صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

اتحادیه اروپا: صدای زنان و دختران افغانستانی باید شنیده و حق‌شان داده شود

در حالی‌که محدودیت‌ها بر زنان افغانستان از سوی امارت اسلامی به صورت روزافزون بیش‌تر می‌شود، اتحادیه اروپا می‌گوید که برای یک روند فراگیر بنیادی سیاسی، نیاز است که صدای زنان و دختران افغانستانی شنیده و حقوق‌شان داده شود.

در حالی‌که محدودیت‌ها بر زنان افغانستان از سوی امارت اسلامی به صورت روزافزون بیش‌تر می‌شود، اتحادیه اروپا می‌گوید که برای یک روند فراگیر بنیادی سیاسی، نیاز است که صدای زنان و دختران افغانستانی شنیده و حقوق‌شان داده شود.

پیک‌آفتاب: جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی نگاشته است که به همین منظور با برخی از زنان افغانستانی مقیم خارج دیدار کرده است. او در این خصوص تصریح کرده است: “در نشست رهبران زن افغانستان، امروز بر نیاز یک روند فراگیر بنیادی سیاسی صحبت شد، روندی که زنان و دختران افغانستانی در آن حقوق مساوی داشته باشند و به حقوق بشر احترام شود”.

در همین حال ستیلا رونر، سفیر جنسیت و تنوع اتحادیه اروپا در توییتی نوشته است که در آینده نزدیک، نشستی به منظور شنیدن مشکلات زنان افغانستانی برگزار خواهد شد.

هرچند وی تاریخ دقیق این نشست را مشخص نکرده، اما گفته است که در این نشست که زیر نام «نشست انجمن رهبران زن افغان» در بروکسل برگزار می‌شود، نزدیک به ۷۰ زن افغانستانی از افغانستان و بیرون از این کشور به گونه حضوری یا آنلاین شرکت خواهند کرد.

بانو رونر نوشته است: “خوشحال هستم که حدود ۷۰ زن از داخل و بیرون از افغانستان این‌جا هستند تا در ماه‌های پیش‌رو بر اولویت‌های زنان افغانستانی بحث کنیم، این نشست بخشی از آن تلاش‌هایی است که در ادامه آن زنان بخشی از راه‌حل سیاسی کشورشان خواهند شد.”

اولین نشست رهبران زن افغانستانی روز ۱۰ مارچ سال روان، در بروکسل برگزار شده بود. به گفته اتحادیه اروپا، در آن نشست زنان افغانستانی خواسته‌های خود را در روند سیاسی افغانستان مطرح کردند.

در نشست انجمن رهبران زن افغانستان، زنان افغانستانی از داخل و خارج از این کشور سهم دارند و آن‌ها پیشنهادهای‌شان را به هدف حل مشکلات زنان و دختران افغانستانی به حکومت امارت اسلامی و جامعه جهانی مطرح می‌کنند.

نشست زنان افغانستانی در حالی برگزار می‌شود که محدودیت‌های حکومت امارت اسلامی در افغانستان بر زنان هر روز بیش‌تر می‌شود.

دروازه‌های مکتب‌ها به روی دختران دانش‌آموز بالاتر از صنف ششم بسته است و زنان در بیش‌تر اداره‌های دولتی اجازه کار را ندارند.

همین طور زنان بدون محرم شرعی اجازه سفر در مسافه‌های طولانی را نیز ندارند و در یک اقدام تازه، دروازه‌های پارک‌های تفریحی و حمام‌ها نیز به روی زنان بسته شده است.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر دیده‌بان حقوق بشر با نشر گزارش تازه‌ای‌ گفته بود که زنان افغانستانی، مقاومت‌گران اصلی در برابر امارت اسلامی اند.

دیده‌بان حقوق بشر: زنان افغانستانی، مقاومت‌گران اصلی در برابر طالبان اند

دبیرکل سازمان ملل: زنان افغانستان از «عدالت برابر» محروم شده‌اند

نشست ویژه دو روزه زنان افغانستان در پارلمان اروپا

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x