واکسین فلج کودکان در همه مناطق افغانستان تطبیق می‌شود که این یک پیش‌رفت بزرگ است، زیرا در سال‌های گذشته مناطقی وجود داشت که ما نمی‌توانستیم در آن کارزار داشته باشیم و اجازه فعالیت در آن‌جا را نداشتیم و هر سال سه یا چهار میلیون کودک از واکسین محروم می‌شدند. این‌که افغانستان به پایان فلج کودکان نزدیک می‌شود، این تلاش‌ها باید تسریع شود.”

هرچند در حال حاضر امارت اسلامی در مبارزه با پولیو سهم می‌گیرد و مسئولان صحی آنان همواره از مردم می‌خواهند که با تیم‌های تطبیق واکسین پولیو هم‌کاری کنند، پیش از این نظامیان این‌ها به ایجاد ممانعت در برابر تطبیق واکسین فلج کودکان متهم بودند و در کنار آن در برخی مناطق به عملی شدن این برنامه اجازه نمی‌دادند.

در گذشته در چندین مورد بالای کارمندان تطبیق واکسین پولیو نیز حمله‌های مسلحانه صورت گرفته و در آن کارمندان این برنامه حتی کشته شده‌اند.

شماری از کودکان در سال‌های گذشته به دلیل ناامنی‌ها از دریافت واکسین پولیو باز می‌ماندند. در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۵۶ واقعه مثبت فلج کودکان در افغانستان ثبت شده بود، اما واقعات مثبت ثبت شده در سال ۲۰۲۱ به چهار مورد کاهش یافت و در سال جاری میلادی تنها دو واقعه مثبت ثبت شده است.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر سازمان جهانی صحت گفته بود که در محو بیماری پولیو یا فلج کودکان در افغانستان پیش‌رفت صورت گرفته است.

سازمان جهانی صحت: افغانستان به محو کامل پولیو نزدیک‌تر شده است

سازمان جهانی صحت: از نوامبر 2021 تاکنون، بیش از 86.7 میلیون دوز واکسین پولیو در افغانستان تطبیق شده است

آغاز ششمین دور تطبیق واکسین پولیو در 28 ولایت کشور

آغاز کمپاین واکسین پولیو در ولایت‌های هرات، غور و بادغیس

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x