صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

سازمان جهانی صحت: افغانستان به محو کامل پولیو نزدیک‌تر شده است

در حالی که سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت بشری و اقتصادی افغانستان به صورت پی‌هم ابراز نگرانی می‌کنند، سازمان جهانی صحت می‌گوید که در محو بیماری پولیو یا فلج کودکان در این کشور پیشرفت صورت گرفته است.

در حالی که سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت بشری و اقتصادی افغانستان به صورت پی‌هم ابراز نگرانی می‌کنند، سازمان جهانی صحت می‌گوید که در محو بیماری پولیو یا فلج کودکان در این کشور پیشرفت صورت گرفته است.

پیک‌آفتاب: بخش افغانستان این سازمان روز گذشته 23 اکتبر، به مناسبت 24 اکتبر روز جهانی محو پولیو، در توییتی گفته است که افغانستان در مقایسه با هر زمان دیگر به محو کامل پولیو نزدیک‌تر شده است.

مسئولان وزارت صحت عامه، تطبیق واکسین پولیو را یگانه راه‌حل این بیماری می‌دانند. نیک ولی‌شاه مومن، رئیس مرکز عملیات اضطراری محو پولیو، شام روز گذشته به رادیو آزادی گفت که تقریباً تمامی کودکان در افغانستان تحت پوشش برنامه تطبیق واکسین قرار می‌گیرند.

او در این خصوص تصریح کرد: “در هنگام کمپاین‌های واکسین، ساحه پوشش خیلی گسترده است، به همین خاطر در موارد مثبت، کاهش قابل ملاحظه صورت گرفته. باید یادآور شوم که در دوره‌های گذشته، حدود 3.5 میلیون کودک از واکسین پولیو بی‌بهره می‌ماندند، اما اکنون آن‌ها هم تحت پوشش این برنامه قرار می‌گیرند.”

در نظام قبلی، طالبان مورد انتقاد قرار داشتند که جلو تطبیق خانه‌به‌خانه واکسین پولیو را می‌گیرند. در افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۵۶ واقعه مثبت پولیو ثبت شده است، اما سال گذشته تمامی موارد مثبت، ۴ واقعه عنوان شد و امسال تاکنون دو مورد مثبت در ولایت‌های پکتیکا و کنر ثبت شده‌اند.

رئیس مرکز عملیات اضطراری محو پولیو می‌گوید، وقایع امسال به نحوی ریشه در پاکستان داشته است.

در سطح جهان، تنها افغانستان و پاکستان به عنوان دو کشوری دانسته می‌شوند که پولیو در آن‌ها کاملاً محو نشده است.

در پاکستان از ثبت موارد بیش‌تر در مقایسه با افغانستان گزارش داده شده است. مقام‌های پاکستان امسال گفتند که حداقل ۲۰ مورد مثبت بیماری پولیو یا فلج کودکان را ثبت کرده‌اند که همه‌شان به ایالت خیبرپشتون‌خواه بر می‌گردد.

این در حالی است که بنیاد بیل و ملیندا گیتس روز 16 اکتبر، وعده کرد تا 1.2 میلیارد دالر را برای محو پولیو در جهان کمک می‌کند. این بنیاد در بیانیه‌ای گفت که این مقدار پول را کمک خواهد کرد تا استراتیژی که به نام ابتکار محو پولیو تا سال ۲۰۲۶ در جهان ترتیب شده تطبیق شود.

سازمان جهانی صحت هم‌چنان روز ۱۴ سپتمبر، با نشر توییتی گفته بود: “ما از نوامبر ۲۰۲۱ تاکنون، بیش از ۸۶.۷ میلیون دوز واکسین خوراکی فلج کودکان را برای بیش از نُه میلیون کودک در هشت دور کمپاین در افغانستان تطبیق کرده‌ایم.”

سازمان جهانی صحت: از نوامبر 2021 تاکنون، بیش از 86.7 میلیون دوز واکسین پولیو در افغانستان تطبیق شده است

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x