صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

توماس وست: افغانستان به یک دیالوگ ساختارمند نیاز دارد که توسط قدرت‌های خارجی تحمیل نشود

نماینده ویژه امریکا برای افغانستان گفته است که امریکا در حال اعتمادسازی با طالبان است، اما تاکید کرد که واشنگتن اجازه نمی‌دهد افغانستان بار دیگر به پناه‌گاه امن گروه‌های تروریستی مبدل شود.

نماینده ویژه امریکا برای افغانستان گفته است که امریکا در حال اعتمادسازی با طالبان است، اما تاکید کرد که واشنگتن اجازه نمی‌دهد افغانستان بار دیگر به پناه‌گاه امن گروه‌های تروریستی مبدل شود.

پیک‌آفتاب: توماس وست در مصاحبه اختصاصی با بخش اردوی صدای امریکا گفت که ایالات متحده به منظور تعامل با طالبان، نیاز به وساطت کشور سومی ندارد، بلکه می‌خواهد به صورت مستقیم با آن‌ها در تماس باشد.

وست در پاسخ به سوالی که آیا امریکا برای تعامل با طالبان به پاکستان نیاز دارد یا خیر، گفت: “اگر صادقانه بگویم، فکر می‌کنیم برای تعامل با طالبان ما به کشور سومی نیاز نداریم. من با طالبان تماس بسیار منظم دارم. سایر هم‌کارانم در حکومت ایالات متحده با طالبان تماس دارند. فکر می‌کنم که این تماس باید مستقیم باشد. فکر نمی‌کنم به کشور سومی ضرورت داشته باشیم”.

وست تصریح کرده است:‌ “من فکر می‌کنم ما در راه ایجاد اعتمادسازی هستیم، اما بدون شک بزرگ‌ترین منافع ملی که ایالات متحده در افغانستان دارد، این است تا اطمینان حاصل شود که این کشور بار دیگر به پناه‌گاه امن تروریستان مبدل نشود که احتمالاً می‌خواهند ما را تهدید کنند. بنابراین، ما در این راستا عملاً با طالبان در تعامل قرار داریم”.

این در حالی است که پیش‌تر توماس وست در نشست امنیتی مونیخ گفته بود که ادامه دیپلماسی با طالبان به «نفع» همه است. وست افزوده بود که وعده طالبان در مورد باز شدن دانشگاه‌ها و مکتب‌ها امیدوار کننده است. اما لیندزی گراهام، سناتور امریکایی خواهان برخورد با طالبان شده است. پیش‌تر امرالله صالح، معاون رئیس جمهور فراری گفته بود که دیپلماسی با طالبان، جنگ در افغانستان را تقویت می‌کند.

توماس وست: دیپلماسی با طالبان به نفع همه است

حکومت‌های پیشین افغانستان، بارها پاکستان را به تمویل، تجهیز و تسلیح طالبان متهم کردند، اتهام‌هایی که مقام‌های پاکستان همواره رد کردند.

وست هم‌چنین تایید کرد که پس از کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده در اواخر ماه جون سال روان میلادی، مقام‌های امریکا دو هفته قبل برای نخستین بار با مقامات طالبان در دوحه، پایتخت قطر به صورت مستقیم گفتگو کردند.

تلویزیون سی‌ان‌ان روز هشتم اکتبر، به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که این دیدار میان دیوید کوهن، معاون اداره استخبارات ایالات متحده (CIA) و عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات طالبان، صورت گرفته است.

اما وست در پاسخ به این سوال گفت که نمی‌خواهد حضور سایر مقامات ایالات متحده در این ملاقات را تایید و یا رد کند.

نماینده ویژه امریکا برای افغانستان گفت که در جریان ملاقات با طالبان در دوحه، روی مسایل مختلف از جمله، حقوق زنان، تحصیل دختران بالاتر از صنف ششم، حق کار برای زنان، مبارزه با تروریزم، تشکل حکومت فراگیر، گفتگو شده است.

وست با اشاره به گفتگوهای اخیر با طالبان در دوحه گفت:‌ “ما به طور گسترده در مورد مبارزه با تروریزم صحبت کردیم. علاوه بر نگرانی ما در مورد القاعده، در مورد مبارزه طالبان در برابر داعش صحبت کردیم. داعش یک دشمن مشترک امریکا و همه افغانستانی‌ها است.”

این مقام امریکایی با اشاره به حملات اخیر بر ضد هزاره‌ها گفت: “حملات هولناک علیه هزاره‌ها باید متوقف شود. این یکی از موضوعات مطرح بحث با طالبان بود.”

وست هم‌چنین گفت که امریکا علاقمند ثبات بیشتر در افغانستان است، اما تاکید کرد که “دیدگاه ما و منطقه در این مورد یکی است، ما باید شاهد آغاز یک گفتگوی ملی سیاسی میان طالبان و افغانستانی‌های باشیم که از تنوع غنی کشور نمایندگی می‌کنند.”

اگر روند سیاسی فراگیر شکل نگیرد، افغانستان به سوی بی‌ثباتی پیش می‌رود

او افزود که دیالوگ در افغانستان باید ساختارمندتر شود و توسط قدرت‌های خارجی تحمیل نشود. وظیفه امریکا نباشد که چنین دیالوگ را طراحی کند؛‌ افغانستانی‌ها آن‌را طراحی کنند.

با وجود تاکید بر مبارزه بر ضد گروه‌های دهشت‌افگنی در افغانستان، توماس وست گفت که از لحاظ عملیاتی، مشارکتی میان امریکا و طالبان در راستای مبارزه بر ضد داعش وجود نخواهد داشت.

امریکا: مردم افغانستان خواستار ایجاد دولت فراگیر هستند

او افزود: “فکر می‌کنم طالبان نیز واضح کرده‌اند که این جنگ و مبارزه آنان است و مطابق توافق دوحه، آنان گفته‌اند که به تعهدات خود عمل می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که تروریستان، ما و متحدین ما را تهدید نمی‌کنند.”

این مقام ارشد امریکا افزود که در یک سال گذشته، حملات تروریستی از قلمرو افغانستان به ویژه از سوی داعش بر تاجیکستان، ازبیکستان و پاکستان انجام شده که موجب نگرانی جدی امریکا است و از این گونه حملات باید جلوگیری شود.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر توماس وست گفته بود که از ماه اگست سال ۲۰۲۱ به این سو، ایالات متحده به افغانستان ۱.۱ میلیارد دالر کمک بشردوستانه کمک کرده است. توماس وست گفته بود که در جریان مذاکرات صلح افغانستان، دو گروه طالبان وجود داشت، یکی آنانی‌که با امریکا در دوحه مذاکرات دیپلماتیک داشتند و گروه دیگری که در کویته حضور داشت و تصمیم می‌گرفت.

توماس وست: طالبان کویته، از راه خشونت قدرت را در افغانستان قبضه کردند

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x