صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

یوناما به امارت اسلامی: به تمام اشکال خشونت مبتنی بر جنسیت پایان دهید

یوناما به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان با نشر بیانیه‌ای می‌گوید که افغانستان از جمله کشورهایی است که بالاترین سطح خشونت علیه زنان در جهان را دارد. به گفته این نهاد، پایان دادن به خشونت و احیای حقوق زنان و دختران برای هر صلح پایداری ضروری است.

یوناما به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان با نشر بیانیه‌ای می‌گوید که افغانستان از جمله کشورهایی است که بالاترین سطح خشونت علیه زنان در جهان را دارد. به گفته این نهاد، پایان دادن به خشونت و احیای حقوق زنان و دختران برای هر صلح پایداری ضروری است.

پیک‌آفتاب: یوناما یا دفتر معاونت سیاسی سازمان ملل در افغانستان روز گذشته 25 نوامبر، هم‌زمان با روز جهانی منع خشونت علیه زنان با نشر بیانیه‌ای از مقامات امارت اسلامی خواسته است تا برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و بدتر شدن حقوق زنان به عنوان بخشی از تلاش‌های حیاتی برای برقراری صلح معنادار و پایدار، گام‌های فوری بردارند.

یوناما در ادامه گفته است که از تابستان سال گذشته تاکنون، بسیاری از اساسی‌ترین حقوق زنان در افغانستان محدود یا لغو شده است. به گفته یوناما، افغانستان کشوری است که بالاترین ارقام خشونت علیه زنان را در جهان دارد.

به گفته یوناما، دسترسی به خدمات هم‌آهنگ، جامع و با کیفیت برای زنانی که خشونت مبتنی بر جنسیت را در افغانستان متحمل شده‌اند، وخامت قابل ملاحظه‌ای داشته و تقاضا برای این خدمات از هر زمان دیگری بیش‌تر شده است.

رُزا اوتونبایوا، رئیس یوناما در این بیانیه گفته است: “حقوق اساسی زنان در افغانستان باید محافظت شود و گام‌های مشخصی برای ایجاد محیط مناسب و توان‌مند که عاری از هرگونه خشونت باشد، برداشته شود”.  به گفته اوتونبایوا: “حمایت از حقوق زنان، یک عامل اساسی برای ثبات، رفاه و هر گونه صلح پایدار در افغانستان است.”

در بخش دیگری از بیانیه آمده است: “این وضعیت برای زنان با یک بحران انسانی و اقتصادی وخیم و محدودیت‌های حقوق اساسی زنان از جمله محدودیت در آزادی گشت‌وگذار، کار، تحصیل و مشارکت در زندگی عمومی، تشدید می‌شود. این عوامل برخی از هنجارهای اجتماعی سنتی که استفاده از خشونت را به عنوان نوعی انضباط و کنترل می‌پذیرد، تقویت کرده و محیطی را ایجاد کرده‌‌اند که در آن خشونت علیه زنان و دختران عادی می‌گردد.”

براسای بیانیه یوناما، در غیاب قوانین و سیاست‌هایی که از برابری جنسیتی و حقوق زنان حمایت و آن‌را ترویج می‌کنند، ارائه احکام و فرامینی که به حذف سیستماتیک زنان از زندگی عمومی و سیاسی کمک می‌کند، نورم های اجتماعی زیربنایی که نابرابری را تداوم می‌بخشد، جسورتر ساخته‌اند.

از سوی دیگر به نقل از آلیسون داویدیان، نماینده بخش زنان سازمان ملل در افغانستان در این بیانیه آمده است: “هر روز شاهد عادی شدن خشونت علیه زنان و دختران در خانه‌ها و مکان‌های عمومی هستیم.”

داویدیان در ادامه تصریح کرده است: “در سطح جهانی می‌دانیم که ایجاد محیطی برای زنان و دختران که عاری از خشونت باشد، غیرممکن است، اما ما باید تلاش‌های خود را برای سرمایه‌گذاری در حمایت و توان‌مندسازی زنان و دختران در افغانستان تجدید کنیم.”

یوناما هم‌چنان گفته است که جهت رسیدگی به خشونت مبتنی بر جنسیت، از جمله پاسخگویی به نیازهای متفاوت زنان و دختران آسیب‌پذیر، تقویت اولویت‌ها، نفوذ زنان و حمایت مستقیم از آن‌ها فعالیت می‌نماید و از ارائه دهندگان خدمات و سازمان‌های جامعه مدنی که برای از بین بردن همه اشکال برنامه‌های خشونت، پیش‌گیری و واکنش در برابر آن‌ها کار می‌نمایند، حمایت کرده و با دست‌اندرکاران ذینفعان کلیدی ملی و بین المللی دادخواهی می‌کند.

یوناما این بیانیه خود را در حالی صادر می‌کند که اسوشتید پرس روز ۲۳ نوامبر، به نقل از یک مقام در ولایت لوگر گزارش داده بود که امارت اسلامی در استادیوم ورزشی شهر پل‌علم مرکز ولایت لوگر، سه زن و نُه مرد را در ملا عام شلاق زده‌اند.

حدود و قصاص در لوگر؛ 12 تن در شهر پل‌علم در ملا عام شلاق خوردند

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x