صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

مقام قطری: بین 400 تا 500 کارگر در جریان اعمار زیربناهای جام جهانی جان باخته‌اند

حسن الذوادی، منشی عمومی کمیته عالی قطر برای برگزاری جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲، در صحبت با پیرس مورگان، مجری و خبرنگار معروف بریتانیایی گفته است که بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ کارگر ساختمانی در جریان اعمار ورزشگاه‌ها و تاسیسات مربوط به جام جهانی جان باخته‌اند.

حسن الذوادی، منشی عمومی کمیته عالی قطر برای برگزاری جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲، در صحبت با پیرس مورگان، مجری و خبرنگار معروف بریتانیایی گفته است که بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ کارگر ساختمانی در جریان اعمار ورزشگاه‌ها و تاسیسات مربوط به جام جهانی جان باخته‌اند.

پیک‌آفتاب: حسن الذوادی در مصاحبه با پیرس مورگان، مجری و خبرنگار معروف بریتانیایی در پاسخ به پرسشی در مورد آمار دقیق و صادقانه تلفات کارگران خارجی گفت: “تخمین زده می‌شود که بین ۴۰۰ و ۵۰۰ نفر باشد. آمار دقیق را در دست ندارم، اما این چیزی است که در مورد آن صحبت شده است.”

آماری که قبلاً از سوی مقام‌های قطری در مورد مرگ کارگران خارجی ارایه شده بود، به مراتب کم‌تر از آن‌چه است که الذوادی بیان کرده است.

قطر از سال ۲۰۱۰ تاکنون، بیش از ۲۰۰ میلیارد دالر را برای ساختن ورزشگاه‌ها، جاده‌ها، خطوط آهن و دیگر زیربناهای مرتبط به جام جهانی فوتبال، به مصرف رسانده است.

این اظهارات الذوادی، انتقادات نهادهای حقوق بشری را مبنی بر سوءرفتار قطر با کارگران مهاجر، قوت می‌بخشد.

افزون بر سهل‌انگاری که منجر به مرگ کارگران خارجی شده است، قطر به خاطر پرداخت دست‌مزد کم به کارگران خارجی، شرایط نامساعد معیشتی آنان و عدم رعایت مقررات ایمنی در زیرساخت‌های مرتبط به جام جهانی، به شدت زیر انتقاد قرار گرفته است.

اظهارات اخیر الذوادی هم‌چنان پرسش‌ها را در مورد چگونگی گزارش‌دهی دولت و بخش خصوصی قطر از موارد زخمی شدن و مرگ کارگران خارجی در هنگام ساختن آسمان‌خراش‌های آن کشور تجدید می‌کند.

بیش‌تر کارگرانی که در ساختن زیربناها در قطر مصروف اند، از کشورهای هند، پاکستان و سریلانکا می‌باشند.

با توجه به ادعاهای فساد و نقض حقوق بشر در قطر، گزینش این کشور به عنوان میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ با انتقادهایی به هم‌راه بوده است.

دیده‌بان حقوق‌ بشر روز 24 اکتبر، گزارش داده بود که نیروهای امنیتی قطر به گونه خودسرانه دگرباشان جنسی را بازداشت و از آنان سوءاستفاده جنسی کرده‌اند.

نیروی‌های امنیتی قطر دگرباشان جنسی را بازداشت و از آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند

این در حالی است که خالد سلمان، بازیکن پیشین تیم ملی قطر که حالا سفیر قطر برای مسابقات جام جهانی فوتبال است، اخیراً در یک مصاحبه از هم‌جنس‌گرایی به عنوان «آسیب ذهنی» و «آسیب معنوی» یاد کرده و آن‌را در نهایت حرام دانسته است.

سفیر قطر برای جام جهانی: هم‌جنس‌گرایی یک «آسیب ذهنی» است

پیش‌تر سپ بلاتر، رئیس پیشین فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) نیز به روزنامه سوئیسی «تگیز انزایگر» گفته بود که گزینش قطر به عنوان میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲، یک اشتباه بود. بلاتر در ادامه گفته است: “این گزینه بد بود”. بلاتر هم‌چنان افزوده بود: “قطر کشور بسیار کوچک است. فوتبال و جام جهانی برایش خیلی بزرگ است”.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x