صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

سازمان ملل در مورد عضویت افغانستان در شورای حقوق بشر این نهاد رای‌گیری می‌کند

قرار است است که مجمع عمومی سازمان ملل امروز سه‌شنبه ۱۱ اکتبر، در مورد عضویت افغانستان و ونزوئلا که در بخش حقوق بشر از پیشینه‌ای خوبی برخوردار نیستند، رای‌گیری کند.

قرار است است که مجمع عمومی سازمان ملل امروز سه‌شنبه ۱۱ اکتبر، در مورد عضویت افغانستان و ونزوئلا که در بخش حقوق بشر از پیشینه‌ای خوبی برخوردار نیستند، رای‌گیری کند.

پیک‌آفتاب: در حال حاضر ۴۷ کشور جهان عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل را دارند و حدود ۱۷ کشور از هفت گروه منطقه‌ای جهان می‌خواهند عضو این شورا باشند، اما کشورهای واقع در آسیا-اقیانوسیه، امریکای لاتین و دریای کارائیب با رقابت واقعی روبه‌رو اند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل که مقر آن در جینوا، پایتخت سویس است، پروسه رای‌گیری را به صورت سری برگزار می‌کند و نمایندگان کشورهای عضو، باید برای عضویت یک کشور با اکثریت آرا رای دهند.

رقابت برای ونزوئلا سخت است، زیرا چیلی و کاستاریکا نیز می‌خواهند به این شورا بپیوندند، در حالی که تنها دو کرسی برای این منطقه باقی‌مانده است.

لیوس چاربونیو، رئیس دید‌ه‌بان حقوق بشر سازمان ملل، در بیانیه‌ای گفت که حملات نابخشودنی ونزوئلا علیه منتقدان دولت به این کشور حق عضویت در این شورا را نمی‌دهد.

چاربونیو در اعلامیه‌ای گفته است: “ترکیب این دولت سوءاستفاده کننده از قدرت با شورا، اعتبار سازمان ملل را تضعیف می‌کند و در عین حال به مقامات این کشور فرصت می‌دهد که در مورد سایر کشورها در مورد مسایل حقوق بشری که دشمنی بیش‌تری با مردم خود دارند، قضاوت کنند.”

یکی دیگر از نامزدهای جنجالی که می‌خواهد به عضویت این شورا درآید، افغانستان است که در یک سال گذشته به دلیل بدرفتاری طالبان با زنان، دختران، اقلیت‌ها و آزادی‌های شخصی، به صورت گسترده سرخط خبرها بوده است.

هر کشوری که بخواهد عضویت این شورا را کسب کند، باید از بالاترین معیارها برای ارتقا و حمایت از حقوق بشر در داخل و خارج برخوردار باشد.

با وجود این‌که طالبان در افغانستان قدرت دارند، اما هم‌چنان کرسی افغانستان در سازمان ملل در اختیار نماینده‌ای است که نظام جمهوریت تعیین کرده بود، زیرا طالبان توسط هیچ کشور یا سازمانی در جهان به رسمیت شناخته نشده است.

در کنار افغانستان، قرقیزستان، مالدیو، کوریای‌جنوبی و ویتنام، کشورهایی هستند که برای کسب چهار کرسی در این شورا رقابت می‌کنند.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر شورای حقوق بشر سازمان ملل، وضعیت حقوق بشر در افغانستان را با تمرکز به گزارش رویدادهای یک سال گذشته، مورد بررسی قرار داد. ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان گفت که زمام‌داری طالبان در افغانستان در یک‌سال گذشته، مملو از موارد نقض حقوق بشر بوده است. او هشدار داد که اگر جهانیان دست به کار نشوند، وضعیت بدتر خواهد شد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل: افغانستان در یک سال گذشته با بدترین بحران انسانی مواجه بوده است

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x