صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

دیدار اردوغان و استولتنبرگ؛ ترکیه تاکید نمود که فنلند و سویدن باید گام‌هایی برای پیوستن به ناتو بردارند

ترکیه می‌گوید که فنلند و سویدن باید برای پیوستن به ناتو، اقداماتی را انجام و گام‌هایی را بردارند، در غیر این صورت انقره هم‌چنان به مخالفت خود برای حضور دو کشور اسکاندیناوی در این پیمان نظامی ادامه خواهد داد.

ترکیه می‌گوید که فنلند و سویدن باید برای پیوستن به ناتو، اقداماتی را انجام و گام‌هایی را بردارند، در غیر این صورت انقره هم‌چنان به مخالفت خود برای حضور دو کشور اسکاندیناوی در این پیمان نظامی ادامه خواهد داد.

پیک‌آفتاب: در بیانیه‌ای که دفتر ریاست جمهوری ترکیه پس از دیدار رجب طیب اردوغان با ینس استولتنبرگ در این خصوص منتشر کرده، آمده است: “انقره خاطر نشان کرد که تعیین سرعت روند پیوستن سویدن و فنلند به ناتو، به گام‌هایی بستگی دارد که این دو کشور باید بردارند و این اقدامات تعیین خواهد کرد که فرآیند حضور هلسینکی و استکهلم چه زمانی به نتیجه خواهد رسید”.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو که برای گفتگو با مقام‌های ترکیه در خصوص تسریع روند پیوستن این دو کشور شمالی اروپا به استانبول رفته، با اردوغان دیداری محرمانه داشت که رسانه‌ها هم امکان حضور در آن را نداشتند.

ترکیه مدعی است که سویدن و فنلند به شبه‌نظامیان کُرد که انقره آن‌ها را «تروریست» می‌نامد، پناه داده است. مقام‌های ترکیه خواستار اخراج این افراد از سویدن و فنلند شده‌اند. هم‌چنین مقام‌های ترکیه خواستار رفع تحریم‌های تسلیحاتی هستند که به ویژه از سوی سویدن علیه انقره وضع شده است.

سه کشور در ماه جون با یک‌دیگر به توافقی دست پیدا کردند که بندهایی از آن به تبادل اطلاعات و استرداد مجرمین مربوط می‌شد. با این حال هنوز ترکیه از اقداماتی که سویدن و فنلند باید انجام دهند، راضی نیست. هم‌چنین در تحولی جدید در سویدن، نخست وزیر جدیدی به قدرت رسیده و قرار است روز سه‌شنبه برای دیدار با اردوغان به ترکیه سفر کند. طرفین امیدوارند در این نشست، پیش‌رفت‌هایی در خصوص موانع موجود بر سر پیوستن به ناتو حاصل شود.

ناتو هم در بیانیه‌ای در خصوص دیدار استولتنبرگ با اردوغان گفت: “دبیرکل از گام‌های اصلی و ملموسی که دو کشور تاکنون برداشته‌اند، استقبال کرد. بدیهی است که پیوستن سویدن و فنلند باعث قوی‌تر شدن ناتو خواهد شد”.

هم‌چنین مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری با استولتنبرگ گفت: “برخی گام‌های مثبت به ویژه در زمینه لغو تحریم‌های تسلیحاتی و تغییر در قوانین از سوی دو کشور صورت گرفته، اما هنوز تمام شروط ما محقق نشده است”.

وزیر خارجه ترکیه هم‌چنین با اشاره به این‌که انقره انتظار برداشتن گام‌های بیش‌تری از سوی سویدن و فنلند دارد، گفت: “ما هیچ مشکلی با سویدن و فنلند نداریم. دبیرکل ناتو و این کشورها خواهان ورود مشترک به ائتلاف هستند، ولی ما انتظاراتی داریم و امیدواریم که مذاکرات به نتیجه برسد”.

پیش از این سائولی نینیستو، رئیس جمهوری فنلند ابراز امیدواری کرده بود که ترکیه در نهایت درخواست هلسینکی برای پیوستن به ناتو را بپذیرد. نینیستو روز گذشته چهارم نوامبر، در نشست خبری مشترک با گیتاناس ناوسدا، رئیس جمهور لیتوانی در این رابطه گفت: “من خوش‌بین هستم که در پایان ترکیه عضویت ما را تایید کند، امیدوارم هر چه زودتر این اتفاق رخ دهد”.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر ترکیه از پذیرش عضویت سویدن و فنلند در ناتو بدون موضع‌گیری روشن این کشورها در قبال تروریزم، خودداری کرد. این کشور گفته بود که کشورهای سویدن و فنلند تهدیدی برای ناتو خواهند بود.

ترکیه، سویدن و فنلند را تهدیدی برای ناتو می‌داند

دبیرکل ناتو با اردوغان در مورد عضویت سویدن و فنلند در این پیمان گفتگو کردند

مجلس سنای امریکا با پیوستن کشورهای سویدن و فنلند به ناتو موافقت کرد

جو بایدن مصوبه عضویت سویدن و فنلند به ناتو را تصویب کرد

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x