صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

افغانستانی‌های پناهجو در امریکا: سرنوشت نامعلوم ما را آشفته و نگران کرده است

هزاران افغانستانی که پس از فروپاشی حکومت پیشین افغانستان به امریکا رفته‌اند، نگران سرنوشت نامعلوم خود در این کشور اند.

هزاران افغانستانی که پس از فروپاشی حکومت پیشین افغانستان به امریکا رفته‌اند، نگران سرنوشت نامعلوم خود در این کشور اند.

پیک‌آفتاب: این پناهجویان از دولت امریکا می‌خواهند که زمینه زندگی دایمی را برای آنان فراهم کند. به تازگی جی سی هیندریکسن، رئیس و مدافع پالیسی اسکان مجدد، پناهندگی و ادغام کمیته بین‌المللی نجات، خواستار تصویب فرمان اسکان مجدد افغانستانی‌ها از سوی کانگرس شده است.

به گفته هیندریکسن، مهاجرین افغانستانی در امریکا مستحق اطمینانی هستند که از طریق این مصوبه برای‌شان فراهم می‌شود.

به باور هیندریکسن، مهاجرین و پناهجویان نسل امریکا را بهتر و قوی‌تر کرده و مقام‌های برحال و آینده امریکا باید از ارزش‌های واقعی امریکا حمایت کنند.

پس از سقوط نظام جمهوریت در اواسط ماه آگست سال ۲۰۲۱، هزاران افغانستانی از طریق برنامه تخلیه به امریکا انتقال یافتند که به شمار زیادی از آنان ویزه کوتاه‌مدت بشردوستانه (پرول) داده شده است.

این ویزه تنها به افراد آسیب‌پذیر اجازه می‌دهد که برای دو سال در ایالات متحده باقی بمانند، اما زمینه اقامت دایمی و یا تابعیت حتمی آنان را فراهم نمی‌کند.

اما به گفته IRC، اگر کانگرس مصوبه اسکان مجدد افغانستانی‌ها را تصویب کند، سرنوشت اقامت دایمی افغانستانی‌ها معلوم می‌شود.

براساس معلومات IRC، افغانستانی‌ها در یک سال اقامت در ایالات متحده، ۱.۴ میلیارد دالر عاید داشتند و تقریباً ۲۰۰ میلیون دالر مالیه داده‌اند که به گفته این سازمان، استقبال از پالیسی مهاجرت بیش‌تر اوقات سود اجتماعی و اقتصادی هم دارد.

این اداره هم‌چنان گفته است که امریکا از افغانستانی‌ها استقبال کرده‌اند و والی ۳۷ ایالت از طریق اقداماتی مالی و قانونی حمایت خود را نشان داده‌اند، اما حالا نوبت کانگرس است که فرمان اسکان مجدد افغانستانی‌ها را تصویب و حمایت خود را در عمل ثابت کند.

شماری از اعضای کانگرس امریکا در ماه اگست سال روان میلادی، به کانگرس این کشور مصوبه‌ای را ارائه کرده بودند که زمینه اقامت دایمی افغانستانی‌های تازه وارد را در این کشور فراهم می‌کند.

با حاکمیت مجدد امارت اسلامی در ۱۵ اگست سال گذشته، ده‌ها هزار افغانستانی به ابتکار امریکا و هم‌کاری سایر دولت‌ها به بیرون از افغانستان انتقال یافتند.

با این وجود، هنوز هم شمار زیادی از افغانستانی‌ها در افغانستان و کشورهای سوم برای رفتن به امریکا، کانادا و کشور‌های اروپایی انتظار می‌کشند، اما افغانستانی‌های به منزل رسیده از مشکلات در بخش اسکان مجدد و به دست آوردن اسناد قانونی شکایت دارند.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر دولت امریکا ورود پناهجویان افغانستانی به خاک این کشور از طریق پروسه‌های «حفاظت بشردوستانه» را ممنوع کرد.

امریکا ورود پناهجویان افغانستانی به خاک این کشور را ممنوع کرد

بیش از 200 کودک افغانستانی در امریکا، منتظر پیوستن به خانواده‌های خود هستند

امریکا: روند انتقال افغانستانی‌های در معرض خطر را تسریع می‌کنیم

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x