صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

معترضین در هانوفر آلمان: سازمان ملل و جامعه جهانی باید اقدامات فوری را برای حفاظت از جان هزارها اتخاذ نمایند

جمعی از افغانستانی‌های مقیم شهر هانوفر آلمان با برگزاری همایش اعتراضی، از سازمان ملل و جامعه جهانی خواستند که حملات هدف‌مند و سیستماتیک علیه هزاره‌ها در افغانستان را به عنوان مصداق جنایت نسل‌کشی به رسمیت شناخته و اقدامات و تدابیر فوری را برای حفاظت از جان هزاه‌ها اتخاذ نمایند.

جمعی از افغانستانی‌های مقیم شهر هانوفر آلمان با برگزاری همایش اعتراضی، از سازمان ملل و جامعه جهانی خواستند که حملات هدف‌مند و سیستماتیک علیه هزاره‌ها در افغانستان را به عنوان مصداق جنایت نسل‌کشی به رسمیت شناخته و اقدامات و تدابیر فوری را برای حفاظت از جان هزاه‌ها اتخاذ نمایند.

پیک‌آفتاب: افغانستانی‌های مقیم شهر هانوفر آلمان روز گذشته هشتم اکتبر، همایش اعتراضی را نسبت به تداوم نسل‌کشی و کشتار سیستماتیک و هدف‌مند هزاره‌ها در افغانستان، برگزار کردند.

در این همایش اعتراضی، اشتراک کنندگان ضمن ابراز انزجار و محکومیت حملات اخیر در شهر کابل، از سازمان ملل و جامعه جهانی خواستند که حملات هدف‌مند و سیستماتیک علیه هزاره‌ها در افغانستان را به عنوان مصداق جنایت نسل‌کشی به رسمیت بشناسند. به باور اشتراک کنندگان این همایش اعتراضی، این حملات عناصر و شرایط لازم جرم نسل‌کشی را دارا می‌باشد.

در بخشی از قطع‌نامه صادر شده در این همایش اعتراضی، اشتراک کنندگان از سازمان ملل، جامعه جهانی، ایالات متحده امریکا، اتحادیه اروپا و سایر کشورهای ذیدخل در قضایای افغانستان، خواسته‌اند تا اقدامات و تدابیر عملی و فوری را برای حفاظت از جان مردم هزاره را اتخاذ نمایند.

هم‌چنین در بخش دیگری از این قطع‌نامه آمده است که هزاره‌ها به دلیل قومیت و عقیده متمایز، احترام به دموکراسی، حقوق بشر و حقوق زنان و نیزپیش‌رفت‌های چشم‌گیر درعرصه علم و آموزش، قربانی نوع خاصی از جنایت ضد بشری (نسل‌کشی) بوده و اکنون در معرض خطر جدی نسل‌کشی قرار دارند.

در ختم این همایش اعتراضی برای یادبود حوادث خونین اخیر در شهر کابل، محفل شمع‌افروزی و شعر برگزار گردید.

روز شنبه، شهروندان افغانستان در ده‌ها شهر دنیا در اعتراض به کشتار هزاره‌ها در افغانستان، تظاهرات کردند.

این در حالی است که جمعی از افغانستانی‌های مقیم شهر هانوفر آلمان روز دوم اکتبر، نیز با برگزاری همایش اعتراضی، حمله به مرکز آموزشی کاج در غرب کابل را مصداق بارز نسل‌کشی هزاره‌ها عنوان کرده و از دولت آلمان خواستند تا نسل‌کشی هزاره‌ها را به رسمیت بشناسد.

معترضین در شهر هانوفر: حمله به مرکز آموزشی کاج، مصداق بارز نسل‌کشی هزاره‌ها است

پیش‌تر؛ فیل توایفرد، وزیر تجارت و عضو پارلمان نیوزلند با حضور در جمع معترضین در شهر اکلند گفته است که هزاره‌ها به گونه سیستماتیک هدف قرار می‌گیرند و سازمان ملل برای توقف «نسل‌کشی هزاره‌ها» باید اقدام کند.

وزیر تجارت نیوزلند: سازمان ملل برای پایان دادن به «نسل‌کشی هزاره‌ها» اقدام کند

نسیمه رزم‌یار، معاون افغانستانی‌تبار شهرداری هلسنکی کشور فنلند نیز با حضور در تظاهرات شهروندان افغانستان گفته بود: “اتحادیه اروپا، جامعه جهانی و سازمان ملل باید نسل‌کشی هزاره‌ها را به رسمیت بشناسند.”

بامداد روز هشتم میزان، مرکز آموزشی کاج در غرب کابل هدف حمله انتحاری قرار گرفت که براساس آخرین آمار که روز سوم اکتبر، از سوی دفتر هئیت معاونت سیاسی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) ارائه شده، دست‌کم 53 تن به شمول 46 دختر و زن جوان کشته و 110 تن دیگر زخمی شده‌اند.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر گریگوری استانتون، پژوهش‌گر و بنیان‌گذار دیده‌بان نسل‌کشی در خصوص کشتار هزاره‌ها در افغانستان، گفته بود که انگیزه‌های مذهبی گروه‌هایی چون طالبان و داعش موجب بروز این کشتار شده است. این پژوهش‌گر گفت که پیشینه کشتار هزاره‌ها به قرن‌ها پیش باز می‌گردد.

بنیان‌گذار دیده‌بان نسل‌کشی: نسل‌کشی هزاره‌ها سابقه طولانی و تاریخی دارد

عفو بین‌الملل استرالیا: نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x