صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

تلگراف: نورالله منیر به دلیل حمایت از آموزش دختران برکنار شده است

روزنامه تلگراف به نقل از مقامات بلند پایه طالبان گزارش داده است که نورالله منیر، سرپرست پیشین وزارت معارف طالبان به دلیل حمایت از بازگشایی مکتب‌های دخترانه برکنار شد.

روزنامه تلگراف به نقل از مقامات بلند پایه طالبان گزارش داده است که نورالله منیر، سرپرست پیشین وزارت معارف طالبان به دلیل حمایت از بازگشایی مکتب‌های دخترانه برکنار شد.

پیک‌آفتاب: تلگراف با نشر گزارشی می‌نویسد که مولوی حبیب‌الله آغا، وزیر جدید معارف طالبان یک شخص تندرو، محافظه‌کار و مخالف آموزش دختران است.

مولوی حبیب‌الله آغا، رئیس سابق شورای ولایتی قندهار و از متحدان نزدیک هیبت‌الله آخندزاده، رهبر مذهبی طالبان است که به تازگی به عنوان سرپرست وزارت معارف گماشته شده است.

با این حال؛ نورالله منیر، سرپرست پیشین معارف که از او به عنوان حامی بازگشایی مکتب‌های دخترانه یاد می‌شود، اخیراً گفت که مردم در مناطق دوردست نمی‌خواهند دختران بالاتر از سن ۱۶ سال خود را به مکتب بفرستند. سرپرست پیشین معارف طالبان در سفر به ولایت ارزگان، گفت که طالبان با فرهنگ مردم آشناست و خلاف آن اقدام ‌نمی‌کند.

این در حالی مطرح می‌شود که رینا امیری، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، سیاست‌های طالبان در مورد زنان و آموزش دختران را «بدبینانه» خوانده و گفته بود که این سیاست، رویاهای دختران افغانستان را در هم می‌شکند و افغانستان را به سوی فقر و ناامیدی می‌کشاند.

رینا امیری: بستن مکتب‌های دخترانه، ریشه دینی ندارد

یک مقام بلند‌پایه طالبان به تلگراف گفته که هیبت‌الله آخندزاده، فردی را به حیث وزیر معارف تعیین کرده است که بخشی از حلقه طالبان است که به شدت مخالف آموزش زنان و دختران هستند.

به گفته این مقام طالبان، نورالله منیر کسی بود که در ماه حمل پیشنهاد بازگشایی مکتب‌های دخترانه بالاتر از صنف ششم را مستقیماً به رهبر طالبان ارائه کرد. به گفته این مقام طالبان، منیر «سه روز صبر کرد، اما پیشنهادش رد و باعث شرم‌ساری و ناامیدی شدید او شد.»

افغانستان یگانه کشوری در جهان است که در آن دختران‌ بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب را ندارند.

با این حال، این مقام ارشد طالبان به تلگراف گفته است که به جز ملا هبت‌الله آخندزاده، بسیاری از مقامات طالبان از تعلیم و تحصیل دختران حمایت می‌کنند.

تلگراف می‌نویسد که مقام‌های ارشد طالبان، دختران خود را بدون سروصدا به مکتب‌های خارج از کشور، در قطر و پاکستان و یا به مکتب‌های مخفی در شهرهای بزرگ افغانستان مانند کابل می‌فرستند.

دختران طالبان در مکتب‌های قطر و پاکستان؛ دختران افغانستان منتظر بازگشایی مکتب‌ها

این مقام ارشد طالبان که نامی از او برده نشده، در ادامه به تلگراف گفته است: “بسیاری از مقامات طالبان می‌خواهند صدای خود را علیه ممنوعیت آموزش دختران بلند کنند، اما آن‌قدر شجاع نیستند که این کار را در ملا عام انجام دهند.”

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر فرشته عباسی، یک پژوهش‌گر سازمان دیده‌بان حقوق بشر گفته بود که بازگشایی مکتب‌های دخترانه برای طالبان، کاری دشوار نیست، بلکه آن‌ها اراده‌ای برای بازگشایی مکتب‌های دخترانه ندارد.

یک سال دوری از تعلیم و تربیه؛ فرشته عباسی: طالبان مکتب‌های دخترانه را بازگشایی نمی‌کنند

سیگار: طالبان نصاب تعلیمی را تغییر می‌دهند‌‌

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x