صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

کاخ سفید: دادگاه جزایی بین‌المللی دلیلی برای پژوهش درباره فعالیت امریکا در افغانستان ندارد

دولت امریکا می‌گوید که از تلاش‌های دادگاه جزایی بین‌المللی (ICC) برای پاسخگویی به جنایات جنگی در سراسر جهان، پشتیبانی می‌کند.

دولت امریکا می‌گوید که از تلاش‌های دادگاه جزایی بین‌المللی (ICC) برای پاسخگویی به جنایات جنگی در سراسر جهان، پشتیبانی می‌کند.

پیک‌آفتاب: جان کربی، هم‌آهنگ کننده پیوندهای راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز گذشته اول نوامبر، در یک نشست مجازی به خبرنگاران گفت: “اجازه دهید دادگاه جزایی بین‌المللی خودش بگوید که چه چیزی را بررسی خواهد کرد یا نخواهد کرد. ما از هیچ گونه تلاش داداگاه جزایی بین‌المللی با هدف پژوهش درباره رفتار نیروهای امریکایی در افغانستان آگاه نیستیم”.

دادگاه جزایی بین‌المللی: درباره جنایات جنگی در افغانستان تحقیق می‌کنیم

این مقام شورای امنیت ملی امریکا گفت: “همان‌طور که پیش از این گفتیم، دادگاه جزایی بین‌المللی در حال انجام کارهای مهمی در زمینه محاکمه جنایات جنگی در نقاط مختلف جهان است. با این حال، ما هم‌چنین گفته‌ایم که پژوهش درباره کارهای نیروهای امریکایی در افغانستان ضروری است”.

دادگاه مقدماتی دادگاه جزایی بین‌المللی پیش از این به دادستان‌ها اجازه داده بود که پژوهش درباره نسل‌کشی و جنایات جنگی در افغانستان را از ماه می 2003، بازگشایی کند. در ماه مارچ 2020، دادگاه جزایی بین‌المللی تحقیقات در مورد نسل‌کشی، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت که از اول ماه می سال 2003، در افغانستان انجام شده است را تایید کرد، اما در پی این امر، مقامات افغانستان از دادگاه خواستند تا براساس اساس‌نامه رُم، تحقیقات را به مقامات ملی افغانستان منتقل کند و دادستانی دادگاه جزایی بین‌المللی کار خود را در این راستا به حالت تعلیق درآورد.

وضعیت با روی کار آمدن امارت اسلامی در 15 اگست 2021، در افغانستان تغییر کرد. براساس تصمیمی که روز دوشنبه 31 اکتبر، منتشر شد، “مواد دریافتی از افغانستان نشان نمی‌دهد که مقامات افغانستان در مورد جنایات تحقیق کرده یا در حال تحقیق هستند، تا جایی‌که دادستانی دادگاه جزایی بین‌المللی قصد انجام تحقیقات خود را داشته است و تاخیر جزئی را توجیه کند”.

از سوی دیگر در 29 فبروری 2020، دولت پیشین ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ و امارت اسلامی توافق نامه صلح را در دوحه امضا کردند. براساس این توافق‌نامه، ایالات متحده و متحدان ائتلافش متعهد شدند که تمام نیروهای خود را ظرف 14 ماه از افغانستان خارج کنند. امارت اسلامی نیز به نوبه خود تضمین کرد که از خاک افغانستان برای اقداماتی که امنیت امریکایی‌ها و متحدان آن‌ها را تهدید می‌کند، استفاده نخواهند شد.

در 14 اپریل 2021، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده اعلام کرد که تصمیم گرفته است به عملیات در افغانستان پایان دهد که طولانی‌ترین عملیات نظامی خارجی در تاریخ امریکا شد. ایالات متحده، این جنگ را در اکتبر 2001، آغاز کرد و بیرون شدن نیروهای امریکایی از افغانستان از ماه می 2021، آغاز شد. در اوج عملیات ایالات متحده در سال 2010-2013، شمار نیروهای غربی در افغانستان از 150 هزار تن گذشت. واحدهای اصلی نظامی امریکا و ناتو در سال 2014، از آن‌جا بیرون شدند.

پس از آن‌که ایالات متحده در بهار گذشته اعلام کرد که قصد دارد نیروهای خود را بیرون کند، امارت اسلامی عملیات گسترده‌ای را برای کنترل افغانستان آغاز کردند. در 15 اگست 2021، رئیس جمهور فراری افغانستان، به بیرون از کشور گریخت و امارت اسلامی بدون درگیری وارد کابل شدند. در آغاز سپتمبر 2021، ارتش ایالات متحده به طور کامل افغانستان را ترک کرد و به حضور تقریباً 20 ساله خود در این کشور پایان بخشیدند.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر سازمان عفو بین‌الملل پس از نشر گزارش تحقیقی BBC مبنی بر ارتکاب جنایت جنگی از سوی سربازان بریتانیایی در افغانستان، خواستار انجام تحقیقات فوری در مورد این اتهامات گردیده بود.

عفو بین‌الملل خواستار تحقیقات فوری در مورد اتهامات جنایت جنگی سربازان بریتانیایی در افغانستان شد

استرالیا به ارتکاب جنایت جنگی در افغانستان اعتراف کرد

حکمت‌یار: جنایت جنگی نظامیان بریتانیایی در افغانستان، توسط دادگاه لاهه بررسی شود

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x