صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

سی‌بی‌سی: مقام‌های کانادایی، 13 بار با نمایندگان طالبان در قطر دیدار و گفتگو کرده‌اند

پس از حاکمیت مجدد طالبان در افغانستان در 15 اگست سال گذشته، مقام‌های کانادایی با نماینده‌های طالبان در قطر، ۱۳ بار دیدار کرده‌اند.

پس از حاکمیت مجدد طالبان در افغانستان در 15 اگست سال گذشته، مقام‌های کانادایی با نماینده‌های طالبان در قطر، ۱۳ بار دیدار کرده‌اند.

پیک‌آفتاب: سی‌بی‌سی (CBC) با نشر گزارشی می‌گوید در سند‌هایی که به صورت قانونی به دست آورده، آشکار شده که دیوید سپرول، نماینده ارشد کانادا برای افغانستان، با شمار دیگر از مقام‌ها، در دیدار با طالبان، فشار آورده‌اند تا به همه دختران افغانستانی اجازه رفتن به مکتب داده شود، با تروریزم مبارزه صورت گیرد و برای افغانستانی‌هایی که می‌خواهند افغانستان را ترک کنند، از ایجاد راه‌های مصئون برای خروج‌شان اطمینان داده شود.

در گزارش هم‌چنان آمده که وزارت‌های خارجه کانادا، امریکا و برخی کشور‌های دیگر، اطلاعاتی را در مورد دیدار‌های مقام‌های‌شان با طالبان، به صورت منظم شریک نمی‌سازند.

این در حالی است که کانادا در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۵۶ میلیون دالر برای مردم افغانستان کمک کرد.

کمک ۶۵ میلیون دالری کانادا به افغانستان

کانادا به قاضی‌های زن افغانستان، پناهندگی می‌دهد

یک سخنگوی وزارت خارجه کانادا، درخواست مصاحبه با سپرول را رد کرده، اما این را پذیرفته است که شماری از مقام‌های ارشد این کشور در گفتگو‌های غیررسمی با طالبان مشغول اند.

به گفته وزارت خارجه کانادا، این‌گونه گفتگو‌ها ادامه خواهند یافت و به این ترتیب می‌خواهند بیش‌تر به خاطر مسایل حقوق بشری بر طالبان فشار وارد کنند.

براساس یکی از سند‌هایی که سی‌بی‌سی منتشر کرده؛ دیوید سپرول، نماینده کانادا به طالبان پیشنهاد کرده که کشور‌های خارجی به حمایت و کمک به زنان افغانستانی ادامه خواهند داد و برای بیش از ۲۰۰ هزار آموزگار زن که ۲۸ هزار تن‌شان در کابل بسر می‌برند، معاش فراهم می‌کند.

او این را هم گفته که عدم حضور زنان در کابینه طالبان «چالش برانگیز» است، اما آنرا مشکل کوچک عنوان کرده است.

پیش از این، چندین گروه امور بشری و مددرسان از حکومت کانادا خواسته بودند که تحریم‌ها بر طالبان را کاهش دهند تا این گروه‌ها بتوانند کمک‌ها را به مردم افغانستان فراهم کنند.

براساس گزارش‌ها، 18 گروه خیریه از جمله اداره صلیب سرخ کانادا، آکسفام کانادا و عفو بین‌الملل گفته‌اند که حکومت کانادا با منزوی کردن رژیم طالبان از همتایانش در زمینه دریافت راه برای کمک‌های بشردوستانه به افغانستان عقب مانده است.

آن‌ها می‌گویند که تحریم‌های کانادا مانع تلاش‌های‌شان برای رسیدگی به فاجعه بشری در افغانستان می‌شود. از سوی دیگر، در قانون کانادا، طالبان به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی شده‌اند و بر بنیاد این قانون که در سال ۲۰۱۵ تصویب شد، «فراهم کردن کمک مالی از کانادا به طالبان جرم پنداشه می‌شود»؛ چیزیکه یک چالش برای سازمان‌های مددرسان به حساب می‌آید.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر دولت کانادا تایید کرده بود که دفتر سناتور ماریلو مک‌فدران، اسناد سفر نامعتبر را برای افغانستانی‌ها فرستاده بود تا از افغانستان تخلیه شوند.

سناتور ماریلو مک‌فدران از اسناد نامعتبر در روند تخلیه افغانستانی‌ها استفاده کرده است

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x