صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

گاسمن: دوسیه حضانت کودک افغانستانی، سوءاستفاده امریکا در زمان جنگ را افشا می‌کند

پاترشیا گاسمن، مسئول بخش آسیایی دیده‌بان حقوق بشر با بیان این‌که دوسیه حضانت کودک افغانستانی، افشاگر سوءاستفاده نظامیان ایالات متحده در زمان جنگ است، خواستار تحقیقات در مورد حملات شبانه در افغانستان شده که منجر به کشته شدن غیرنظامیان شده است.

پاترشیا گاسمن، مسئول بخش آسیایی دیده‌بان حقوق بشر با بیان این‌که دوسیه حضانت کودک افغانستانی، افشاگر سوءاستفاده نظامیان ایالات متحده در زمان جنگ است، خواستار تحقیقات در مورد حملات شبانه در افغانستان شده که منجر به کشته شدن غیرنظامیان شده است.

پیک‌آفتاب: گاسمن روز گذشته ۱۶ نوامبر، در مقاله‌ای نگاشته است که به روز پنجم سپتمبر ۲۰۱۹، نیروهای مسلح ایالات متحده و متحدان افغانستانی‌شان حمله‌ای شبانه را در روستایی در جنوب افغانستان انجام دادند. به گفته او، آن‌چه در جریان این یورش اتفاق افتاد، هنوز روشن نیست، اما وقتی تیراندازی متوقف شد، یک زن و مرد و پنج فرزند از شش فرزندشان کشته شدند و یک کودک دختر دو ماهه آن‌ها مجروح شد، اما زنده ماند.

مسئول بخش آسیایی دیده‌بان حقوق بشر گفته است که مقامات افغانستانی این نوزاد را که در اسناد دادگاه با نام “L” شناخته می‌شود، به پسرکاکای افغانستانی و همسرش تحویل دادند که از رهگذر قوانین افغانستان و بین‌المللی مشکلی ندارد. اما گاسمن در ادامه مقاله نوشته است که در سال ۲۰۲۱ میلادی، این زوج افغانستانی و «L» در یک شرایط غیرعادی به ایالات متحده منتقل شدند.

به گفته گاسمن، “این زوج در کمال تعجب متوجه شدند که دادگاهی در ویرجینیا حضانت قانونی L را به یک تفنگ‌دار امریکایی که در افغانستان مستقر شده بود، اعطا کرده است. بستگان L که یک سال است این کودک نوپا 3.5 ساله را ندیده‌اند، این اقدام را آدم‌ربایی می‌نامند.”

مطابق بر اسناد دادگاه؛ جوشواماست، افسر نیروی دریایی امریکا و همسرش بدون اطلاع این زوج افغانستانی، این کودک را در یک دادگاه در ایالت ویرجینیای امریکا در حالی‌که کودک در افغانستان به سر می‌برد، به گونه رسمی به فرزندی گرفته‌اند.

این زوج افغانستانی ادعا می‌کنند که پنج روز پس از ورود به خاک ایالات متحده، جوشواماست و همسرش این کودک را از آن‌ها ربودند، اما جاشوا می‌گوید که او و همسرش والدین قانونی او هستند و برای نجات نوزاد مطابق با اعتقادات مسیحی‌شان عمل کرده‌اند.

این مرد افغانستانی که خبرگزاری اسوشیتدپرس از وی نام نبرده است، گفته است که جوشواماست برای ماه‌ها او را «برادر» خطاب می‌کرد و افزود که او و همسرش التماس کردند که مانند یک برادر رفتار کند و بر آنان شفقت کند و کودک را دوباره برای‌شان بدهد، اما به گفته آ‌ن‌ها این التماس‌ها سودی نداشت و آن‌ها کودک را بردند.

این رویداد یک سال پیش اتفاق افتاد و از آن پس این زوج افغانستانی کودک را ندیده‌اند.

این زن افغانستانی که نامی از وی برده نشده است، به اسوشیتدپرس گفته است که پس از بردن کودک، آرامش وی سلب شده است و آینده خود را بدون این کودک تاریک و تار می‌بیند.

در ماه سپتمبر، این زوج افغانستانی در یک شکایت به دادگاه فدرال امریکا، جوشواماست را به زندانی دروغین، توطئه، کلاه‌برداری و حمله متهم کرده است. این خانواده از دادگاه خواسته است که هویت آنان را به دلیل نگرانی برای بستگان‌شان در افغانستان فاش نکند و آنان به شرط ناشناس ماندن با خبرگزاری اسوشیتدپرس مصاحبه کرده‌اند.

اما خانواده جوشواماست ادعاهای خانواده افغانستانی را «حملات ظالمانه و بی‌ارزش» علیه تمامیت‌شان خوانده‌اند.

آنان در اسناد دادگاه استدلال می‌کنند که «برای محافظت از کودک در برابر آسیب‌های جسمی، روانی یا عاطفی» کار کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند که این زوج افغانستانی «والدین قانونی او نیستند» و وکیل مست در مورد این‌که آیا این زوج افغانستانی ‌حتا با نوزاد خویشاوندی داشتند یا خیر، تردید دارد.

سرنوشت این کودک افغانستانی اکنون در یک نشست محرمانه دادگاه در شهرک پالمیرا، ویرجینیا مورد بحث قرار دارد. اوایل ماه گذشته دادگاهی در شهرک فلووانای ایالت ویرجینیا بالای این قضیه بحث کرد و نشست تقریباً هشت ساعت طول کشید.

این قضیه کاملاً محرمانه پیش می‌رود و ورود مردم عام و حتا رسانه‌ها در جریان روند دادگاه منع شده است.

مسئول بخش آسیایی دیده‌بان حقوق بشر گفته است که این دوسیه یک جنبه عمدتاً نادیده گرفته شده از جنگ در افغانستان را آشکار می‌کند که یک سال پیش با خروج نیروهای امریکایی پایان یافت “شکست ایالات متحده در پاسخگویی عادلانه برای مرگ غیرنظامیان در جریان به اصطلاح یورش‌های شبانه به خانه‌ها.”

به گفته گاسمن، در طول 20 سال گذشته، دیده‌بان حقوق بشر حملات مشابهی را تحقیق کرده و دریافته است که بسیاری از آن‌ها بر اساس اطلاعات اشتباه یا پیش‌فرض‌های نادرست انجام شده است.

گاسمن در مقاله‌اش نگاشته است: “کشتار غیرقانونی غیرنظامیان در سال‌های ۲۰۱۸ – ۲۰۱۹ پس از اتخاذ رویکرد تهاجمی‌تر توسط نیروهای امریکایی در عملیات افزایش یافت. چند ماه قبل از حمله‌ای که L را یتیم کرد، سازمان ملل از افزایش قابل توجه تلفات غیرنظامیان در طول چنین حملاتی خبر داد.”

از دید مسئول بخش آسیایی دیده‌بان حقوق بشر، همه مرگ‌های غیرنظامیان در زمان جنگ نقض قوانین جنگ نیست، اما طرف‌های متخاصم موظف‌اند که جنایات جنگی احتمالی را بررسی کنند.

او گفته که در طول درگیری، ارتش ایالات متحده اغلب به پرسش‌ها در مورد تلفات احتمالی غیرنظامیان پاسخ می‌داد که همه کشته‌شدگان شورشیان بودند. به گفته او به ندرت اطلاعاتی ارایه شد که نشان دهد تحقیقات جدی در مورد حوادث مرگ غیرنظامیان انجام شده است.

گاسمن گفته که در طول حملات شبانه مانند حمله‌ای که باعث کشته شدن خانواده L شد، حتا مدارک کم‌تری ارایه شد، به خصوص اگر دخالت سازمان سیا وجود داشته باشد.

این در حالی است که وزارت دفاع ایالات متحده اخیراً طرحی را برای تحقیق در مورد عملیاتی که در آن غیرنظامیان ممکن است آسیب دیده باشند، اعلام کرده است، اما گاسمن نگرانی کرده که لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده گفته است که نمی‌خواهد در مورد موارد گذشته تحقیق کند.

به باور گاسمن، این یک «اشتباه» است و تعداد بی‌شماری از افغانستانی‌ها مانند L وجود دارند که حق دارند بدانند چرا خانواده‌های‌شان کشته شده‌اند.

وزارت خارجه نیز روز اول عقرب، با نشر اعلامیه‌ای می‌گوید قضیه ربوده شدن یک کودک افغانستانی توسط یک نظامی امریکایی «نگران‌کننده و عمل ضد بشری» است و با مقامات امریکایی این موضوع را به گونه جدی تعقیب خواهد کرد.

وزارت خارجه: ربوده شدن کودک افغانستانی در امریکا، عمل «ضد بشری» است

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x