صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

تجارت چین در میان فشار کووید-19، شدیداً متاثر شده است

تجارت چین، پس از افزایش آمار مبتلایان به کووید-19 و به ویژه «استراتیژی صفرسازی کووید-19» در این کشور، به دلیل عدم وجود تقاضا برای تولیدات این کشور در خارج و به دلیل قرنطینه در داخل این کشور، تحت فشار جدی قرار گرفته است.

تجارت چین، پس از افزایش آمار مبتلایان به کووید-19 و به ویژه «استراتیژی صفرسازی کووید-19» در این کشور، به دلیل عدم وجود تقاضا برای تولیدات این کشور در خارج و به دلیل قرنطینه در داخل این کشور، تحت فشار جدی قرار گرفته است.

پیک‌آفتاب: رویترز امروز هفتم دسمبر، با نشر گزارشی می‌گوید که صادرات و واردات چین در ماه نوامبر، با سرعت شدید در مقایسه با یک الی دو سال گذشته کاهش یافته است. عدم وجود تقاضای خارجی و داخلی باعث ایجاد اختلال در میان فشار ناشی از کووید-19، در دومین اقتصاد جهان شده و چین را متاثر ساخته است.

رکود به وجود آمده در چین، بسیار بدتر از آن چیزی بود که بازارها پیش‌بینی کرده بودند. کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند که کاهش صادرات چین، می‌تواند باعث عقب‌گردی شدید در تجارت جهانی شود، به این دلیل که مصرف کنندگان و صاحبان مشاغل در واکنش به اقدامات تهاجمی بانک‌های مرکزی کشورها برای مهار تورم، هزینه‌های خود را کاهش خواهند داد.

رویترز هم‌چنان افزوده که آمار رسمی روز چهارشنبه هفتم دسمبر، نشان می‌دهد که صادرات در ماه نوامبر امسال نسبت به سال گذشته، 8.7 درصد کاهش یافته است. کاهشی که برعکس انتظارات و پیش‌بینی‌های تحلیل‌گران بازار ظاهر شده است.

این در حالی است که رویترز روز اول دسمبر، پس از گسترش اعتراضات مردمی به دلیل محدودیت‌های سخت‌گیرانه برای جلوگیری از گسترش ویروس کووید-۱۹ در چین، از کاهش محدودیت‌ها در برخی شهرهای چین خبر داده است.

عقب‌نشینی حکومت چین پس از اعتراضات بی‌سابقه مردمی در این کشور

رویترز در ادامه آورده است که بیجینگ هر چند در حال کاهش برخی محدودیت‌های کووید-19 است، اما بحران اوکراین، افزایش گسترده نرخ بهره در سایر کشورها و افزایش تورم، جهان را به سوی رکود اقتصادی سوق داده است.

این خبرگزاری نوشته است که جولیان ایوانز پریچارد (Julian Evans-Pritchard)، اقتصاددان ارشد چین در کاپیتال اکانومیکس، در یادداشتی گفته است: “صادرات احتمالاً در سه ماه آینده بیش‌تر کاهش خواهد یافت”. او در ادامه افزوده است: “صادرات اموال خارجی پس از کاهش محدودیت‌های کووید-19، بر توانایی تولیدکنندگان و برآورده کردن سفارشات تاثیر محدودی بر تقویت اقتصاد چین خواهد داشت. یکی از دلایل ان کاهش تقاضا به دلیل بحران جهانی ناشی جنگ اوکراین می‌باشد.”

رسانه‌های دولتی چین نیز گزارش داده‌اند که در واکنش به فشارهای گسترده اقتصادی این کشور، در نشست حزب حاکم این کشور، تاکید بر تمرکز دولت برای تثبیت رشد، ارتقای تقاضای داخلی و گشایش صادرات این کشور برای سال 2023 شده است.

حدود سه سال کنترل همه‌گیری کرونا، سبب فشار شدید بر اقتصاد چین و گسترش ناامیدی در این کشور گردیده است.

این در حالی است که روز 30 نوامبر، رویترز با نشر گزارشی از درگیری‌ها در چندی شهر جنوبی چین خبر داده و نوشته است که این اعتراضات از هفته گذشته، در شهرهای سراسر چین گسترس یافته است.

برخورد پولیس با معترضین در شهر گوانگژو چین

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x