صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

یار دیروز میزبان رقیب امروز؛ محمد بن سلمان میزبان شی‌جین پینگ

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی امروز از شی‌‌جین ‌پینگ، رئیس جمهور چین در حالی میزبانی می‌کند که در این اواخر روابط واشنگتن و ریاض در حالت حساسی قرار گرفته است.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی امروز از شی‌‌جین ‌پینگ، رئیس جمهور چین در حالی میزبانی می‌کند که در این اواخر روابط واشنگتن و ریاض در حالت حساسی قرار گرفته است.

پیک‌آفتاب: خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز گذشته ششم دسمبر، اعلام  کرد که شی‌‌جین پینگ، رئیس جمهور چین روز چهارشنبه هفتم دسمبر، در یک سفر رسمی سه روزه وارد عربستان سعودی می‌شود.

رئیس جمهوری چین در این سفر قرار است با پادشاه و ولیعهد عربستان دیدار نموده و در نشست‌های «سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و چین» و «سران کشورهای عربی و چین» نیز شرکت نماید.

شی‌جین پینگ در حالی عازم این سفر می‌شود که روابط ریاض و واشنگتن بر سر موضوعاتی مانند امنیت انرژی، امنیت منطقه‌ای و حقوق بشر، متشنج شده است.

آخرین ضربه به روابط امریکا و عربستان، زمانی بود که وزیران اوپک‌پلاس در نشست روز 14 اکتبر خود با نشر اعلامیه‌ای مبنی بر کاهش تولید نفت به میزان 2 میلیون بشکه در روز، سبب نارضایتی واشنگتن گردید؛ به گونه‌ای که از آن به عنوان «هم‌سویی» این اتحادیه با روسیه در جنگ اوکراین یاد نمود.

عربستان سعودی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان است و چین هم به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام، دست‌کم یک چهارم از صادرات نفت عربستان را خریداری می‌کند. هم‌چنین پتانسیل هم‌کاری در توسعه زیرساخت‌ها مانند پالایشگاه‌ها برای دو کشور وجود دارد.

فراتر از انرژی ولیعهد عربستان سعودی در این دیدار، شراکت با چین را در راستای برنامه اصلاحی 2030 خود ارزیابی می‌کند.

سفر شی‌جین‌ پینگ به ریاض، از نخستین سفرهای او به خارج از چین از زمان همه‌گیری کووید-19 در اوایل سال 2020 است.

با این حال پذیرش روابط نزدیک‌تر عربستان سعودی با چین، به این معنا نیست که ریاض می‌خواهد هم‌کاری خود را با واشنگتن کاهش دهد. مقام‌های عربستان سعودی حتا در زمان غوغا بر سر کاهش تولید نفت اوپک‌پلاس در ماه اکتبر و تهدیدات جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، بر اهمیت روابط ریاض با واشنگتن تاکید می‌نمود.

هم‌چنین چین با وجود هم‌کاری‌های نظامی با عربستان سعودی، تاکنون نتوانسته است تضمین‌های لازم امنیتی به این کشور ارائه دهد، موضوعی که از سال‌ها پیش زیربنای هم‌کاری‌های واشنگتن و ریاض بوده است.

بنابراین اگرچه بهبود روابط با چین برای سعودی‌ها یک اولویت است، اما تا زمانی‌که تحولات منطقه به شکل کنونی ادامه یابد و تا زمانی‌که این کشور در برابر حملات نظامی ایران و شبه‌نظامیان وابسته به تهران به شدت آسیب‌پذیر باشد، محدودیت‌ها برای دور شدن عربستان سعودی از امریکا وجود خواهد داشت.

این در حالی است که روزنامه واشنگتن پست روز هفتم نوامبر، در گزارشی نوشته بود که پس از بالا گرفتن تنش میان عربستان و امریکا به خاطر تصمیم اوپک جهت کاهش تولید نفت، واشنگتن به رغم اختلاف روی این مسئله می‌خواهد رابطه خوبی با ریاض داشته باشد.

واشنگتن پست: کاخ سفید به دنبال بهبود روابط با عربستان است تا منافع امنیتی دو کشور تامین شود

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x