صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

سازمان ملل: افغانستان به لحاظ مصرف کامل مواد غذایی هنوز هم در پایین‌ترین سطح قرار دارد

برنامه جهانی غذا (WFP) می‌گوید که افغانستان از لحاظ مصرف کامل مواد غذایی در سطح جهان هنوز هم در پائین‌ترین سطح قرار دارد.

برنامه جهانی غذا (WFP) می‌گوید که افغانستان از لحاظ مصرف کامل مواد غذایی در سطح جهان هنوز هم در پائین‌ترین سطح قرار دارد.

پیک‌آفتاب: ارزیابی ماهانه این سازمان در مورد مصئونیت غذایی در افغانستان نشان می‌دهد که به گونه میانگین، ۹۲ درصد درآمد هر خانواده برای خرید غذا مصرف می‌شود، در حالی‌که ۵۱ درصد خانواده‌ها کوشش می‌کنند با عوایدشان تنها مواد غذایی اولیه خود را خریداری کنند.

در این ارزیابی هم‌چنان آمده که از هر ۱۰ خانواده، ۹ خانواده به اندازه کافی غذا ندارند.

در ارزیابی نوشته شده، خانواده‌هایی که سرپرستی آن‌را زنان به عهده دارند، به شدت متاثر شده و به سبب محدودیت‌های که بر زنان و دختران وضع شده، به مواد خوراکی کامل دسترسی ندارند.

ارزیابی این را نشان می‌دهد که شمار زنان سرپرست خانواده‌های که با مصرف ناکافی غذا روبه‌رو شده‌اند، دو برابر مردان هستند و آنان مجبور می‌شوند که بخش خوراک خود را هم به خانواده‌های‌شان بدهند.

در ارزیابی سازمان جهانی غذا در مورد کودکان که مواد غذایی کافی ندارند نیز ابراز نگرانی شده است.

در این ارزیابی نوشته شده که 3.9 میلیون کودک با سوءتغذیه روبه‌رو هستند که همه در ۳۴ ولایت کشور با بحران عدم مصئونیت غذایی روبه‌رو هستند.

3.2 میلیون کودک در افغانستان از فقر و سوء تغذیه شدید رنج می‌برند

گریفیتس: وضعیت کودکان مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان نگران کننده است

مرگ قریب‌الوقوع یک میلیون کودک افغانستانی به دلیل سوء‌تغذیه

گزارش این‌را می‌نویسد که 18.9 میلیون افغانستانی که نیم نفوس این کشور را تشکیل می‌دهند، تخمین می‌شود که بین ماه‌های جون و نوامبر سال ۲۰۲۲ با کمبود شدید مواد غذایی روبه‌رو شوند.

سازمان جهانی غذا: 19 میلیون تن در افغانستان از امنیت غذایی برخوردار نیستند

برنامه جهانی غذا: 19 میلیون تن در افغانستان، مصئونیت غذایی ندارند

لیلما که حدود ۵۰ سال سن دارد و در جاده‌ها و کوچه‌های شهر کابل گدایی می‌کند، یکی از این افغانستانی‌هاست که برای به دست آوردن لقمه نانی برای خانواده هشت نفری هر روزه کوچه‌های کابل را گز و پل می‌کند و به گفته خودش تا نزدیکی‌های شام احتمالاً بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ افغانی دریافت می‌کند.

او در این خصوص گفته است: “کار نیست که کار کنیم و نان پیدا کنیم، از مجبوریت در سر سرک گدایی می‌کنم، چند یتیم دارم. پنج سال می‌شود که شوهرم فوت کرده است. به ایران هم رفتیم از آن‌جا رد مرز شدیم، به جز دربار خدا هیچ چیزی نداریم و در خیمه‌ها زندگی می‌کنم”.

لیلما می‌گوید که برای اعضای خانواده خود غذای کافی فراهم کرده نمی‌تواند و هر شب کودکان‌اش با شکم نیمه‌گرسنه می‌خوابند.

زندگی لیلما داستان زندگی صدها و هزارها خانواده نادار دیگری است که اخیراً با مشکلات سخت اقتصادی روبه‌رو شده‌اند.

از سوی دیگر، نسرین که در کنار جاده شاه‌شهید شهر کابل نشسته، می‌گوید که از مجبوریت دست به گدایی دراز می‌کند. او تصریح کرده است: “بیوه استم، هیچ چیزی ندارم، یک دختر معلول دارم، پسر ۱۲ ساله‌ام نیازمندی‌های خانه را پوره کرده نمی‌تواند، شش سال می‌شود شوهرم فوت کرده است و از مجبوریت در سر سرک گدایی می‌کنم”.

این در حالی ا‌ست که خبرگزاری دولتی باختر گفته که حکومت امارت اسلامی تا حال نزدیک به ۱۶ هزار گدا را از شهر کابل جمع‌آوری کرده که از این میان بیش از 9500 تن‌شان زنان هستند.

پس از حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان، بی‌کاری و فقر به اوج خود رسیده است.

براساس آمار سازمان‌های مختلف بین‌المللی، نزدیک به یک‌سوم کل شهروندان این کشور با فقر شدید روبه‌رو هستند و مواد غذایی بسنده ندارد.

سازمان ملل: 20 میلیون انسان در افغانستان در شرایط بحرانی غذایی و حالت اضطرار به سر می‌برند

در همین حال یونیسف در اوایل سال میلادی جاری، گزارش داد که بیش از نیم نفوس افغانستان، 24.4 میلیون تن که 12.9 درصد آن کودکان هستند، به کمک‌های عاجل بشری نیاز دارند.

سازمان ملل: حدود شش میلیون تن در افغانستان با گرسنگی حاد مواجه خواهند شد

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر سازمان غذا و زراعت سازمان ملل (FAO) گفته بود که تا ماه نوامبر سال روان میلادی، نزدیک به ۲۰ میلیون تن در افغانستان با شرایط بحرانی یا اضطراری غذایی مواجه خواهند شد.

سازمان ملل: 20 میلیون انسان در افغانستان در شرایط بحرانی غذایی و حالت اضطرار به سر می‌برند

کمیته بین‌المللی نجات: بحران جاری در افغانستان، ممکن است بیش‌تر از جنگ قربانی بگیرد

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x