صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

توماس وست در دانشگاه نبراسکا: ما تاکنون سیاست تعامل و انزوا را با طالبان در پیش گرفته‌ایم

نماینده ویژه امریکا برای افغانستان می‌گوید که در دانشگاه نبراسکا در شهر اوماها در مورد پالیسی‌های کشورش در افغانستان و پیش‌رفت‌ها به اشتراک کننده‌ها معلومات داده و با پرسش‌های دشواری روبه‌رو شده است.

نماینده ویژه امریکا برای افغانستان می‌گوید که در دانشگاه نبراسکا در شهر اوماها در مورد پالیسی‌های کشورش در افغانستان و پیش‌رفت‌ها به اشتراک کننده‌ها معلومات داده و با پرسش‌های دشواری روبه‌رو شده است.

پیک‌آفتاب: روز گذشته دوم نوامبر، نشستی با حضور توماس وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان در دانشگاه نبراسکا در اوماها برگزار شد. او در این نشست در مورد پالیسی‌های کشورش درباره افغانستان وضاحت داد. وست گفت: “در یک مقیاس چیزی که ما در افغانستان می‌بینیم، ویران‌گر است.”

وست در بخشی از صحبت‌های خود تصریح نمود: “ما تاکنون سیاست تعامل در مقابل انزوا را به عنوان سیاستی که می‌تواند به ما کمک کند، قضاوت کرده‌ایم”.

از سوی دیگر، توماس وست روز گذشته دوم نوامبر در توییتی نوشت که این نشست به دعوت شیرجان احمدزی، رئیس مرکز مطالعات افغانستان در دانشگاه نبراسکا برگزار شده بود و در آن دانشجویان، استادان، آگاهان و افغانستانی‌ها اشتراک داشتند.

به گفته وست، در این بحث فرصت و زمینه مساعد شد تا اظهارات بسیاری‌ها را بشنود و با پرسش‌های سختی هم روبه‌رو شود.

نماینده ویژه امریکا که خواهان مذاکرات در سطح ملی میان افغانستانی‌هاست، پیش از این هم با مقام‌های پیشین افغانستان و سیاسیون گفتگو‌های زیاد داشته است.

او در صحبت اخیرش با حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان، بر گشایش مکتب‌های دخترانه تاکید کرده و گفته بود که دور ماندن دختران از آموزش، افغانستان را به عقب می‌کشاند.

وست در این نشست گفت که 97 درصد از 38 میلیون جمعیت افغانستان، اکنون در فقر به سر می‌برند. نیمی از آن‌ها برای جلوگیری از گرسنگی نیاز به کمک غذایی «نجات بخش» دارند. دختران از تحصیل و زنان از کار منع می‌شوند. ازدواج‌های اجباری در حال افزایش است.

وی افزود که در عین حال، جهان 4.4 میلیارد دالر به مردم افغانستان کمک کرده است که یک‌چهارم آن از سوی ایالات متحده امریکا اجرا شده است.

به نظر می‌رسد که برای بسیاری از امریکایی‌ها، مصیبت افغانستان کم‌رنگ شده است. اما نماینده ویژه امریکا برای افغانستان، گفت که دولت امریکا به «تعامل مستمر و قوی» با دولت امارت اسلامی ادامه می‌دهد.

وست تصریح کرد که امارت اسلامی به دنبال پذیرش بین‌المللی است. آن‌ها می‌خواهند سفارت‌های خود را در سراسر جهان بازگشایی کند و دوباره به سازمان ملل بپیوندد و از تحریم‌های بین‌المللی رهایی یابد. برای نجات اقتصاد خود، آن‌ها نیاز به دسترسی مجدد به سیستم بانکی در سراسر جهان دارد.

وست در بخش دیگری گفت: “فکر نمی‌کنم طالبان چیزی از این‌ها را به دست آورده باشند. بیش‌تر کشورهای دیگر دنیا روی هیچ یک از این مسائل حرکت نکرده‌اند”.

او گفت که کارنامه وحشت‌ناک حقوق بشر امارت اسلامی و ادامه مدارا با تروریست‌ها در افغانستان، مانع این حرکت است.

نماینده ویژه امریکا برای افغانستان گفت که غرب بر لزوم ایستادگی مردم افغانستان در برابر امارت اسلامی و پافشاری بر حقوق خود، البته نه با مقاومت مسلحانه، تاکید کرد. او گفت که بازگشت نیروهای نظامی غربی وجود نخواهد داشت.

او گفت: “گروهی از افرادی که بیش‌ترین اهرم را بر طالبان دارند، افغانستانی‌ها هستند”.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر نماینده ویژه امریکا برای افغانستان گفته بود که امریکا در حال اعتمادسازی با امارت اسلامی است، اما تاکید کرد که واشنگتن اجازه نمی‌دهد افغانستان بار دیگر به پناه‌گاه امن گروه‌های تروریستی مبدل شود.

توماس وست: افغانستان به یک دیالوگ ساختارمند نیاز دارد که توسط قدرت‌های خارجی تحمیل نشود

امریکا: گفتگو بهترین فرصت برای آینده صلح‌آمیز در افغانستان است

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x