صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

سازمان همکاری شانگهای به تامین ثبات و جلوگیری از تروریزم در افغانستان تاکید نمود

رهبران شماری از کشورهای عضو سازمان هم‌کاری شانگهای، صلح و ثبات افغانستان را برای منطقه مهم دانسته و به ضرورت جلوگیری از تروریزم در افغانستان تاکید نمودند.

رهبران شماری از کشورهای عضو سازمان هم‌کاری شانگهای، صلح و ثبات افغانستان را برای منطقه مهم دانسته و به ضرورت جلوگیری از تروریزم در افغانستان تاکید نمودند.

پیک‌آفتاب: شی‌جین پینگ، رئیس جمهور چین در نشست رهبران کشورهای عضو سازمان هم‌کاری شانگهای گفت که اعضای این سازمان باید مقام‌های فعلی حکومت افغانستان را تشویق کنند تا حکومت همه‌شمول سیاسی ایجاد کنند و از زمینه‌سازی برای فعالیت‌های تروریستی جلوگیری نمایند.

او افزود که باید اطمینان حاصل شود که هم‌کاری سازمان شانگهای با گروه تماس افغانستان و هم‌آهنگی و ایجاد میکانیزم میان همسایه‌های افغانستان ادامه می‌یابد.

از سوی دیگر؛ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشست سازمان هم‌کاری شانگهای گفت که اولویت این سازمان مبارزه با تروریزم و افراط‌گرایی است.

پوتین تصریح نمود که اولویت مهم دیگر این است که بحران‌ها در امتداد مرزها به شمول مناطق مرزی افغانستان مهار شود.

به شمول روسیه، همسایه‌های شمالی افغانستان به استثنای ترکمنستان، اعضای سازمان هم‌کاری شانگهای هستند. این کشورها از گسترش تروریزم به آسیای‌میانه از افغانستان نگرانی دارند.

از جانب دیگر؛ شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان در نشست سازمان هم‌کاری شانگهای گفت که صلح در افغانستان، به نفع کشورش و منطقه است.

شریف افزود که جهانیان نیاز دارند تا از تمامی ابتکارهای نو در افغانستان حمایت کنند. نخست وزیر پاکستان افزود که جامعه جهانی باید از تلاش‌ها برای ایجاد اقتصاد پایدار در افغانستان پشتیبانی کند. شهباز شریف هشدار داد که اگر افغانستان مورد توجه قرار نگیرد، چالش بزرگ به میان خواهد آمد.

افزون بر موارد بالا؛ نرندرا مودی، نخست وزیر هند از پاکستان انتقاد کرد که در بخش ترانزیت، مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

به گفته مودی، پاکستان به موترهای باربری که از آسیای‌میانه و از طریق افغانستان کالاها را به هند انتقال می‌دهند، اجازه نمی‌دهد و این مسئله به گفته نخست وزیر هند، باعث شده که روند کمک‌رسانی کشورش به افغانستان، ماه‌ها با تاخیر هم‌راه شود. هند تعهد سپرده بود که ۵۰ هزار تُن گندم را برای نیازمندان به افغانستان کمک می‌کند.

از هنگامی‌که نیروهای بین‌المللی افغانستان را ترک کردند و طالبان دوباره به قدرت رسیدند، این نخستین بار است که نشست رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به صورت حضوری برگزار می‌شود.

در این نشست دو روزه، هیچ یک از مقام‌های طالبان دعوت نشده بودند.

سازمان هم‌کاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ ایجاد شد و چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبیکستان، هند و پاکستان از اعضای دایمی آن هستند. افغانستان، بلاروس، منگولیا و ایران در آن نقش نظارتی دارند.

وزیر خارجه ایران در ۱۵ سپتمبر، گفت که کشورش برای عضویت دایمی در سازمان هم‌کاری شانگهای، تفاهم‌نامه تعهدات را امضا کرده است.

این در حالی مطرح می‌شود که در اولین روز نشست هم‌کاری شانگهای در سمرقند ازبیکستان، رهبران این سازمان در حاشیه این نشست دیدارهای رودررو انجام داده‌اند. این نشست‌ها در حالی برگزار می‌شود که روسیه درگیر جنگ با اوکراین، ایران به دلیل بُن‌بست توافق‌نامه برجام و چین به دلیل نقض حقوق بشر از سوی امریکا و متحدین‌اش، مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

اولین روز نشست سازمان هم‌کاری شانگهای در سمرقند

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x