صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

سازمان بین‌المللی نجات کودکان: نظام آموزشی افغانستان در آستانه فروپاشی قرار دارد

سازمان بین‌المللی نجات کودکان (Save the Children) در ارزیابی تازه، نظام آموزشی افغانستان را در بالاترین سطح خطر فروپاشی در جهان قرار داده است.

سازمان بین‌المللی نجات کودکان (Save the Children) در ارزیابی تازه، نظام آموزشی افغانستان را در بالاترین سطح خطر فروپاشی در جهان قرار داده است.

پیک‌آفتاب: این نهاد با نشر یک گزارش تحقیقی امروز چهارم اکتبر، می‌گوید که نظام آموزشی افغانستان که در سال ۲۰۲۱ از نگاه آسیب‌پذیری در رتبه چهارم بود، در سال ۲۰۲۲ به رتبه اول رسیده است و در آستانه فروپاشی قرار دارد.

این نهاد در توییتی گفته است: “افغانستان، سودان، سومالی و مالی در صدر فهرست کشورهایی هستند که سیستم‌های آموزشی در آن‌ها بیش‌تر در معرض خطر فروپاشی قرار دارند”.

به این ترتیب، نظام آموزشی افغانستان از زمانی که طالبان به قدرت بازگشته، شکننده‌تر شده و آینده کودکان به ویژه دختران را به خطر انداخته است.

در گزارش تحقیقی این نهاد آمده که پس از افغانستان؛ سودان، سومالی و مالی قرار گرفتند که سیستم‌های آموزشی همگی‌شان در معرض خطر «بحران» قرار دارند که آموزش را شدیداً مختل می‌سازد.

این سازمان هم‌چنان با نشر توییتی می‌گوید: “ترکیبی از کووید-19، جنگ و تشدید تغییرات اقلیمی به طور قابل توجهی تعداد کودکان بازمانده از مکتب را افزایش داده است و پیش‌رفت جهان را در مبارزه با پدیده ازدواج کودکان، تهدید می‌کند. ما متعهد هستیم که مطمئن شویم هر دختری فرصت‌های برابر برای شکوفایی دارد.”

براساس تحقیق جدید این نهاد در مورد چگونگی تاثیرات کرونا، جنگ و تغییرات اقلیمی؛ روند آموزش ۴۹ میلیون کودک در این چهار کشور به گونه شدید در خطر است.

این دومین سال متوالی است که سازمان بین‌المللی نجات کودکان، ۱۸۲ کشور را براساس آسیب‌پذیری نظام آموزشی‌شان رتبه‌بندی می‌کند.

در فهرست، کلمبیا بزرگ‌ترین تغییر مثبت را داشته، زیرا سطح تهدیدات نظام آموزشی این کشور از «خطر بالا» به «خطر متوسط» کاهش یافته است.

از سوی دیگر، لبنان بزرگ‌ترین تغییر منفی را تجربه کرده و از رتبه ۶۸ به رتبه ۳۲ در این فهرست رسیده است.

گفتنی است که شمار کشورهای به شدت آسیب‌پذیر در سال جاری به دلیل افزایش دسترسی به واکسین‌های کووید-۱۹، از هشت کشور به چهار کشور کاهش‌ یافته است.

با این حال، بحران جهانی گرسنگی، افزایش قیمت مواد غذایی و تشدید تغییرات اقلیمی، از عوامل تاثیرگذار بر نظام آموزشی کشورها دانسته شده‌ است.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x