صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

حجم مواد غذایی ضایع شده اتحادیه اروپا، بیش‌تر از حجم واردات آن است

تازه‌ترین گزارش اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که حجم غذای ضایع شده در کشورهای عضو این اتحادیه، بیش‌تر از حجم واردات مواد غذایی است.

تازه‌ترین گزارش اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که حجم غذای ضایع شده در کشورهای عضو این اتحادیه، بیش‌تر از حجم واردات مواد غذایی است.

پیک‌آفتاب: براساس این گزارش، سالانه حدود ۱۵۳ میلیون تُن مواد غذایی در اتحادیه اروپا دور ریخته می‌شود که دو برابر پیش‌بینی‌های قبلی است و 15 میلیون تُن بیش‌تر از میزان واردات مواد غذایی است.

میزان هدررفتن گندم در اتحادیه اروپا به تنهایی برابر با نیمی از صادرات گندم اوکراین است. اوکراین یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان غلات در جهان است.

فرانک مک ایلسن، یکی از محققانی که در انتشار این گزارش نقش داشته، گفته است: “در زمانی‌که قیمت‌های مواد غذایی و بحران هزینه زندگی، در اتحادیه اروپا سرسام‌آور شده، باید گفت که این یک رسوایی است. اتحادیه اروپا اکنون فرصت بزرگی برای تعیین طرح‌های الزام‌آور قانونی برای کاهش ضایعات غذایی خود تا سال ۲۰۳۰ دارد”.

به گفته سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (FAO)، قیمت جهانی مواد غذایی نسبت به سال گذشته در همین زمان، هشت درصد افزایش یافته است. دلیل اصلی آن بی‌تردید جنگ در اوکراین است.

قیمت گندم، جواری و سویا در سال جاری حتی از رکوردهای ثبت شده در اوج بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ نیز فراتر رفته است.

عبدالرضا عباسیان، تحلیل‌گر بازار غلات و اقتصاددان ارشد سابق FAO، می‌گوید: “دوران ارزان بودن مواد غذایی به پایان رسیده است و احتمالاً قیمت‌ها حتی پس از پایان جنگ روسیه و اوکراین هم‌چنان بالا خواهد بود”.

اولیویه دی شوتر، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در بخش مبارزه با فقر می‌گوید: “مشکل این است که صنعت کشاورزی مدرن در دهه‌های گذشته سود و منفعت مالی را به ضایعات ترجیح داده است”.

او در این خصوص می‌گوید: “شرکت‌های زنجیره‌ای توزیع مواد غذایی ترجیح می‌دهند به دلیل سود بیش‌تر، مواد غذایی را به جای ارزان کردن، دور بریزند و این یکی از عوامل اتلاف و هدر دادن بی‌سابقه مواد غذایی است”.

انتظار می‌رود اتحادیه اروپا در اواخر سال جاری، پیشنهاداتی را برای جلوگیری از اتلاف مواد غذایی ارائه کند. ۴۳ سازمان غیرانتفاعی سبز از درخواست اتحادیه اروپا برای کاهش ۵۰ درصدی زباله تا سال ۲۰۳۰ حمایت کرده‌اند.

پیوتر بارچاک، سیاست‌گذار ارشد دفتر محیط‌زیست اروپا  (EEB) می‌گوید: “همه کشورهای اتحادیه اروپا متعهد شده‌اند که ضایعات مواد غذایی را در چهارچوب اهداف توسعه پایدار سازمان ملل، به نصف کاهش دهند. با این حال تا 10 سال آینده نمی‌توان انتظار دست‌آورد مهمی داشت و اقتصادهای ما هنوز مقادیر فوق‌العاده بالای ضایعات مواد غذایی تولید خواهند کرد”.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفته بود که در حال حاضر، ۸۲۸ میلیون تن در سراسر جهان با خطر گرسنگی مواجه‌اند.

حدود 828 میلیون تن در سراسر جهان با خطر گرسنگی مواجه‌اند

اتحادیه اروپا: جنگ روسیه در اوکراین سبب گرسنگی در جهان می‌شود

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x