صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

امارت اسلامی: خواهان روابط گسترده با هند هستیم

امارت اسلامی می‌گوید که بنا به قرارداد تازه‌ای که با هند امضا کرده، انتظار می‌رود امسال حجم تجارت میان دو کشور افزایش یابد، به ویژه از طریق دهلیز هوایی میان کابل و دهلی‌نو که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی بسته شده بود. 

امارت اسلامی می‌گوید که بنا به قرارداد تازه‌ای که با هند امضا کرده، انتظار می‌رود امسال حجم تجارت میان دو کشور افزایش یابد، به ویژه از طریق دهلیز هوایی میان کابل و دهلی‌نو که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی بسته شده بود.

پیک‌آفتاب: نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت تجارت و صنایع می‌گوید که در صورت کاهش در واردات گندم از روسیه و کشورهای آسیای‌میانه، خرید گندم از هند را روی دست خواهند گرفت.

عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت تجارت و صنایع می‌گوید که با مقام‌های هندی برای گسترش تجارت میان دو کشور توافق کرده‌اند، به ویژه از سرگیری دهلیز هوایی تجارتی میان کابل و دهلی‌نو، اما جزئیات بیشتری در مورد این توافق را ارائه نکرد.

جواد به رسانه‌ها گفت: “در این اواخر قرارداد تازه با کشور هندوستان امضا شده که از طریق دهلیز هوایی ما می‌توانیم تجارت خود را با هندوستان ادامه دهیم”.

او افزود: “ما کوشش داریم که امسال نسبت به سال‌ گذشته، اقلام صادراتی به هند بیش‌تر شود.”

به گفته مقام‌ها، در سال گذشته حدود ۳۰ هزار تُن پنبه، صنایع دستی و اقلام دیگر از افغانستان به هند صادر شده است.

سرپرست وزارت تجارت می‌گوید که آن‌ها در نظر دارند در صورتی که روسیه و قزاقستان مشکل تولید گندم داشته باشند، گندم از هند و یا کانادا وارد کنند، «از کشورهایی که به قیمت ارزان‌تر و خوب‌تر بدست بیاوریم.»

پیش از روی کار آمدن امارت اسلامی، ارزش تجارت میان کابل و دهلی‌نو به حدود ۱.۵ میلیارد دالر می‌رسید که در سال گذشته به شدت کاهش یافت. در دو دهه گذشته، هند بزرگ‌ترین کمک کننده بازسازی افغانستان در منطقه بوده است.

هند از کشورهایی در منطقه است که با نگرانی تحولات قدرت گرفتن امارت اسلامی در افغانستان را دنبال می‌کند، اما در ماه‌های گذشته دو طرف درصدد بهبود مناسبات دیپلماتیک و تجاری برآمده‌اند.

در همین حال، روزنامه «اکانومیک‌تایمز» هند امروز سه‌شنبه اول نوامبر، به نقل از منابع گفته که هند پیشنهاد کمک‌های «فنی» را به بانک مرکزی افغانستان داده است، هم‌کاری در این زمینه در دیدار بهارت کومار، رئیس هیئت هندی در سفارت این کشور در کابل و رئیس این بانک مطرح شده است.

برخی مقام‌های امارت اسلامی با رسانه‌های هندی مصاحبه کرده و خواستار از سرگیری روابط دو کشور مانند گذشته شده‌اند. از جمله ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی که پیش‌تر به «هندوستان‌تودی» گفته بود که ما خواهان روابط حسنه با کشورها به‌شمول هندوستان هستیم که کشور مهم منطقه است و روابط تاریخی با افغانستان داشته است.

در دو دهه گذشته، نزدیکی کابل و دهلی‌نو همواره سبب ایجاد نگرانی‌هایی در پاکستان می‌شد، اما در مورد از سرگیری روابط هند با امارت اسلامی، تاکنون واکنش جدی نشان نداده است.

در همین حال، وزرات تجارت و صنایع خبر داده است که نخستین محموله بزرگ ۱۲ تُنی به ارزش ۴۰۰ هزار دالر، مغز جلغوزه از هرات به آلمان صادر شده است.

به گفته این وزارت، این محموله با «بسته‌بندی‌ معیاری و با قیمت‌ مناسب» به آلمان صادر گردیده است.

این وزارت رشد صادرات کشور را در نتیجه «هم‌آهنگی و هم‌کاری صادقانه» دو بخش دولتی و خصوصی کشور می‌داند.

گزارش: عابده حبیب

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x