صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

فرهاد دریا: این هفته را «هفته سیاه» اعلام کنیم

فرهاد دریا، هنرمند مشهور کشور با نشر پیامی در رخ‌نامه فیسبوک خود به اعتراضات علیه کشتار سیستماتیک هزاره‌ها پیوسته و خواستار توقف «نسل‌کشی هزاره‌‎ها» شده است. دریا از رسانه‌ها، هنرمندان و افراد تاثیر گذار کشور خواسته است که این هفته را «هفته سیاه» نام‌گذاری کنند.

فرهاد دریا، هنرمند مشهور کشور با نشر پیامی در رخ‌نامه فیسبوک خود به اعتراضات علیه کشتار سیستماتیک هزاره‌ها پیوسته و خواستار توقف «نسل‌کشی هزاره‌‎ها» شده است. دریا از رسانه‌ها، هنرمندان و افراد تاثیر گذار کشور خواسته است که این هفته را «هفته سیاه» نام‌گذاری کنند.

پیک‌آفتاب: فرهاد دریا روز گذشته نهم میزان، در رخ‌نامه فیسبوک خود نوشته است: “اگر نظام شاهی بود، هزاره‌ها به خاطر هزاره بودن‌شان کشته می‌شدند. اگر جمهوری از راه رسید، هزاره‌ها از دم تیغ گذرانده شدند و اکنون که شمشیر قدرت در دستان حِمارت است، باز هم همان آش و همان کاسه است. تاریخ ما در برابر این مردم شریف، بدهکار است.”

دریا در ادامه گفته است: “دشمن ما مشترک است و برای دشمن ما، خون همه اقوام افغانستان یک رنگ است، اما آن‌چه علیه هزاره‌ها جریان دارد، مصداق عینی نسل‌کشی است و صدایش از درون تاریخ به گوش می‌رسد! چشم‌پوشی و خاموشی در مورد این نسل‌کشی، بُزدلی و خیانت است.”

دریا در قسمت دیگری از پیام خود می‌افزاید: “پس از هر حادثه، حداقل در رسانه‌های اجتماعی منسجم عمل می‌کنیم و صدا و هم‌صدا می‌شویم، اما تا هنوز هیچ تغییری چشم‌گیر در عمل‌کرد و بینش جهانیان در این رابطه ایجاد نشده است. پس عیب از خود و ضعف صدای ماست و نیاز است تا فراتر از رسانه‌های اجتماعی فعالیت‌های خود را گسترش دهیم، یعنی هر کس به وسیله و استعداد خودش در این سنگر بیایستد.”

به گفته دریا اعلام هفته ماتم ملی برای بسیج و هم‌صدایی امری ضروری است. وی در ادامه از اهل رسانه، فعالان مدنی، روشن‌فکران، هنرمندان و تاثیرگذاران جامعه خواسته است تا با هم این هفته را «هفته سیاه» اعلام کنند.

دریا هم‌چنان در ادامه می‌گوید که قوم هزاره، یکی از قلب‌های تپنده افغانستان است و دشمن، با مهارت تمام آن‌را نشانه گرفته است. لازم است تا حداقل هفته پیش‌رو را بدون در نظرداشت سلیقه‌های سمتی و قومی، در حمایت از هزاره‌ها منسجم شویم و در کنار یک‌دیگر بیاستیم، خاموشی و بی‌طرفی در این مورد، به نحوی اشتراک در جنایت است.

این در حالی است که حوالی ساعت 7:30 صبح روز جمعه هشتم میزان، مهاجم انتحاری به مرکز آموزشی «کاج» در غرب کابل حمله کرده که در نتیجه براساس آخرین آمارهای ارائه شده از سوی طالبان، دست‌کم 25 تن کشته و 31 تن دیگر زخمی شده‌اند؛ آماری که از سوی شهروندان به شدت رد شده است. دفتر سیاسی هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) اما می‌گوید که در این حمله تروریستی، دست‌کم 35 تن کشته و 82 تن دیگر زخمی شده‌اند.

این حمله تروریستی واکنش‌های ملی و بین‌المللی زیادی را در پی داشت، از جمله مقتدی صدر، رهبر شعیان عراق در توییتی گفته است: “من از نجف اشرف طالبان را مسئول انفجارهایی می‌دانم که برادران شیعه را در افغانستان هدف قرار داده و بعید نیست در آینده برادران سنی میانه‌رو افغانستانی که هم‌عقیده با طالبان نیستند، هدف قرار بگیرند.”

واکنش‌های جهانی به حمله تروریستی بر مرکز آموزشی کاج در غرب کابل

محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم افغانستان نیز در واکنش به حمله مرگ‌بار گفت که کارد به استخوان رسیده و فکر می‌کنم مقاومت هزاره‌ها نیز آغاز می‌شود. محقق گفت: “کسانی‌که می‌خواهند مقاومت کنند، من به آن‌ها اجازه می‌دهم تا آن‌ها هم وارد عمل شوند.”

واکنش‌های ملی به حمله تروریستی بر مرکز آموزشی کاج در غرب کابل

گروهی از زنان معترض نیز روز گذشته نهم میزان، در واکنش به این حمله تروریستی به جاده‌های غرب کابل آمدند و با شعار «خاموشی خیانت است، نسل‌کشی جنایت است!»، خشم شدید خود نسبت به این حمله ابراز کردند.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x